Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Meggyes-barackos piskóta rolád

Szeptember közepén, az utolsó forró napokban sikerült valahogy nagyon ügyesen megfáznom. Általában házi praktikákkal, vény nélkül kapható termékekkel néhány nap alatt meggyógyulok, de ebben az esetben nem jött be semmi. Komolyan mondom, hogy kb. 4-5 napig csak feküdtem és még sütni sem volt kedvem. Végül erőt vettem magamon és nekiálltam piskótát készíteni. A kb. fél órás művelet persze egész délelőtt tartott, mert 5 percenként pihentem 10 percet, de végül csak sikerült lefotózni is.  :) A poszt megírása sem ment valami gyorsan, de mindenképp szerettem volna megmutatni Nektek, mert amúgy egy elég jó kis sütike! Nálunk legalábbis jó gyorsan elfogyott!

piskóta barack meggylekvár meggy puding vanília tej tojás édességek

Hozzávalók:

3 tojás

3 csapott ek cukor

3 púpos ek liszt

fél cs. sütőpor

1 cs. vaníliás cukor

1 csomag vaníliás pudingpor

fél l tej

3 ek cukor

5-6 ek meggylekvár

2 szem őszibarack/befőtt

piskóta barack meggylekvár meggy puding vanília tej tojás édességek

Elkészítés:

A piskóta tészta elkészítésével kezdünk. Ehhez a sütőt melegítsd elő 200 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy közepes méretű tepsit.

A tojásokat válaszd ketté és a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá.

A sárgáját jó alaposan dolgozd össze a cukorral és a vaníliás cukorral, majd szitáld bele a sütőporos lisztet is.

Óvatosan dolgozd bele a habot, de vigyázz, hogy ne törd össze.

Egyengesd a tepsibe a masszát, majd süsd kb. 12 percet, míg aranybarna nem lesz.

Még melegen csavard fel a hosszanti oldalánál egy kunyharuha segítségével.

A pudingot készítsd el a csomagoláson látható utasítás szerint, majd tedd félre kihűlni.

A barackokat vágd pici kockákra, a lekvárt készítsd elő.

Ha kihűlt a piskóta és a puding is, már csak össze kell rakni a roládot.

Elsőként kend le a 3 ek lekvárral a piskótát, majd jöhet rá a puding is. Szórd meg a felvágott őszibarackkal és szorosan tekerd fel a hosszabbik oldalánál a piskótát.

Végül a tetejét is kend le a maradék lekvárral.

piskóta barack meggylekvár meggy puding vanília tej tojás édességek

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább

Anya féle almás pite

Anyánál alap, hogy sosem sikerül semmilyen étele, süteménye ugyanúgy, mint előzőleg. Már szállóige, mikor valami igazán nagyon finomat főz, hogy "véletlenül se írd fel" és "legközelebb semmiképp se így csináld". Ez a süti aztán tényleg alakváltó, van, hogy kerül egy kevés vanília puding az aljára vagy Anya megbolondítja néhány evőkanál lekvárral.  A próbálkozásai 90%-ban sikerrel szoktak zárulni, de előfordult már olyan is, hogy iszonyú "levecses" volt az alma és kb. kanalazni kellett a tepsiből a süteményt. Ezen okulva következő alkalommal annyira kifacsarta, hogy almát már csak mutatóban lehetett találni benne. :D

Egyébként mi imádjuk, bármilyen verzióba is alkossa meg Anya, úgyhogy bátran ajánlom Mindenkinek, mert igazi őszi, vasárnapi sütemény. 

édességek pite alma almáspite vaj cukor tejföl lekvár dióHozzávalók a tésztához:

30 dkg liszt

12 dkg vaj

2 ek cukor

1 tojás

1 ek tejföl

1 csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

1 marék darált dió

1 kg alma

2 csapott ek keményítő

1 felvert tojás vagy 2-3 ek baracklekvár a süti lekenéséhez

édességek pite alma almáspite vaj cukor tejföl lekvár dió

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal dolgozd össze. (Kb. 10 percig kell gyúrni, míg megfelelő állaga lesz a tésztának.)

Hideg helyen pihentesd, míg a tölteléket összeállítod.

Az almákat pucold meg, reszeld le, majd szórd meg egy kevés fahéjjal és a keményítővel. Ha nem találod elég édesnek adj hozzá 1-2 ek cukrot. 

A sütőt melegítsd elő 180 fokra.

A tészta felét nyújtsd ki lisztezett deszkán kb. 20x30-as méretűre. Egyengesd tepsibe.

Szórd meg a darált dió felével, majd jöhet rá az alma töltelék. (Ha nagyon sok levet eresztene az alma, kissé csavard ki.)

Hintsd meg a tetejét is a maradék dióval. Ez is segít felszívni a felesleges nedvességet.

Nyújtsd ki a tészta másik felét és szépen helyezd rá a töltelékre.

Kend meg felvert tojással vagy barack lekvárral és szurkáld meg itt-ott villával.

Süsd kb. 30-40 percet.

édességek pite alma almáspite vaj cukor tejföl lekvár dió

Tipp: Ha nincs elég alma otthon reszelhetsz bele például körtét is, de a képen látható sütibe néhány szem apróra vágott szilva is belekerült.

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

2 Tovább

Chilis sárgarépa krémleves

Nagyon nagyon csodálkozom én is, de bevallom, hogy ez lesz az új kedvenc levesem (és elárulom, hogy a Tiétek is! :D) Elég fura ezt egy répa krémlevesről elmondani, de higgyétek el, hogy a curry, a chili és a kókusztej annyira egyedivé varázsolja az ízeket, hogy újra és újra el akarjátok majd készíteni. Persze aki nem tud elszakadni a húsleves-bableves-gulyásleves szentháromságtól annak természetesen nem ajánlom, de aki nyitott az új ízekre mindenképp próbálja ki, mert szerintem teli találat. Gy. is kissé konzervatív ilyen téren, nem is nagyon mertem neki csomagolni, (najó meg irigy is voltam) de végül kapott egy adagot. Kíváncsian vártam, hogy mi a véleménye és abszolút pozitív visszajelzéseket kaptam Tőle is! Mindenképp megtartjuk...már a leves receptjét, de Gy.-t is! ;)

leves fincsi ebédek curry répa chili paprika kókusztej hagyma fokhagyma alaplé tejszín

Hozzávalók:

1 kg sárgarépa

1 ek curry

1 hagyma

2 gerezd fokhagyma

só, bors

1 chili paprika

1,5 dl kókusztej

3 dl tejszín

7 dl húsleves alaplé

kevés olaj

leves fincsi ebédek curry répa chili paprika kókusztej hagyma fokhagyma alaplé tejszín

Elkészítés:

Elsőként készítsd elő a zöldségeket. A hagymát, a fokhagymát és a répát is pucold meg. Utóbbit karikázd fel, előbbieket pedig vágd apróra.

Egy kevés olajon futtasd meg a hagymát és a fokhagymát, majd szórd rá a curry-t.

Forgasd bele a sárgarépát, majd lefedve párold alacsony lángon kb. 10 percig.

Öntsd fel a húsleves alaplével, a kókusztejjel és a tejszínnel, majd ízesítsd sóval, borssal és a karikákra vágott chili paprikával.

Főzd alacsony lángon az egészet kb. 20-30 percig, míg teljesen megpuhul a répa.

Forrald össze, majd ha kicsit kihűlt botmixerrel pürésítsd.

leves fincsi ebédek curry répa chili paprika kókusztej hagyma fokhagyma alaplé tejszín

Tipp: Tálalásnál locsolj a leves tetejére egy kevés kókusztejet vagy tejszínt.

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is. 

0 Tovább

Amerikai fahéjas csiga

A 31. Blogkóstoló játék keretében a Parfé blog receptjei közül válogathattam. Már első pillanatban megakadt a szemem az amerikai fahéjas csigán, hiszen ez a péksüti tökéletes egy laza vasárnapi reggelinek. Aztán persze mindig közbe jött valami a hétvégéken, és végül egy szabis, keddi napon sikerült megsütnöm ezt a finomságot. Életünk legjobb reggelije lett volna, annyira jól sikerültek a csigácskák, de 1-2 falatnál több nem ment le egyikünknek sem, annyira izgultunk egy délelőtti esemény miatt. Persze miután rendben lezajlott minden, jöhettek a csigácskák és nem csak eddigi életünk legszebb reggelije, hanem a legszebb napja lett! :)

A tanulság tehát: ha jót akartok magatoknak, süssetek fahéjas csigát! :D

Az eredeti recepten egyébként én annyiban változtattam, hogy szárított élesztő helyett, frisset használtam, illetve mind a tölteléknél, mind a máznál elfeleztem a cukor mennyiségét.


tej cukor vaj tojás liszt élesztő mascarpone fahéj blogkóstoló ráérős reggelik

Hozzávalók a tésztához:

2,5 dl tej

10 dkg cukor

8 dkg vaj

2 tojás

55 dkg finomliszt

1 csipet só

fél kocka élesztő

tej cukor vaj tojás liszt élesztő mascarpone fahéj blogkóstoló ráérős reggelikHozzávalók a töltelékhez:

8 dkg vaj

5 dkg cukor

2,5 ek fahéj

Hozzávalók a mázhoz:

10 dkg mascarpone

8 dkg vaj

5 dkg porcukor
 

tej cukor vaj tojás liszt élesztő mascarpone fahéj blogkóstoló ráérős reggelik

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, majd morzsold bele az élesztőt. Előzőleg adj hozzá egy kis cukrot is, hogy könnyebben felfusson.

A lisztet, a tojást, a cukrot, a vajat és a sót mérd ki egy nagy tálba, majd öntsd hozzá a felfuttatott élesztős tejet.

Alaposan dolgozd össze az egészet. (Használhatod a robotgép dagasztó karját is.)

Takard le konyharuhával és meleg helyen, minimum egy óra alatt keleszd a duplájára.

A töltelékhez a vajat kicsit olvaszd meg, majd keverd hozzá a cukrot és a fahéjat is.

Ha megkelt, lisztezett deszkán nyújtsd kb. 40x50-es téglalappá.

Kend meg a fahéjas töltelékkel és a hosszabbik oldala mentén szorosan csavard fel.

Vágd kb 1 cm vastag szeletekre, majd fektesd sütőpapíros tepsire a csigákat.

Keleszd további fél órát, de közben melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

Süsd kb. 12 percig.

Közben a mázhoz keverd habosra a puha vajat a mascarpone-val és az átszitált porcukorral.

A megsült csigákra adagolj 1-1 kanálnyi mázat. Ez szépen ráolvad a forró süteményekre. :)

tej cukor vaj tojás liszt élesztő mascarpone fahéj blogkóstoló ráérős reggelik

Tipp: Néhány csigácskát megszórtam egy kevés dekor cukorral is, mert szülinapi meglepetés reggelit szerettem volna varázsolni vele az egyik kolléganőmnek. Nagyon kis ünnepivé tették a cukorkák az amúgy is isteni csigákat.

ui: A szervezésért nagy köszönet Serpenyő Virtuóznak!

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább

Sütőtökös muffin

A következő recept szerintem szuper nasi ötlet lehet a közelgő Halloween-ra, főleg akkor ha hivatalosak vagytok egy jó kis beöltözős buliba. Biztos értékelni fogja a házigazda, ha nem üres kézzel mész, hanem feldobjátok a hangulatot néhány tökös falatkával. Persze akkor sem utolsó választás ez az édesség, ha megmarad egy kevés sütőtök, amit már nem kíván a család. Sütiben újragondolva biztos, hogy mindenki rá fog kapni, főleg, ha kicsit fel is díszítitek közösen. A tejcsokiból készült máz nagyon feldobja az alapból elég natúr muffinokat, így szerintem mindenképp érdemes elkészíteni hozzá.

Gyors muffinok méz sütőtök tök liszt olaj szegfűszeg fahéj tejcsokoládé tej dekorcukor halloween

Hozzávalók:

200 g készre sütött sütőtök

30 g folyós méz

80 ml olaj

250 g liszt

1 kk fahéj

1 kk őrölt szegfűszeg

fél csomag sütőpor

1 dl tej

1 narancs leve és lereszelt héja

100 g tejcsoki

narancssárga dekorcukor

Gyors muffinok méz sütőtök tök liszt olaj szegfűszeg fahéj tejcsokoládé tej dekorcukor halloween

Elkészítés:

Elsőként a sütőt melegítsd elő 180 fokra és készítsd elő a muffin papírkákat. (Én most direkt ilyen miniket készítettem, de természetesen használhattok rendes méretűt is.)

A puha sütőtököt kapard ki a héjából, majd add hozzá a mézet és az olajat.

Dolgozd jó alaposan össze.

A lisztet keverd ki a fűszerekkel és a sütőporral, majd szitáld a tésztához.

Lazítsd tejjel és ízesítsd a narancs héjával és levével.

Adagold a masszát muffin papírkákba, majd süsd kb. 15 percig. (Ha nagy muffinokat készítesz, akkor persze a sütési idő megnő 20-25 percre.)

A mázhoz a csokit olvaszd fel, majd csurgasd a kihűlt muffinok tetejére.

Szórd meg narancssárga dekorcukorral.

Nyomtass (vagy írj) papírcsíkokra Halloween-i feliratokat, majd ragasztópisztoly segítségével rögzíts 1-1 fogpiszkálóra. Ragaszthatsz rá kis tököket is vagy más HW-i formákat. Díszítsd a kis zászlókkal a muffinokat.

Gyors muffinok méz sütőtök tök liszt olaj szegfűszeg fahéj tejcsokoládé tej dekorcukor halloween

Tipp: Ha nem akarod csokival díszíteni a muffinokat, adj a tésztához egy kevés barnacukrot is, mert a méz és a sütőtök édessége nem biztos, hogy mindenkinek elég. Én szeretem magában is, de a legtöbben valószínűleg ezt kevésnek tartanák. :)

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

További Halloween-i ötletekért kattints ide, illetve figyeld az oldalt, mert a héten több hasonló témájú poszt lesz: A későbbiekben tippeket adok a dekorációra, jelmezekre, az ételekre és az italokra is. :)

0 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Címkefelhő

édességek (173),tojás (129),liszt (118),cukor (116),vaj (76),tej (66),vendégvárók (49),joghurt (49),tejföl (48),sütőpor (48),citrom (47),karácsony (45),fincsi ebédek (45),hagyma (42),sajt (40),ráérős reggelik (39),advent (39),csokoládé (39),túró (38),kakaópor (37),adventi naptár (36),olaj (36),habtejszín (36),paradicsom (35),fahéj (33),eper (32),rohanós vacsorák (32),tejszín (32),narancs (31),fokhagyma (31),gyors muffinok (30),porcukor (29),barack (28),bazsalikom (27),krumpli (27),mascarpone (25),meggy (25),csoki (25),leveles tészta (24),vaníliás cukor (24),vanília (24),étcsokoládé (23),sonka (22),dió (20),pohárkrémek (20),húsvét (19),ribizli (18),málna (18),lekvár (18),(18),répa (17),élesztő (17),alma (16),keksz (16),kakaó (15),leves (15),snidling (14),szeder (14),saláta (14),pite (14),puding (13),őszibarack (13),piskóta (13),sárgabarack (13),fehércsoki (13),kolbász (12),petrezselyem (12),oregánó (12),gyümölcs (12),muffin (12),szegfűszeg (12),krémsajt (12),kókusz (12),paradicsomszósz (11),étcsoki (11),kukorica (11),gasztroajándék (10),görög joghurt (10),áfonya (10),bonbon (10),csirkemell (10),paprika (10),bors (10),zöldfűszer (10),spenót (9),majonéz (9),méz (9),brownie (9),lilahagyma (9),tészta (9),rozmaring (9),olívaolaj (9),torta (8),póréhagyma (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),sütőtök (8),mustár (8),krémleves (8),halloween (8),banán (8),cseresznye (8),zabpehely (8),kókuszreszelék (8),rétes (8),kelttészta (7),mák (7),palacsinta (7),medvehagyma (7),szilva (7),újhagyma (7),ánizs (6),aszalt áfonya (6),bor (6),farsang (6),trüffel (6),anyák napja (6),likőr (6),tejcsokoládé (6),szódabikarbóna (6),chili (6),kaliforniai paprika (6),ricotta (6),fánk (6),rugelach (6),baracklekvár (6),fehércsokoládé (6),tök (5),rizs (5),levendula (5),hidegtál (5),csoki pasztilla (5),pogácsa (5),szalonna (5),mandula (5),kávé (5),marcipán (5),babapiskóta (5),réteslap (5),uborka (5),görögjoghurt (5),burgonya (5),fehérbor (5),olívabogyó (5),pizza (5),gyorsvacsi (5),nutella (5),kandírozott narancs (4),bacon (4),mogyoró (4),sajttorta (4),vanília aroma (4),zabkeksz (4),borsó (4),valentin-nap (4),cukkini (4),mandarin (4),zselatinfix (4),erdei gyümölcs (4),körte (4),cheesecake (4),káposzta (4),csirke (4),kivi (4),szalámi (4),barnacukor (4),eperlekvár (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),menta (4),kefír (3),gesztenye (3),Rohanós vacsorák (3),mozzarella (3),chili paprika (3),csicseriborsó (3),tócsni (3),gofri (3),fetasajt (3),étkezési keményítő (3),virsli (3),aprósütemény (3),blogkóstoló (3),besamel (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),tortazselé (3),szülinap (3),aszalt gyümölcs (3),mézeskalács (3),befőzés (3),búzadara (3),mazsola (3),citromfű (3),kávétejszín (3),ehető ajándék (3),lekvárfőzés (3),fondant (3),szezámmag (3),darált hús (3),tortilla (3),torma (3),vöröshagyma (3),amerikai palacsinta (3),brokkoli (3),mexikói (3),csiga (3),víz (3),rum (3),linzer (3),kalács (3),pirospaprika (3),lepény (3),mártogatós (3),lasagne (3),olajbogyó (3),cékla (3),szilveszter (3),pizzaszósz (3),feta (2),alaplé (2),zöldborsó (2),knorr (2),parmezán (2),majoranna (2),promóció (2),vodka (2),keményítő (2),szerecsendió (2),fagyi (2),kuglóf (2),ananász (2),ételfesték (2),müzli (2),zselatin (2),margarin (2),raffaello (2),fehér csokoládé (2),gyümölcsrizs (2),bukta (2),fagylalt (2),jégkrém (2),nyaralás (2),csokikrém (2),mogyorókrém (2),aszalt szilva (2),penne (2),magyarprovence (2),dzsemfix (2),salsa szósz (2),levendulabirtok (2),pálinka (2),grillcsirke (2),pasztilla (2),turmix (2),cheesecake brownie (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),Édességek (2),tejszínhab (2),tésztasaláta (2),szörp (2),jalapeno (2),teljes kiőrlésű liszt (2),bab (2),készülődés (2),zsömle (2),darált keksz (2),mozarella (2),zsír (2),töltött tojás (2),chorizo (2),pizzagolyó (2),zserbó (2),Gyors muffinok (2),pesto (2),aszalt paradicsom (2),gyümölcskosárka (2),feta sajt (2),füstölt sajt (2),juhtúró (2),kókusztej (2),lime (2),cukormáz (2),smoothie (2),curry (2),bögrés (2),zsemlemorzsa (2),alkohol (2),gyors vacsorák (2),ehető ajándékok (2),hamburger (2),meggybefőtt (2),bodza (2),balzsamecet (2),piskótatekercs (2),bodzaszörp (2),sűrített tej (2),pompos (2),háztartásikeksz (1),vaníliarúd (1),mézeskalácsfűszer (1),graham liszt (1),barna cukor (1),baileys (1),körözött (1),sütésnélkül (1),író (1),narancslé (1),blondie (1),kevert (1),karfiol (1),besamel mártás (1),füge (1),bögrés sütemény (1),aranygaluska (1),rumaroma (1),fügelekvár (1),túró rudi (1),kínai (1),szójaszósz (1),kakaóscsiga (1),töltött krumpli (1),pillecukor (1),lasagne tészta (1),hidegtálak (1),szilvalekvár (1),mézeskalács fűszer (1),vanília puding (1),puncs puding (1),méteres kalács (1),tejberizs (1),maszatolós torta (1),clafoutis (1),barackpüré (1),krumplilángos (1),gnocchi (1),vörös áfonya (1),mexikói alap (1),kávélikőr (1),húsleves alaplé (1),pirítós (1),túrós batyu (1),túrós táska (1),tejpite (1),cseresznye lekvár (1),mérésnélkül (1),bögréssüti (1),nektarin (1),nyár (1),tejpor (1),raffaello golyó (1), (1),citromsav (1),levendulás (1),rétesliszt (1),psikóta (1),tejcsoki (1),vonat (1),gyertya (1),nudli (1),tiramisu (1),vaníliás pudingpor (1),szóda (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),vanília kivonat (1),főzőkrém (1),aprósüti (1),édesség (1),chilis bab (1),bögrés süti (1),knorr 100% természetes alapok (1),bolognai (1),zödfűszer (1),daráltkeksz (1),monoszló (1),masni (1),moszonló (1),kiszúró (1),mogyoróvaj (1),erőspaprika (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),ehetőajándék (1),aszaltsárgabarack (1),aszaltbarack (1),aszaltgyümölcs (1),kenyér (1),kruton (1),denevér (1),saj (1),gorgonzola (1),lila hagyma (1),citromlé (1),narancslekvár (1),vajkrém (1),barbérlevél (1),koriander (1),ballagás (1),ciabatta (1),hawaii (1),bevonat (1),tahini (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),hús (1),töltelék (1),eperszósz (1),karaj (1),habfixáló (1),mákosguba (1),kapcsolat (1),paradicsomkonzerv (1),lecsó (1),bográcsozás (1),szalonnasütés (1),csilipaprika (1),csokipasztilla (1),bagett (1),kuszkusz (1),grillezés (1),velence (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),töltött hús (1),olaszrizling (1),quesadilla (1),nachos (1),penne (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),gyümölcslé (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),koktél (1),buli (1),rukkola (1),krém (1),muffinok (1),smarties (1),zselé (1),Anyák Napja (1),csokiskeksz (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),cookies (1),vacsora (1),kelt tészta (1),tavasz (1),sztrapacska (1),péksütemény (1),csokissüti (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),paradicsom püré (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),desszert (1),főétel (1),zeller (1),tárkony (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),rizskoch (1),avokádó (1),szaloncukor (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),karalábé (1),zeller (1),étcsokokoládé (1),gesztenyemassza (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),bejgli (1),hab (1),szósz (1),salsa (1),krumplipüré (1),köret (1),túrókrém (1),ragu (1),sertéslapocka (1),lapocka (1),sertés (1),VKF (1),pulykamell (1),rántott (1),panírozás (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),SAD! (1),ősz (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),meggylekvár (1),kandírozott narancshéj (1),almáspite (1),tökfaragás (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),pizzás csiga (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),kacsa (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),churros (1)

Utolsó kommentek