Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Málnás-narancsos mascarpone pohárkrém

Annyira imádok pohárkrémeket készíteni, mint amennyire Gy. utálja kikanalazni a szűk szájú poharakból. :D Iszonyú sokat készítettem már, de az Ember, csak most mondta, hogy ne pakoljam már ilyen kicsi poharakba, mert nem fér hozzá rendesen. A képen látható hatalmas boros pohár - ami számomra inkább kehely - ugyanis neki kicsi. Hát mit mondhatnék erre?

a.) Vegyünk néhány új öblösebb poharat (sosincs elég alapon). 

b.) Majd megeszem én az ő adagját.

c.) Kikanalazzuk neki fotózás után, proli módon tányérba. :D

Hááát még gondolkodom a megoldáson, de addig is itt a recept, mert amúgy az nagyon jó szerinte is! :)

pohárkrémek édességek málna narancs mascarpone görög joghurt joghurt

Hozzávalók 2 főre:

16 szem keksz

1 kisebb narancs

10 dkg málna

12 dkg mascarpone

12 dkg görög joghurt

1-2 ek porcukor ízlés szerint

pohárkrémek édességek málna narancs mascarpone görög joghurt joghurt

Elkészítés:

Elsőként keverd össze a mascarpone-t a joghurttal, majd szitáld hozzá a porcukrot. Reszeld bele a narancs héját.

Tegyél félre néhány szem málnát a díszítéshez, majd a többit öntsd egy kisebb lábosba.

A narancsot vágd ketté és facsard a málnára az egyik felének a levét. Picit melegítsd össze az egészet.

Most már jöhet a rétegezés.

Vegyél elő két szép poharat és mindegyik aljába tördelj 4-4 szem kekszet.

Facsarj rá egy kevés narancs levet, majd adagold rájuk a krém felét.

Jöhet a málnapüré, de hagyj 1-2 kanállal a desszert tetejére is.

Ismét a keksz következik, majd a facsart narancslé. Ezt követi még egy réteg krém, amire kanalazd rá a maradék málnapürét és díszítsd a kezdetben félretett málna szemekkel.

pohárkrémek édességek málna narancs mascarpone görög joghurt joghurt

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

2 Tovább

Amerikai fahéjas csiga

A 31. Blogkóstoló játék keretében a Parfé blog receptjei közül válogathattam. Már első pillanatban megakadt a szemem az amerikai fahéjas csigán, hiszen ez a péksüti tökéletes egy laza vasárnapi reggelinek. Aztán persze mindig közbe jött valami a hétvégéken, és végül egy szabis, keddi napon sikerült megsütnöm ezt a finomságot. Életünk legjobb reggelije lett volna, annyira jól sikerültek a csigácskák, de 1-2 falatnál több nem ment le egyikünknek sem, annyira izgultunk egy délelőtti esemény miatt. Persze miután rendben lezajlott minden, jöhettek a csigácskák és nem csak eddigi életünk legszebb reggelije, hanem a legszebb napja lett! :)

A tanulság tehát: ha jót akartok magatoknak, süssetek fahéjas csigát! :D

Az eredeti recepten egyébként én annyiban változtattam, hogy szárított élesztő helyett, frisset használtam, illetve mind a tölteléknél, mind a máznál elfeleztem a cukor mennyiségét.


tej cukor vaj tojás liszt élesztő mascarpone fahéj blogkóstoló ráérős reggelik

Hozzávalók a tésztához:

2,5 dl tej

10 dkg cukor

8 dkg vaj

2 tojás

55 dkg finomliszt

1 csipet só

fél kocka élesztő

tej cukor vaj tojás liszt élesztő mascarpone fahéj blogkóstoló ráérős reggelikHozzávalók a töltelékhez:

8 dkg vaj

5 dkg cukor

2,5 ek fahéj

Hozzávalók a mázhoz:

10 dkg mascarpone

8 dkg vaj

5 dkg porcukor
 

tej cukor vaj tojás liszt élesztő mascarpone fahéj blogkóstoló ráérős reggelik

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, majd morzsold bele az élesztőt. Előzőleg adj hozzá egy kis cukrot is, hogy könnyebben felfusson.

A lisztet, a tojást, a cukrot, a vajat és a sót mérd ki egy nagy tálba, majd öntsd hozzá a felfuttatott élesztős tejet.

Alaposan dolgozd össze az egészet. (Használhatod a robotgép dagasztó karját is.)

Takard le konyharuhával és meleg helyen, minimum egy óra alatt keleszd a duplájára.

A töltelékhez a vajat kicsit olvaszd meg, majd keverd hozzá a cukrot és a fahéjat is.

Ha megkelt, lisztezett deszkán nyújtsd kb. 40x50-es téglalappá.

Kend meg a fahéjas töltelékkel és a hosszabbik oldala mentén szorosan csavard fel.

Vágd kb 1 cm vastag szeletekre, majd fektesd sütőpapíros tepsire a csigákat.

Keleszd további fél órát, de közben melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

Süsd kb. 12 percig.

Közben a mázhoz keverd habosra a puha vajat a mascarpone-val és az átszitált porcukorral.

A megsült csigákra adagolj 1-1 kanálnyi mázat. Ez szépen ráolvad a forró süteményekre. :)

tej cukor vaj tojás liszt élesztő mascarpone fahéj blogkóstoló ráérős reggelik

Tipp: Néhány csigácskát megszórtam egy kevés dekor cukorral is, mert szülinapi meglepetés reggelit szerettem volna varázsolni vele az egyik kolléganőmnek. Nagyon kis ünnepivé tették a cukorkák az amúgy is isteni csigákat.

ui: A szervezésért nagy köszönet Serpenyő Virtuóznak!

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább

Narancsos mascarpone krémes répatorta

Ez a torta ismét egy szülinapra készült. Jobban mondva "bulinapra", mert Barátnőm már évek óta így hívja a szülinapját, "Minek is számolnánk az éveket?" alapon. XD

Szerintem a répa torta szülinapra (bocsánat, bulinapra) nem túl általános, de ha visszaemlékszem Barátnőm tini kori partijaira, akkor szinte mindig répa tortán fújta el a gyertyákat. Náluk ettem én is először - lévén nem volt túl elterjedt akkoriban - és szerintem sokan a baráti társaságból. Mikor elgondolkodtam, hogy milyen tortát készítsek, rögtön ez a hagyomány jutott eszembe, így nem is volt kérdés, hogy a fő alapanyag a répa lesz. A narancs és a fűszerek pedig az őszies idő miatt már adták magukat. :)

édességek narancs mascarpone répa étcsokoládé görög joghurt fahéj szegfűszeg dekorcukor marcipán

Hozzávalók:

25 dkg répa

3 tojás

15 dkg cukor

1,2 dl olaj

25 dkg liszt

1 csomag sütőpor

1-1 csapott kk fahéj, őrölt szegfűszeg

Hozzávalók a krémhez és a mázhoz:

15 dkg mascarpone

15 dkg görög joghurt

2 csapott ek porcukor (ízlés szerint több-kevesebb)

1 narancs

3 ek tej/tejszín

100 g étcsokoládé

dekorcukrok, marcipán, ételfesték a díszítéshez

édességek narancs mascarpone répa étcsokoládé görög joghurt fahéj szegfűszeg dekorcukor marcipán

Elkészítés:

Elsőként reszeld le a répát a reszelőd legkisebb lyukán.

Ezt követően a sütőt melegítsd elő 180 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy közepes méretű tortaformát.

A tojásokat keverd habosra a cukorral, majd öntsd hozzá az olajat is.

A liszthez add hozzá a sütőport, a fahéjat, majd az egészet szitáld a tojásos keverékhez.

Végül keverd hozzá a répát, majd adagold a tepsibe

Süsd 180 fokon kb 30 percig. Tűpróbával tudod ellenőrizni, hogy elkészült-e.

Közben a krémhez keverd össze a mascarpone-t, a görög joghurtot és az átszitált porcukrot.

A narancsot alaposan mosd meg, vágd ketté és az egyik felének reszeld bele a héját és facsard bele a levét. Jó alaposan dolgozd össze az egészet.

Ha kihűlt a torta, vágd ketté, majd töltsd meg a krémmel.

A csokit törd apróra és kezd el felolvasztani a tejjel/tejszínnel, a másik fél narancs levével és lereszelt héjával.

Kend meg vele a torta tetejét, majd díszítsd reszelt narancs héjjal, dekorcukorral, marcipánból formázott répácskákkal.

édességek narancs mascarpone répa étcsokoládé görög joghurt fahéj szegfűszeg dekorcukor marcipán

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább

Málnás csokitorta nutellás-mascarpone-s krémmel és sok-sok finomsággal

A kisebbik öcsém általános iskolás ballagására készítettem ezt a tortát. Az ünnepelt csak annyit kötött ki, hogy málnás legyen. A málnához meg mi más illene a legjobban, mint a csoki! Így a piskóta csokis lett, a krém nutellás, aztán biztos ami biztos alapon, a tetejére is került egy kis csokimáz, amit különböző fincsi édességekkel dekoráltam. Ezek után - jogosan - hihetnénk, hogy ez a torta iszonyat édes és már-már a "too much" kategória, de a - viszonylag - kevés cukor és a málna fanyarsága egyensúlyban tartja az egészet.

Ui.: Még az antitortaevő Nagymamám is azt mondta, hogy nagyon összhangban vannak az ízek. Ez aztán az igazi dícséret! :)

torta étcsokoládé málna édességek ballagás mascarpone nutella

Hozzávalók a piskótához:

4 tojás

20 dkg vaj

20 dkg liszt

15-20 dkg cukor ízlés szerint

2 ek cukrozatlan kakaópor

1 csomag sütőpor

1 dl tej

Hozzávalók a krémhez és a díszítéshez:

25 dkg mascarpone

2 púpos ek nutella

20 dkg málna

10 dkg étcsoki

0/5 dl tejszín (vagy tej)

finomságok, kekszek, csokik

torta étcsokoládé málna édességek ballagás mascarpone nutella

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 190 fokra, majd készíts elő egy szilikonos vagy egy sütőpapírral kibélelt, közepes méretű, kerek tortaformát.

A cukrot keverd ki a vajjal, majd egyesével add hozzá a tojások sárgáját.

A lisztet dolgozd össze a sütőporral és a kakaóval, majd szitáld a vajas keverékhez.

Lazítsd tejjel.

A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd forgasd óvatosan a tésztába.

Egyengesd a masszát a tortaformába, majd süsd kb. 20-25 percig. (Tűpróbával ellenőrizd.)

A krémhez a nutellát és a mascarpone-t keverd össze, majd ha kihűlt a torta, vágd ketté, majd kend meg a krémmel. 

Szórd rá a málna nagy részét, majd helyezd rá a torta másik felét.

A csokit olvaszd fel a tejszínnel, majd csurgasd egyenletesen a torta tetejére. 

Díszítsd különböző édességekkel és a maradék málnával a tortát. 

torta étcsokoládé málna édességek ballagás mascarpone nutella

Tipp: Szerintem jól néz ki, ha "térben" helyezkednek el a csokik, kekszek, úgyhogy érdemes 1-2 darabot beleszúrni a tortába, illetve egymásra pakolni őket.

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább

Szederhabos-Banános Pohárkrém

A hétvégi sütögetésnél túl sok tejszínhabos mascarpone krémet kevertem, illetve maradt pár szem szedrem is. Nem akartam, hogy megromoljon, mert nagyon utálok feleslegesen pazarolni. Időm viszont nem volt, úgyhogy valami extra gyors édességet kellett kitalálnom, amihez elhasználhatom a fenti alapanyagokat. Ezeknek a kritériumoknak mi más is felelhetne meg, mint a pohárkrém. :) A kedvenc desszertem, mert a befektetett energia köszönő viszonyban sincs a sikerrel, ráadásul szabadon variálható az otthon lévő alapanyagok (kekszek, gyümölcsök, krém alapanyagok) szerint. 

mascarpone habtejszín szeder banán citromfű porcukor zabkeksz édességek pohárkrémek

Hozzávalók 4 adaghoz:

10 dkg mascarpone

15 dkg habtejszín

3 ek porcukor

10 dkg szeder

2 db kisebb banán

kb. 15 dkg zabkeksz

mascarpone habtejszín szeder banán citromfű porcukor zabkeksz édességek pohárkrémek

Elkészítés:

A mascarpone-t keverd ki a cukorral, majd a habtejszínt verd kemény habbá.

Forgasd a habot óvatosan össze a cukros mascarpone-val.

A szedret egy lábosba kezd el melegíteni és egy villával törd kicsit össze. Én szeretem, ha maradnak benne nagyobb darabok, úgyhogy nem főzöm halálra. :)

Öntsd a szederpürét a habhoz és  jó alaposan keverd össze.

Karikázd fel a banánokat, majd jöhet a rétegezés.

Vegyél elő 4 poharat és tördeld az aljukra a keksz felét.

Kanalazd rájuk a szedres krém felét, majd pakolj mindegyikre néhány karika banánt.

Ezt követően megint jöhet a keksz, majd a krém másik fele és végül a maradék banán.

mascarpone habtejszín szeder banán citromfű porcukor zabkeksz édességek pohárkrémek

Tipp: Érdemes a banánra egy kevés citromot csepegtetni, hogy ne barnuljon meg.

Ha van kedved, díszítésként tegyél 1-1 citromfű levelet a poharakba.

Át is szűrheted a szederpürét, ha zavar a szeder magja. Ez esetben először jól főzd és törd össze a gyümölcsöt, majd egy szitán keresztül préseld ki a levét.

Szeder helyett készítheted eperrel, málnával, ribizlivel, szamócával vagy akár meggyel is. 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek like-old a facebook oldalamat

0 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Címkefelhő

édességek (173),tojás (129),liszt (118),cukor (116),vaj (76),tej (66),vendégvárók (49),joghurt (49),tejföl (48),sütőpor (48),citrom (47),karácsony (45),fincsi ebédek (45),hagyma (42),sajt (40),ráérős reggelik (39),advent (39),csokoládé (39),túró (38),kakaópor (37),adventi naptár (36),olaj (36),habtejszín (36),paradicsom (35),fahéj (33),eper (32),rohanós vacsorák (32),tejszín (32),narancs (31),fokhagyma (31),gyors muffinok (30),porcukor (29),barack (28),bazsalikom (27),krumpli (27),mascarpone (25),meggy (25),csoki (25),leveles tészta (24),vaníliás cukor (24),vanília (24),étcsokoládé (23),sonka (22),dió (20),pohárkrémek (20),húsvét (19),ribizli (18),málna (18),lekvár (18),(18),répa (17),élesztő (17),alma (16),keksz (16),kakaó (15),leves (15),snidling (14),szeder (14),saláta (14),pite (14),puding (13),őszibarack (13),piskóta (13),sárgabarack (13),fehércsoki (13),kolbász (12),petrezselyem (12),oregánó (12),gyümölcs (12),muffin (12),szegfűszeg (12),krémsajt (12),kókusz (12),paradicsomszósz (11),étcsoki (11),kukorica (11),gasztroajándék (10),görög joghurt (10),áfonya (10),bonbon (10),csirkemell (10),paprika (10),bors (10),zöldfűszer (10),spenót (9),majonéz (9),méz (9),brownie (9),lilahagyma (9),tészta (9),rozmaring (9),olívaolaj (9),torta (8),póréhagyma (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),sütőtök (8),mustár (8),krémleves (8),halloween (8),banán (8),cseresznye (8),zabpehely (8),kókuszreszelék (8),rétes (8),kelttészta (7),mák (7),palacsinta (7),medvehagyma (7),szilva (7),újhagyma (7),ánizs (6),aszalt áfonya (6),bor (6),farsang (6),trüffel (6),anyák napja (6),likőr (6),tejcsokoládé (6),szódabikarbóna (6),chili (6),kaliforniai paprika (6),ricotta (6),fánk (6),rugelach (6),baracklekvár (6),fehércsokoládé (6),tök (5),rizs (5),levendula (5),hidegtál (5),csoki pasztilla (5),pogácsa (5),szalonna (5),mandula (5),kávé (5),marcipán (5),babapiskóta (5),réteslap (5),uborka (5),görögjoghurt (5),burgonya (5),fehérbor (5),olívabogyó (5),pizza (5),gyorsvacsi (5),nutella (5),kandírozott narancs (4),bacon (4),mogyoró (4),sajttorta (4),vanília aroma (4),zabkeksz (4),borsó (4),valentin-nap (4),cukkini (4),mandarin (4),zselatinfix (4),erdei gyümölcs (4),körte (4),cheesecake (4),káposzta (4),csirke (4),kivi (4),szalámi (4),barnacukor (4),eperlekvár (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),menta (4),kefír (3),gesztenye (3),Rohanós vacsorák (3),mozzarella (3),chili paprika (3),csicseriborsó (3),tócsni (3),gofri (3),fetasajt (3),étkezési keményítő (3),virsli (3),aprósütemény (3),blogkóstoló (3),besamel (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),tortazselé (3),szülinap (3),aszalt gyümölcs (3),mézeskalács (3),befőzés (3),búzadara (3),mazsola (3),citromfű (3),kávétejszín (3),ehető ajándék (3),lekvárfőzés (3),fondant (3),szezámmag (3),darált hús (3),tortilla (3),torma (3),vöröshagyma (3),amerikai palacsinta (3),brokkoli (3),mexikói (3),csiga (3),víz (3),rum (3),linzer (3),kalács (3),pirospaprika (3),lepény (3),mártogatós (3),lasagne (3),olajbogyó (3),cékla (3),szilveszter (3),pizzaszósz (3),feta (2),alaplé (2),zöldborsó (2),knorr (2),parmezán (2),majoranna (2),promóció (2),vodka (2),keményítő (2),szerecsendió (2),fagyi (2),kuglóf (2),ananász (2),ételfesték (2),müzli (2),zselatin (2),margarin (2),raffaello (2),fehér csokoládé (2),gyümölcsrizs (2),bukta (2),fagylalt (2),jégkrém (2),nyaralás (2),csokikrém (2),mogyorókrém (2),aszalt szilva (2),penne (2),magyarprovence (2),dzsemfix (2),salsa szósz (2),levendulabirtok (2),pálinka (2),grillcsirke (2),pasztilla (2),turmix (2),cheesecake brownie (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),Édességek (2),tejszínhab (2),tésztasaláta (2),szörp (2),jalapeno (2),teljes kiőrlésű liszt (2),bab (2),készülődés (2),zsömle (2),darált keksz (2),mozarella (2),zsír (2),töltött tojás (2),chorizo (2),pizzagolyó (2),zserbó (2),Gyors muffinok (2),pesto (2),aszalt paradicsom (2),gyümölcskosárka (2),feta sajt (2),füstölt sajt (2),juhtúró (2),kókusztej (2),lime (2),cukormáz (2),smoothie (2),curry (2),bögrés (2),zsemlemorzsa (2),alkohol (2),gyors vacsorák (2),ehető ajándékok (2),hamburger (2),meggybefőtt (2),bodza (2),balzsamecet (2),piskótatekercs (2),bodzaszörp (2),sűrített tej (2),pompos (2),háztartásikeksz (1),vaníliarúd (1),mézeskalácsfűszer (1),graham liszt (1),barna cukor (1),baileys (1),körözött (1),sütésnélkül (1),író (1),narancslé (1),blondie (1),kevert (1),karfiol (1),besamel mártás (1),füge (1),bögrés sütemény (1),aranygaluska (1),rumaroma (1),fügelekvár (1),túró rudi (1),kínai (1),szójaszósz (1),kakaóscsiga (1),töltött krumpli (1),pillecukor (1),lasagne tészta (1),hidegtálak (1),szilvalekvár (1),mézeskalács fűszer (1),vanília puding (1),puncs puding (1),méteres kalács (1),tejberizs (1),maszatolós torta (1),clafoutis (1),barackpüré (1),krumplilángos (1),gnocchi (1),vörös áfonya (1),mexikói alap (1),kávélikőr (1),húsleves alaplé (1),pirítós (1),túrós batyu (1),túrós táska (1),tejpite (1),cseresznye lekvár (1),mérésnélkül (1),bögréssüti (1),nektarin (1),nyár (1),tejpor (1),raffaello golyó (1), (1),citromsav (1),levendulás (1),rétesliszt (1),psikóta (1),tejcsoki (1),vonat (1),gyertya (1),nudli (1),tiramisu (1),vaníliás pudingpor (1),szóda (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),vanília kivonat (1),főzőkrém (1),aprósüti (1),édesség (1),chilis bab (1),bögrés süti (1),knorr 100% természetes alapok (1),bolognai (1),zödfűszer (1),daráltkeksz (1),monoszló (1),masni (1),moszonló (1),kiszúró (1),mogyoróvaj (1),erőspaprika (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),ehetőajándék (1),aszaltsárgabarack (1),aszaltbarack (1),aszaltgyümölcs (1),kenyér (1),kruton (1),denevér (1),saj (1),gorgonzola (1),lila hagyma (1),citromlé (1),narancslekvár (1),vajkrém (1),barbérlevél (1),koriander (1),ballagás (1),ciabatta (1),hawaii (1),bevonat (1),tahini (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),hús (1),töltelék (1),eperszósz (1),karaj (1),habfixáló (1),mákosguba (1),kapcsolat (1),paradicsomkonzerv (1),lecsó (1),bográcsozás (1),szalonnasütés (1),csilipaprika (1),csokipasztilla (1),bagett (1),kuszkusz (1),grillezés (1),velence (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),töltött hús (1),olaszrizling (1),quesadilla (1),nachos (1),penne (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),gyümölcslé (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),koktél (1),buli (1),rukkola (1),krém (1),muffinok (1),smarties (1),zselé (1),Anyák Napja (1),csokiskeksz (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),cookies (1),vacsora (1),kelt tészta (1),tavasz (1),sztrapacska (1),péksütemény (1),csokissüti (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),paradicsom püré (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),desszert (1),főétel (1),zeller (1),tárkony (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),rizskoch (1),avokádó (1),szaloncukor (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),karalábé (1),zeller (1),étcsokokoládé (1),gesztenyemassza (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),bejgli (1),hab (1),szósz (1),salsa (1),krumplipüré (1),köret (1),túrókrém (1),ragu (1),sertéslapocka (1),lapocka (1),sertés (1),VKF (1),pulykamell (1),rántott (1),panírozás (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),SAD! (1),ősz (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),meggylekvár (1),kandírozott narancshéj (1),almáspite (1),tökfaragás (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),pizzás csiga (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),kacsa (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),churros (1)

Utolsó kommentek