Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Blogkóstoló 30. Mediterrán serpenyős lepény

Ismét jelentkeztem a Blogkóstoló aktuális, jubileumi fordulójára, ahol a párom Edit, a Kertkonyha blog háziasszonya lett. Imádtam nézelődni Edit blogján, a képei egyből magával ragadtak. Azonnal elkezdtem rákattingatni a szimpatikus a receptekre, de elárulom, hogy nem volt egyszerű választani. Egyrészt azért, mert annyi minden tetszett, másrészt azért, mert egy vegetáriánus-vegán blogról van szó, ami az én ízlésemnek ugyan tökéletesen megfelel, de Gy.-t azért nehezebb meggyőzni. Egyik forró, nyári este ezzel a finomsággal vártam. A lepény abszolút elnyerte a tetszését és egy szót sem szólt, hogy "Asszony, hol a hús?", úgyhogy én ezt 100% sikernek könyvelem el. Próbáljátok ki Ti is! :)

blogkóstoló lepény rohanós vacsorák olívaolaj spenót fokhagyma paradicsom vöröshagyma menta petrezselyem sajt citrom

Hozzávalók a tésztához:

300 g liszt (nálam fele sima, fele teljes kiörlésű)

2 dl víz

1/2 tk sütőpor

1/2 tk szárított élesztő

1 teáskanál só

3 ek olívaolaj

Hozzávalók a töltelékhez:

150 g spenót

2 gerezd fokhagyma

1 kisebb vöröshagyma

kis csokor petrezselyem

kis marék mentalevél

1 evőkanál citromlé

1 paradicsom

5 dkg reszelt sajt

só, bors

blogkóstoló lepény rohanós vacsorák olívaolaj spenót fokhagyma paradicsom vöröshagyma menta petrezselyem sajt citrom

Elkészítés:

A lisztet, a sót, a sütőport és az élesztőt keverd össze az olívaolajjal, majd óvatosan adagold hozzá a vizet is, és jól dolgozd össze az egészet. Ha gondolod, használhatod a robotgép dagasztókarját.

Meleg helyen, letakarva keleszd, míg a töltelék elkészül.

A hagymát aprítsd fel, majd egy kevés olívaolajon kezd el párolni. Törd bele a fokhagymát, majd jöhetnek rá a csíkokra vágott spenót levelek is.

Ízesítsd az apróra vágott zöldfűszerekkel, sóval, borssal és a citromlével.

Párold a hagymás-spenótos-zöldfűszeres egyveleget, míg kicsit össze nem esik az egész.

A paradicsomot vágd vékony szeletekre, a sajtot reszeld le.

A tésztát oszd 4 egyenlő részre, majd nyújtsd mindegyiket korong alakúra.

Hevíts egy kevés olívaolajat egy nagyobb serpenyőbe, majd helyezd bele az első tésztakorongot.

Adagold rá a töltelék felét, majd pakolj rá néhány szelet paradicsomot és szórd meg reszelt sajttal. Jöhet a töltelék tetejére a második tésztakorong. Nyomkodd kicsit össze a széleknél, majd süsd néhány perc alatt a lepény mindkét oldalát aranybarnára.

Ismételd meg a másik adag tésztakoronggal és töltelékkel.

blogkóstoló lepény rohanós vacsorák olívaolaj spenót fokhagyma paradicsom vöröshagyma menta petrezselyem sajt citrom

Tipp:

Tálald friss salátával és mártogatóssal. Például salsa szósszal vagy egy joghurtos-fokhagymás-zöldfűszeres öntettel, esetleg mentás tzatzikivel.

Ui: A történethez hozzá tartozik, hogy Gy. azóta elkészítette a saját verzióját, amit "Gyilkosnak" nevezett el. Házi csípős paprikás szalámit, jó sok friss chili paprikát, egy marék bazsalikomot, szeletekre vágott paradicsomot és reszelt sajtot sütött össze a lepényben...menthetetlen! :)

Gyertek fb-ra és instagram-ra is. 

0 Tovább

Mediterrán Töltött Bagett

Olaszországi nyaralásunkból nagyon késő este értünk haza. Akkor már nem ettünk semmit, pedig direkt készültünk egy kis bagettel vacsorára. Másnap az extra kipakolás, mosás, élménybeszámoló miatt nem maradt idő nagy főzőcskézést rendezni, így nagyon örültünk az ugyan már kicsit szikkadt bagettecskénknek.  :) Persze azért nem csak úgy magában ettük a száraz kenyeret: feldobtam egy tojásos töltelékkel, amit felturbóztam az erkélyen szedett friss paradicsommal, illatos bazsalikommal és a nyaraláson vásárolt parmezán sajttal. Gyuriénál kicsit csaltam, ő kapott egy kis kolbászt is bele, hogy ne maradjon hús nélkül. :)

bagett rohanós vacsorák parmezán sajt tojás bazsalikom paradicsom tej

Hozzávalók:

1 szikkadt bagett

3 tojás

1 nagyobb paradicsom vagy néhány szem kis koktélparadicsom

1 marék bazsalikom

5 dkg kolbász/szalámi/sonka (elhagyható)

5 dkg reszelt sajt (nálunk most parmezán)

só, bors

fél dl tej

bagett rohanós vacsorák parmezán sajt tojás bazsalikom paradicsom tej

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra.

A bagettet vágd 4 felé majd mindegyik darab tetejéből vágj ki 1-1 darabot. Óvatosan szedd ki a belsejét is, hogy legyen helyed a tölteléknek.

A tojásokat üsd egy tálba, verd fel, majd ízesítsd sóval, borssal, aprított bazsalikommal.

A paradicsomot is vágd kockákra és ezt is keverd a tojáshoz. (Ha kolbászt, sonkát vagy szalámit is teszel bele, akkor ezt is add hozzá.)

Oszd el az egészet a bagettek mélyedéseibe, majd reszelj rájuk sajtot.

Kend meg egy kevés tejjel a bagetteket, hogy ne száradjanak ki.

Süsd kb. 15 percig, míg a tojás elkészül.

bagett rohanós vacsorák parmezán sajt tojás bazsalikom paradicsom tej

Tipp: Tálalj mellé friss salátát!

Az itt felsorolt alapanyagok mellett használhatsz még egyéb zöldfűszereket, olívabogyót, aszalt paradicsomot, vagy akár egy kevés lilahagymát is.

Ui: Szuperül illett hozzá a behűtött, illatos frizzante, amit Olaszországból hoztunk.

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

"Mindent bele" lecsó

Bevallom férfiasan, hogy életemben először csak most, 27 évesen (jézusooooom, még a koromat is bevallom) készítettem lecsót. Ennek egyik oka, hogy a család nagyon szereti, ezért a két Mama és Anya is elég gyakran főzi. Ráadásul öcsém ennek a - számára - szent ételnek az elkészítését tanulta meg először, és azóta is gyakran bográcsolják a barátaival. A másik ilyen favorituk egyébként a paprikás krumpli.

A sok lelkes lecsófőző szakács mellett nekem nem nagyon termett babér, hiszen ahányan vannak, annyi félét (de jobbnál jobbat) készítenek, de most én is bepróbálkoztam a sajátommal! Nekem egyébként tökéletes lenne totál húsmentesen is, de Gy. miatt került bele szalonna, kolbász és virsli is, nehogy szó érje a ház elejét! :)

ui.: Aztán természetesen szó érte, mert a maradékot Apukám ette meg, neki meg ugye hús nélkül kellene! Így akarjon az ember jót! :D

fincsi ebédek lecsó paprika paradicsom hagyma csilipaprika virsli kolbász szalonna

Hozzávalók:

1 kg lecsópaprika

1 db hegyes erős zöldpaprika

2 db kicsi csilipaprika

40 dkg paradicsom

1 nagy fej hagyma

5 dkg szalonna

10 dkg kolbász

5 db virsli

2 kk só

1 ek pirospaprika

olaj

fincsi ebédek lecsó paprika paradicsom hagyma csilipaprika virsli kolbász szalonna

Elkészítés:

A hagymát vágd apró kockákra, a paprikákat (az erőseket is) karikázd fel, a paradicsomot szintén szeleteld fel.

A szalonnát és a kolbászt aprítsd össze.

Egy nagy lábosba hevíts egy kevés olajat, majd pirítsd meg a szalonnát. Ha már kezd pirulni, jöhet hozzá a hagyma és a kolbász is.

Ha megpirult minden, húzd le a lábost a tűzről és szórd bele a pirospaprikát. Jól keverd össze az egészet, majd mehet vissza a lábos a tűzre.

Ezt követően add hozzá a paradicsomot és a paprikát is, majd ízesítsd az egészet sóval.

Fedd le a lábost és alacsony fokozaton főzd, míg a zöldségek levet eresztenek és megpuhulnak.

Karikázd fel a virslit és ezt is add a lecsóhoz. Pár percet főzd még, hogy a virsli is készre főjön.

Tálald friss kenyérrel vagy tarhonyával/rizzsel.

Tipp: Én sok lével szeretem, így öntök hozzá 1-2 dl vizet is, mikor a paprikát és a paradicsomot hozzá adom.

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is. 

2 Tovább

Hawaii Torta

Barátnőm a szülinapját egy hawaii stílusú bárban ünnepelte. Meg szerettem volna lepni egy - a partihoz illő - tortával, így már jó előre elkezdtem ötleteket keresni. Az ízvilággal nem volt problémám, rögtön megálmodtam, hogy egy ananászos-kókuszos finomságot készítek. A krémhez a kókuszos trüffel recept adta az ihletet. A díszítéssel azonban már nem volt olyan egyszerű dolgom. Jó előre lerajzoltam, hogy mit is szeretnék (hisz minden menő tortatervező így csinálja), de a valóságban nyilván nem egyeztek a méretek, így elég hamar feladtam az eredeti tervet. Azért nagy harcok árán elkészült a torta és az ünnepeltnek csak a torta felvágása után esett le, hogy a süti nem ám cukrászdai, hanem "home made". (Remélem ezt nem az ízéből szűrte le. XD)  

torta szülinap hawaii ananász kókusz fondant ételfesték fehércsoki édességek

Hozzávalók a tésztához:

4 tojás

20 dkg vaj

20 dkg liszt

15-20 dkg cukor ízlés szerint

1 csomag vaníliás cukor

1 csomag sütőpor

1 dl tej

Hozzávalók a töltelékhez:

3 dl habtejszín

15 dkg fehércsokoládé

10 dkg kókuszreszelék

1 kisebb ananász (rosszabb esetben 1 ananász konzerv)

Hozzávalók a díszítéshez:

fondant, ételfesték, színes napernyők, kagylók, virágok stb.

torta szülinap hawaii ananász kókusz fondant ételfesték fehércsoki édességek

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 190 fokra, majd készíts elő egy szilikonos vagy egy sütőpapírral kibélelt, közepes méretű, kerek tortaformát.

A cukrot és a vaníliás cukrot keverd ki a vajjal, majd egyesével add hozzá a tojások sárgáját.

A lisztet dolgozd össze a sütőporral, majd szitáld a vajas keverékhez.

Lazítsd tejjel.

A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd forgasd óvatosan a tésztába.

Egyengesd a masszát a tortaformába, majd süsd kb. 20-25 percig. (Tűpróbával ellenőrizheted, hogy kész-e.)

A krémhez a tejszínt öntsd egy lábosba, majd kezdd el melegíteni. Tördeld bele a csokit és olvaszd fel benne. Keverd össze, hogy egynemű legyen.

Ha kész zárd el alatta a gázt, majd ha már egy kicsit kihűlt add hozzá a kókuszreszeléket is. 

Az ananászt pucold meg, majd vágd vékony szeletekre.

Ha közbe a torta kihűlt, szedd ki a tortaformából és vágd ketté. Az alját kend meg a kókuszos-fehércsokis krém 2/3-val, majd oszd el rajta az ananász karikákat. 

Tedd rá a torta tetejét, majd a maradék krémmel vékonyan kend be kívülről a tortát.

torta szülinap hawaii ananász kókusz fondant ételfesték fehércsoki édességek

Most jön a neheze, a fondant. Nyújts ki kör alakúra étkezési keményítős deszkán egy nagyobb darab (a receptben szereplő mennyiségnek kb. a felét) fehér fondantot, majd tekerd fel a nyújtófára. Terítsd rá a tortára, majd szépen (hahaha) egyengesd el, simítsd rá. Vágd le körbe a felesleges anyagot. 

Ha kidühöngted magad, hogy már megint bénán sikerült felrakni a borítást, esetleg el is szakadt, neki is állhatsz a díszítésnek, hogy eltakard a hibákat. (Ha te zen nyugalommal rendelkezel, a dühöngés rész értelem szerűen kihagyható. XD)

Ételfestékkel színezz be a maradék fehér fondantból kis diónyi labdácskákat, majd ezeket is nyújtsd ki. (Ha az ételfestéktől túl lágy lenne az állaga, adj hozzá egy kevés porcukrot.)

Vágd ki a betűket (előzőleg nyomtathatsz sablont) különböző színekből, majd rakosgasd fel a tortára.

Készítsd el a strandtörölközőt és a papucsot is, majd jöhetnek oldalra a szörfdeszkák. 

Egy kevés olvasztott vajjal tudod rögzíteni az elemeket. 

Végül felkerülhetnek az egyéb díszítések, koktélos napernyők, kagylók, virágok.

Tipp: Ha nem szeretnél a fondanttal bajlódni, használhatsz boltit is, de akár keverhetsz egy kicsit több krémet és akkor vastagon be tudod vele vonni a tortát. Ebben az esetben rakd ki a tetejét is ananásszal.

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább

Turbó Sztrapacska(szerűség)

Egy szombati maratoni bevásárlás alkalmával fedeztük fel, hogy az egyik nagyáruházban "lédig formában" is lehet kapni különböző fagyasztott rántott finomságokat, mirelit zöldségeket, sőt még különböző típusó gombócokat, derelyéket, nokedliket is. Mivel időben már nagyon el voltunk csúszva, valami nagyon gyors ebéd kellett. Vettünk egy kevés krumplis nokedlit (van kifejezetten sztapacskához való), amit otthon csak meg kellett főznöm. Amíg főtt, megsütöttem a szalonnát, előkészítettem a juhtúrót és a tejfölt, aztán már ehettünk is. Nem mondom, hogy ez a gasztronómia csúcsa, de arra tökéletes volt, hogy pillanatok alatt összedobjak egy príma ebédet. 

rohanós vacsorák sztrapacska szalonna juhtúró tejföl

Hozzávalók:

fél kg nokedli

10 dkg szalonna

15 dkg juhtúró (vészhelyzetben sima túró)

1 kis doboz tejföl

1 kk só

rohanós vacsorák sztrapacska szalonna juhtúró tejföl

Elkészítés:

Elsőként tedd fel a vizet melegedni egy nagy fazékba. Sózd meg. 

Míg felforr a víz, aprítsd fel a szalonnát.

Ha felforrt, öntsd bele a galuskát és főzd őket puhára. (Ha feljöttek a víz tetejére, akkor egy szűrőkanállal már kiszedheted őket.)

Öblítsd át a nokedliket hideg vízzel. 

Süsd meg egy serpenyőben a szalonna pörcöket.

Most már csak össze kell pakolni az egészet: A nokedlit szórd meg juhtúróval, a pirított szalonnával, és tálald friss tejföllel.

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

2 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Címkefelhő

édességek (173),tojás (129),liszt (118),cukor (116),vaj (76),tej (66),vendégvárók (49),joghurt (49),tejföl (48),sütőpor (48),citrom (47),karácsony (45),fincsi ebédek (45),hagyma (42),sajt (40),ráérős reggelik (39),advent (39),csokoládé (39),túró (38),kakaópor (37),adventi naptár (36),olaj (36),habtejszín (36),paradicsom (35),fahéj (33),eper (32),rohanós vacsorák (32),tejszín (32),narancs (31),fokhagyma (31),gyors muffinok (30),porcukor (29),barack (28),bazsalikom (27),krumpli (27),mascarpone (25),meggy (25),csoki (25),leveles tészta (24),vaníliás cukor (24),vanília (24),étcsokoládé (23),sonka (22),dió (20),pohárkrémek (20),húsvét (19),ribizli (18),málna (18),lekvár (18),(18),répa (17),élesztő (17),alma (16),keksz (16),kakaó (15),leves (15),snidling (14),szeder (14),saláta (14),pite (14),puding (13),őszibarack (13),piskóta (13),sárgabarack (13),fehércsoki (13),kolbász (12),petrezselyem (12),oregánó (12),gyümölcs (12),muffin (12),szegfűszeg (12),krémsajt (12),kókusz (12),paradicsomszósz (11),étcsoki (11),kukorica (11),gasztroajándék (10),görög joghurt (10),áfonya (10),bonbon (10),csirkemell (10),paprika (10),bors (10),zöldfűszer (10),spenót (9),majonéz (9),méz (9),brownie (9),lilahagyma (9),tészta (9),rozmaring (9),olívaolaj (9),torta (8),póréhagyma (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),sütőtök (8),mustár (8),krémleves (8),halloween (8),banán (8),cseresznye (8),zabpehely (8),kókuszreszelék (8),rétes (8),kelttészta (7),mák (7),palacsinta (7),medvehagyma (7),szilva (7),újhagyma (7),ánizs (6),aszalt áfonya (6),bor (6),farsang (6),trüffel (6),anyák napja (6),likőr (6),tejcsokoládé (6),szódabikarbóna (6),chili (6),kaliforniai paprika (6),ricotta (6),fánk (6),rugelach (6),baracklekvár (6),fehércsokoládé (6),tök (5),rizs (5),levendula (5),hidegtál (5),csoki pasztilla (5),pogácsa (5),szalonna (5),mandula (5),kávé (5),marcipán (5),babapiskóta (5),réteslap (5),uborka (5),görögjoghurt (5),burgonya (5),fehérbor (5),olívabogyó (5),pizza (5),gyorsvacsi (5),nutella (5),kandírozott narancs (4),bacon (4),mogyoró (4),sajttorta (4),vanília aroma (4),zabkeksz (4),borsó (4),valentin-nap (4),cukkini (4),mandarin (4),zselatinfix (4),erdei gyümölcs (4),körte (4),cheesecake (4),káposzta (4),csirke (4),kivi (4),szalámi (4),barnacukor (4),eperlekvár (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),menta (4),kefír (3),gesztenye (3),Rohanós vacsorák (3),mozzarella (3),chili paprika (3),csicseriborsó (3),tócsni (3),gofri (3),fetasajt (3),étkezési keményítő (3),virsli (3),aprósütemény (3),blogkóstoló (3),besamel (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),tortazselé (3),szülinap (3),aszalt gyümölcs (3),mézeskalács (3),befőzés (3),búzadara (3),mazsola (3),citromfű (3),kávétejszín (3),ehető ajándék (3),lekvárfőzés (3),fondant (3),szezámmag (3),darált hús (3),tortilla (3),torma (3),vöröshagyma (3),amerikai palacsinta (3),brokkoli (3),mexikói (3),csiga (3),víz (3),rum (3),linzer (3),kalács (3),pirospaprika (3),lepény (3),mártogatós (3),lasagne (3),olajbogyó (3),cékla (3),szilveszter (3),pizzaszósz (3),feta (2),alaplé (2),zöldborsó (2),knorr (2),parmezán (2),majoranna (2),promóció (2),vodka (2),keményítő (2),szerecsendió (2),fagyi (2),kuglóf (2),ananász (2),ételfesték (2),müzli (2),zselatin (2),margarin (2),raffaello (2),fehér csokoládé (2),gyümölcsrizs (2),bukta (2),fagylalt (2),jégkrém (2),nyaralás (2),csokikrém (2),mogyorókrém (2),aszalt szilva (2),penne (2),magyarprovence (2),dzsemfix (2),salsa szósz (2),levendulabirtok (2),pálinka (2),grillcsirke (2),pasztilla (2),turmix (2),cheesecake brownie (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),Édességek (2),tejszínhab (2),tésztasaláta (2),szörp (2),jalapeno (2),teljes kiőrlésű liszt (2),bab (2),készülődés (2),zsömle (2),darált keksz (2),mozarella (2),zsír (2),töltött tojás (2),chorizo (2),pizzagolyó (2),zserbó (2),Gyors muffinok (2),pesto (2),aszalt paradicsom (2),gyümölcskosárka (2),feta sajt (2),füstölt sajt (2),juhtúró (2),kókusztej (2),lime (2),cukormáz (2),smoothie (2),curry (2),bögrés (2),zsemlemorzsa (2),alkohol (2),gyors vacsorák (2),ehető ajándékok (2),hamburger (2),meggybefőtt (2),bodza (2),balzsamecet (2),piskótatekercs (2),bodzaszörp (2),sűrített tej (2),pompos (2),háztartásikeksz (1),vaníliarúd (1),mézeskalácsfűszer (1),graham liszt (1),barna cukor (1),baileys (1),körözött (1),sütésnélkül (1),író (1),narancslé (1),blondie (1),kevert (1),karfiol (1),besamel mártás (1),füge (1),bögrés sütemény (1),aranygaluska (1),rumaroma (1),fügelekvár (1),túró rudi (1),kínai (1),szójaszósz (1),kakaóscsiga (1),töltött krumpli (1),pillecukor (1),lasagne tészta (1),hidegtálak (1),szilvalekvár (1),mézeskalács fűszer (1),vanília puding (1),puncs puding (1),méteres kalács (1),tejberizs (1),maszatolós torta (1),clafoutis (1),barackpüré (1),krumplilángos (1),gnocchi (1),vörös áfonya (1),mexikói alap (1),kávélikőr (1),húsleves alaplé (1),pirítós (1),túrós batyu (1),túrós táska (1),tejpite (1),cseresznye lekvár (1),mérésnélkül (1),bögréssüti (1),nektarin (1),nyár (1),tejpor (1),raffaello golyó (1), (1),citromsav (1),levendulás (1),rétesliszt (1),psikóta (1),tejcsoki (1),vonat (1),gyertya (1),nudli (1),tiramisu (1),vaníliás pudingpor (1),szóda (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),vanília kivonat (1),főzőkrém (1),aprósüti (1),édesség (1),chilis bab (1),bögrés süti (1),knorr 100% természetes alapok (1),bolognai (1),zödfűszer (1),daráltkeksz (1),monoszló (1),masni (1),moszonló (1),kiszúró (1),mogyoróvaj (1),erőspaprika (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),ehetőajándék (1),aszaltsárgabarack (1),aszaltbarack (1),aszaltgyümölcs (1),kenyér (1),kruton (1),denevér (1),saj (1),gorgonzola (1),lila hagyma (1),citromlé (1),narancslekvár (1),vajkrém (1),barbérlevél (1),koriander (1),ballagás (1),ciabatta (1),hawaii (1),bevonat (1),tahini (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),hús (1),töltelék (1),eperszósz (1),karaj (1),habfixáló (1),mákosguba (1),kapcsolat (1),paradicsomkonzerv (1),lecsó (1),bográcsozás (1),szalonnasütés (1),csilipaprika (1),csokipasztilla (1),bagett (1),kuszkusz (1),grillezés (1),velence (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),töltött hús (1),olaszrizling (1),quesadilla (1),nachos (1),penne (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),gyümölcslé (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),koktél (1),buli (1),rukkola (1),krém (1),muffinok (1),smarties (1),zselé (1),Anyák Napja (1),csokiskeksz (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),cookies (1),vacsora (1),kelt tészta (1),tavasz (1),sztrapacska (1),péksütemény (1),csokissüti (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),paradicsom püré (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),desszert (1),főétel (1),zeller (1),tárkony (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),rizskoch (1),avokádó (1),szaloncukor (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),karalábé (1),zeller (1),étcsokokoládé (1),gesztenyemassza (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),bejgli (1),hab (1),szósz (1),salsa (1),krumplipüré (1),köret (1),túrókrém (1),ragu (1),sertéslapocka (1),lapocka (1),sertés (1),VKF (1),pulykamell (1),rántott (1),panírozás (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),SAD! (1),ősz (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),meggylekvár (1),kandírozott narancshéj (1),almáspite (1),tökfaragás (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),pizzás csiga (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),kacsa (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),churros (1)

Utolsó kommentek