Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Málnás-narancsos mascarpone pohárkrém

Annyira imádok pohárkrémeket készíteni, mint amennyire Gy. utálja kikanalazni a szűk szájú poharakból. :D Iszonyú sokat készítettem már, de az Ember, csak most mondta, hogy ne pakoljam már ilyen kicsi poharakba, mert nem fér hozzá rendesen. A képen látható hatalmas boros pohár - ami számomra inkább kehely - ugyanis neki kicsi. Hát mit mondhatnék erre?

a.) Vegyünk néhány új öblösebb poharat (sosincs elég alapon). 

b.) Majd megeszem én az ő adagját.

c.) Kikanalazzuk neki fotózás után, proli módon tányérba. :D

Hááát még gondolkodom a megoldáson, de addig is itt a recept, mert amúgy az nagyon jó szerinte is! :)

pohárkrémek édességek málna narancs mascarpone görög joghurt joghurt

Hozzávalók 2 főre:

16 szem keksz

1 kisebb narancs

10 dkg málna

12 dkg mascarpone

12 dkg görög joghurt

1-2 ek porcukor ízlés szerint

pohárkrémek édességek málna narancs mascarpone görög joghurt joghurt

Elkészítés:

Elsőként keverd össze a mascarpone-t a joghurttal, majd szitáld hozzá a porcukrot. Reszeld bele a narancs héját.

Tegyél félre néhány szem málnát a díszítéshez, majd a többit öntsd egy kisebb lábosba.

A narancsot vágd ketté és facsard a málnára az egyik felének a levét. Picit melegítsd össze az egészet.

Most már jöhet a rétegezés.

Vegyél elő két szép poharat és mindegyik aljába tördelj 4-4 szem kekszet.

Facsarj rá egy kevés narancs levet, majd adagold rájuk a krém felét.

Jöhet a málnapüré, de hagyj 1-2 kanállal a desszert tetejére is.

Ismét a keksz következik, majd a facsart narancslé. Ezt követi még egy réteg krém, amire kanalazd rá a maradék málnapürét és díszítsd a kezdetben félretett málna szemekkel.

pohárkrémek édességek málna narancs mascarpone görög joghurt joghurt

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

2 Tovább

Málnás csokitorta nutellás-mascarpone-s krémmel és sok-sok finomsággal

A kisebbik öcsém általános iskolás ballagására készítettem ezt a tortát. Az ünnepelt csak annyit kötött ki, hogy málnás legyen. A málnához meg mi más illene a legjobban, mint a csoki! Így a piskóta csokis lett, a krém nutellás, aztán biztos ami biztos alapon, a tetejére is került egy kis csokimáz, amit különböző fincsi édességekkel dekoráltam. Ezek után - jogosan - hihetnénk, hogy ez a torta iszonyat édes és már-már a "too much" kategória, de a - viszonylag - kevés cukor és a málna fanyarsága egyensúlyban tartja az egészet.

Ui.: Még az antitortaevő Nagymamám is azt mondta, hogy nagyon összhangban vannak az ízek. Ez aztán az igazi dícséret! :)

torta étcsokoládé málna édességek ballagás mascarpone nutella

Hozzávalók a piskótához:

4 tojás

20 dkg vaj

20 dkg liszt

15-20 dkg cukor ízlés szerint

2 ek cukrozatlan kakaópor

1 csomag sütőpor

1 dl tej

Hozzávalók a krémhez és a díszítéshez:

25 dkg mascarpone

2 púpos ek nutella

20 dkg málna

10 dkg étcsoki

0/5 dl tejszín (vagy tej)

finomságok, kekszek, csokik

torta étcsokoládé málna édességek ballagás mascarpone nutella

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 190 fokra, majd készíts elő egy szilikonos vagy egy sütőpapírral kibélelt, közepes méretű, kerek tortaformát.

A cukrot keverd ki a vajjal, majd egyesével add hozzá a tojások sárgáját.

A lisztet dolgozd össze a sütőporral és a kakaóval, majd szitáld a vajas keverékhez.

Lazítsd tejjel.

A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd forgasd óvatosan a tésztába.

Egyengesd a masszát a tortaformába, majd süsd kb. 20-25 percig. (Tűpróbával ellenőrizd.)

A krémhez a nutellát és a mascarpone-t keverd össze, majd ha kihűlt a torta, vágd ketté, majd kend meg a krémmel. 

Szórd rá a málna nagy részét, majd helyezd rá a torta másik felét.

A csokit olvaszd fel a tejszínnel, majd csurgasd egyenletesen a torta tetejére. 

Díszítsd különböző édességekkel és a maradék málnával a tortát. 

torta étcsokoládé málna édességek ballagás mascarpone nutella

Tipp: Szerintem jól néz ki, ha "térben" helyezkednek el a csokik, kekszek, úgyhogy érdemes 1-2 darabot beleszúrni a tortába, illetve egymásra pakolni őket.

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább

Csokis-málnás palacsinta

Ezeket a képeket nagyon értékeljétek (bár annyira nem jók), mert ötszáz és egyezer km/órás szélben készítettem őket Velencén a teraszon. Előkaptam Mama legféltettebb arany damasztabroszát, rátoltam egy csipketerítőt, majd jöhetett a csokis-habos-málnás palacsinta-csoda. Terpeszben ráálltam az abrosz 2 szélére, öcsém a másik kettőre és lőttem felülnézetből - az elképzeléseim szerint - jobbnál jobb fotókat. Persze pozíciót kellett váltanom, letérdelnem/lehasalnom, hogy szemből is csinálhassak pár képet, de természetes az a fél másodperc, amíg nem fogta semmi a terítőt, elég volt ahhoz, hogy a szél felkapja és belefújja a csokis-habos-málnás csodába. :D  Hát az arany terítő ezek után természetesen még gyönyörűbb lett és Mama nagyon örült az új hobbimnak! :)

palacsinta édességek teszínhab gyömölcs málna kakaó kakaópor csokiszósz

Hozzávalók:

4 tojás

40 dkg liszt

4 ek kristálycukor

3 dl tej

2 dl szóda

olaj a sütéshez

kakaópor, tejszínhab, málna, ribizli, csokiöntet a töltelékhez

palacsinta édességek teszínhab gyömölcs málna kakaó kakaópor csokiszósz

Elkészítés (nem lesz hosszú, becsszó XD):

A hozzávalókat keverd össze, majd letakarva pihentesd fél órát.

A palacsintasütőbe hevíts néhány csepp olajat, majd tegyél kb. egy merőkanálnyi (attól függ milyen vastagra szeretnéd a kész palacsintáid) tésztát a serpenyőbe.

Csillagromboló csuklómozdulatokkal terítsd szét a tésztát a palacsintasütődbe, majd süsd mindkét oldalát néhány percig.

Töltsd meg kakaóval és málnával a palacsintákat, majd díszítsd csokiöntettel , tejszínhabbal és gyümölccsel. (És ezeken kívül persze azzal, amivel akarod. Például egy fincsi barack-ribizli vagy meggy lekvárral! :D)

palacsinta édességek teszínhab gyömölcs málna kakaó kakaópor csokiszósz

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb és újabb posztokról.

0 Tovább

Egy nyár, egy történet, egy recept: Velence&Gyümölcsös túrótorta

A VKF! (Vigyázz! Kész! Főzz!) játék 79. fordulójának témája "Egy nyár, egy történet, egy recept"! Hozom én is a legszebb emlékemet és egy szuper sütés nélküli, gyorsan összedobható túrótorta receptjét:

velence nyaralás grillezés szalonnasütés bográcsozás torta babapiskóta habtejszín túró gyümölcs barack ribizli sárgabarack őszibarack édességek málna

Ha visszaemlékeztek az elmúlt évekre, a július 2. és 3. hete mindig iszonyatosan forró volt, mondhatni igazi strandidő, teli találat az ilyenkor nyaralóknak. Naivan azt gondoltam, hogy ennek a szuper sorozatnak sosem lesz vége, így idén is a július 16-17-i hétvégére szerveztem az éves Velence parti party-t. De miről is van itt szó?

Minden évben - 15 éves korunk óta - lejövünk páran a baráti körből a nyaralónkba a Nagyszüleim és a szomszédok „nagy örömére”! :) Kezdetben természetesen csak csajok voltunk és akár egy hetet is lent töltöttünk ilyenkor. Mivel még senkinek nem volt jogsija, autója meg főleg nem, ezért biciklivel közlekedtünk. A nyaraló ugyan csak 6 km-re van a strandtól, de sajna a hegy tetején, így azért elég szivatós volt 1-1 egész napos strandolás után feltekerni. Öröm az ürömben, hogy az alakunk miatt nem kellett aggódni, mert hiába zabáltunk (erre nem tudok írni sajna szalonképesebb szót), akkor sem híztunk egy dekát sem. Sosem felejtem el, hogy minden nap hazafelé beugrottunk a „Kenyérgyári kisközértbe” és megvettük a friss, forró ropogós héjú kenyeret. Jöhetett mellé a szalonna, a virsli, a hagyma. Nagy nehezen tábortüzet raktunk esténként (valószínűleg bármelyik kabaréba megállta volna a helyét a bénázásunk) és csaptunk egy jó kis „parasztos” szalonnasütést. A kertben persze szedtünk hozzá friss, érett, piros paradicsomot és házi, lédús uborkát. Imádtam ezeket a nyarakat.

velence nyaralás grillezés szalonnasütés bográcsozás torta babapiskóta habtejszín túró gyümölcs barack ribizli sárgabarack őszibarack édességek málna

Pár évvel később, a jogsik, kocsik, pasik megjelenésével már változott a helyzet és egyszerűbb lett minden. Persze a bő 1 hetes nyaralások is lecsökkentek 1-1 hétvégére, mert egyre nehezebb volt összehozni, és nyilván a társaság összetétele is változott valamennyire. Ilyenkor a szakácsok szerepét átvették a fiúk, mi meg foglalkozhattunk azzal, hogy a napközben a frizuránkba ivódott 5 tonnányi velencei iszapot kimossuk a hajunkból. XD

Volt, hogy túlbonyolítottuk és valamilyen bogrács kaját akartunk készíteni, például csirkepörköltet tésztával, paprikás krumplit, de általában maradtunk a jó öreg grillezésnél és már előre bepácolt husikat sütöttünk a rácson vagy hamburgert készítettünk. Valahogy ilyenkor sosem a kezünk járt és hiába értünk fel már 7 körül a strandról, éjfél előtt sosem lett kaja. Kifejlesztettük később a legegyszerűbb és leggyorsabb vacsit, ami hot-dog és görög sali kombóból állt. Persze a dinnye (olykor egy kis itallal felturbózva) és a fagyitorta sem maradhatott el soha.

Idén - e miatt a "gyönyörű" idő miatt - kicsit necces volt megtartani a bulájt, de a vízszintesen szakadó 6000 mm-nyi eső sem szegte kedvünket és csaptunk egy jó kis garázs partit. Ugyan a szokásos strandos, grillezős rituálé elmaradt, de barátnőmet idén is itt köszöntöttük némi itókával és egy fincsi tortával:

velence nyaralás grillezés szalonnasütés bográcsozás torta babapiskóta habtejszín túró gyümölcs barack ribizli sárgabarack őszibarack édességek málna

Hozzávalók:

2 csomag babapiskóta (2x200 g) Igazából másfél csomag is elég, de néha szeretnek eltörni ezek a fránya babapiskóták, így jobb a békesség! :)

2 kis doboz habtejszín (2x200 g)

1 nagy csomag túró (450 g)

1 csomag zselatinfix

3 púpos ek porcukor

sok-sok gyümölcs, lehetőleg többféle (Nálam ribizli, málna, meggy, sárgabarack, őszibarack, amiket természetesen mind szakadó esőben és mínusz ezer fokban szedtem a kertben.)

velence nyaralás grillezés szalonnasütés bográcsozás torta babapiskóta habtejszín túró gyümölcs barack ribizli sárgabarack őszibarack édességek málna

Elkészítés:

A túrót törd át és keverd bele a porcukrot, illetve a zselatinfixet.

A habtejszínt verd kemény habbá, majd forgasd óvatosan a túrós krémhez.

A gyümölcsöket mosd meg és ízlés szerinti mennyiséget keverj a krémhez. (Nálam ez egy marék ribizli volt és 6 szem kis darabokra vágott sárgabarack.)

Készítsd elő a kapcsos tortaformádat és a babapiskótákat.

Vágd a babapiskóták egyik végét egyenesre, majd állítsd őket a tortaformád szélére. Az alját rakd ki a pici levágott darabokkal.

Simítsd a túrókrémet a babapiskótával kirakott tortaformába, majd tedd néhány órára hűtőbe. (Akár egy egész éjszakára.)

Felszolgálás előtt díszítsd a fincsi gyümölcsökkel a tortát.

Tipp: Én azért csak az utolsó pillanatban pakoltam a gyümölcsöket a tortára, mert féltem, hogy pl. a barack megbarnul. Ha előre kell elkészítened, akkor használj olyan gyümiket, amiknek nem lesz bajuk (pl. eper, ribizli, málna, cseresznye, meggy, szőlő) vagy öntsd le tortazselével.

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.
 

0 Tovább

Kakaós Gyümölcskosárkák 

Nem a legegyszerűbb süti, azt előre leszögezem, mert elég pepecselős. Ellenben nagyon dekoratív, úgyhogy szerintem érdemes egy kicsit több időt szánni rá. Sajnos esős napokból mostanában amúgy is bőven kijut, így biztos mindenki talál egy olyan délutánt, amikor ráér sütögetni. Akár még kisgyerekkel is jó program lehet, hiszen a tésztaköröcskéket ők is ki tudják szaggatni, a gyümölcsös díszítésben pedig szuper segítségek lehetnek. :)

gyümölcskosárka kakaó málna eper szeder ribizli meggy cseresznye linzertészta puding édességek

Hozzávalók a tésztához:

10 dkg vaj

30 dkg liszt

2 ek cukrozatlan kakaópor

10 dkg porcukor

1 tojás

1-2 ek tejföl

Hozzávalók a töltelékhez:

epres pudingpor

0.5 dl tej

3 ek cukor

gyümölcsök: például eper, málna, szeder, ribizli, szamóca, áfonya, meggy, cseresznye

gyümölcskosárka kakaó málna eper szeder ribizli meggy cseresznye linzertészta puding édességek

Elkészítés:

A kakaóport jó alaposan keverd össze a liszttel, majd a hideg vajat is morzsold bele.

Gyúrd össze a többi hozzávalóval és tedd hűtőbe minimum egy órára, de akár egy éjszakán át pihentetheted. 

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és készítsd elő a formáid. Ha nem szilikonossal dolgozol, olajozd ki, nehogy beleragadjanak a kosárkák.

Lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát és egy nagyobb pohár segítségével szaggass akkora köröket a tésztából, ami illik a formáidba.

Óvatosan nyomkodd bele a tésztaköröcskéket a mélyedésekbe. Az a jó, ha kicsit kilóg a tészta a kosárformából, mert kissé összesülnek! 

Kb. 10-15 percig süsd őket.

Amíg sülnek a kosarak, készítsd el az epres pudingport a csomagoláson látható utasítás szerint.

A gyümölcsöket mosd meg, az epret karikázd fel.

Oszd el a pudingot a tésztakosárkákba, majd díszítsd őket a gyümölcsökkel.

gyümölcskosárka kakaó málna eper szeder ribizli meggy cseresznye linzertészta puding édességek

További ötletekért kérlek látogass el a facebook oldalamra.

0 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Címkefelhő

édességek (173),tojás (129),liszt (118),cukor (116),vaj (76),tej (66),vendégvárók (49),joghurt (49),tejföl (48),sütőpor (48),citrom (47),karácsony (45),fincsi ebédek (45),hagyma (42),sajt (40),ráérős reggelik (39),advent (39),csokoládé (39),túró (38),kakaópor (37),adventi naptár (36),olaj (36),habtejszín (36),paradicsom (35),fahéj (33),eper (32),rohanós vacsorák (32),tejszín (32),narancs (31),fokhagyma (31),gyors muffinok (30),porcukor (29),barack (28),bazsalikom (27),krumpli (27),mascarpone (25),meggy (25),csoki (25),leveles tészta (24),vaníliás cukor (24),vanília (24),étcsokoládé (23),sonka (22),dió (20),pohárkrémek (20),húsvét (19),ribizli (18),málna (18),lekvár (18),(18),répa (17),élesztő (17),alma (16),keksz (16),kakaó (15),leves (15),snidling (14),szeder (14),saláta (14),pite (14),puding (13),őszibarack (13),piskóta (13),sárgabarack (13),fehércsoki (13),kolbász (12),petrezselyem (12),oregánó (12),gyümölcs (12),muffin (12),szegfűszeg (12),krémsajt (12),kókusz (12),paradicsomszósz (11),étcsoki (11),kukorica (11),gasztroajándék (10),görög joghurt (10),áfonya (10),bonbon (10),csirkemell (10),paprika (10),bors (10),zöldfűszer (10),spenót (9),majonéz (9),méz (9),brownie (9),lilahagyma (9),tészta (9),rozmaring (9),olívaolaj (9),torta (8),póréhagyma (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),sütőtök (8),mustár (8),krémleves (8),halloween (8),banán (8),cseresznye (8),zabpehely (8),kókuszreszelék (8),rétes (8),kelttészta (7),mák (7),palacsinta (7),medvehagyma (7),szilva (7),újhagyma (7),ánizs (6),aszalt áfonya (6),bor (6),farsang (6),trüffel (6),anyák napja (6),likőr (6),tejcsokoládé (6),szódabikarbóna (6),chili (6),kaliforniai paprika (6),ricotta (6),fánk (6),rugelach (6),baracklekvár (6),fehércsokoládé (6),tök (5),rizs (5),levendula (5),hidegtál (5),csoki pasztilla (5),pogácsa (5),szalonna (5),mandula (5),kávé (5),marcipán (5),babapiskóta (5),réteslap (5),uborka (5),görögjoghurt (5),burgonya (5),fehérbor (5),olívabogyó (5),pizza (5),gyorsvacsi (5),nutella (5),kandírozott narancs (4),bacon (4),mogyoró (4),sajttorta (4),vanília aroma (4),zabkeksz (4),borsó (4),valentin-nap (4),cukkini (4),mandarin (4),zselatinfix (4),erdei gyümölcs (4),körte (4),cheesecake (4),káposzta (4),csirke (4),kivi (4),szalámi (4),barnacukor (4),eperlekvár (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),menta (4),kefír (3),gesztenye (3),Rohanós vacsorák (3),mozzarella (3),chili paprika (3),csicseriborsó (3),tócsni (3),gofri (3),fetasajt (3),étkezési keményítő (3),virsli (3),aprósütemény (3),blogkóstoló (3),besamel (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),tortazselé (3),szülinap (3),aszalt gyümölcs (3),mézeskalács (3),befőzés (3),búzadara (3),mazsola (3),citromfű (3),kávétejszín (3),ehető ajándék (3),lekvárfőzés (3),fondant (3),szezámmag (3),darált hús (3),tortilla (3),torma (3),vöröshagyma (3),amerikai palacsinta (3),brokkoli (3),mexikói (3),csiga (3),víz (3),rum (3),linzer (3),kalács (3),pirospaprika (3),lepény (3),mártogatós (3),lasagne (3),olajbogyó (3),cékla (3),szilveszter (3),pizzaszósz (3),feta (2),alaplé (2),zöldborsó (2),knorr (2),parmezán (2),majoranna (2),promóció (2),vodka (2),keményítő (2),szerecsendió (2),fagyi (2),kuglóf (2),ananász (2),ételfesték (2),müzli (2),zselatin (2),margarin (2),raffaello (2),fehér csokoládé (2),gyümölcsrizs (2),bukta (2),fagylalt (2),jégkrém (2),nyaralás (2),csokikrém (2),mogyorókrém (2),aszalt szilva (2),penne (2),magyarprovence (2),dzsemfix (2),salsa szósz (2),levendulabirtok (2),pálinka (2),grillcsirke (2),pasztilla (2),turmix (2),cheesecake brownie (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),Édességek (2),tejszínhab (2),tésztasaláta (2),szörp (2),jalapeno (2),teljes kiőrlésű liszt (2),bab (2),készülődés (2),zsömle (2),darált keksz (2),mozarella (2),zsír (2),töltött tojás (2),chorizo (2),pizzagolyó (2),zserbó (2),Gyors muffinok (2),pesto (2),aszalt paradicsom (2),gyümölcskosárka (2),feta sajt (2),füstölt sajt (2),juhtúró (2),kókusztej (2),lime (2),cukormáz (2),smoothie (2),curry (2),bögrés (2),zsemlemorzsa (2),alkohol (2),gyors vacsorák (2),ehető ajándékok (2),hamburger (2),meggybefőtt (2),bodza (2),balzsamecet (2),piskótatekercs (2),bodzaszörp (2),sűrített tej (2),pompos (2),háztartásikeksz (1),vaníliarúd (1),mézeskalácsfűszer (1),graham liszt (1),barna cukor (1),baileys (1),körözött (1),sütésnélkül (1),író (1),narancslé (1),blondie (1),kevert (1),karfiol (1),besamel mártás (1),füge (1),bögrés sütemény (1),aranygaluska (1),rumaroma (1),fügelekvár (1),túró rudi (1),kínai (1),szójaszósz (1),kakaóscsiga (1),töltött krumpli (1),pillecukor (1),lasagne tészta (1),hidegtálak (1),szilvalekvár (1),mézeskalács fűszer (1),vanília puding (1),puncs puding (1),méteres kalács (1),tejberizs (1),maszatolós torta (1),clafoutis (1),barackpüré (1),krumplilángos (1),gnocchi (1),vörös áfonya (1),mexikói alap (1),kávélikőr (1),húsleves alaplé (1),pirítós (1),túrós batyu (1),túrós táska (1),tejpite (1),cseresznye lekvár (1),mérésnélkül (1),bögréssüti (1),nektarin (1),nyár (1),tejpor (1),raffaello golyó (1), (1),citromsav (1),levendulás (1),rétesliszt (1),psikóta (1),tejcsoki (1),vonat (1),gyertya (1),nudli (1),tiramisu (1),vaníliás pudingpor (1),szóda (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),vanília kivonat (1),főzőkrém (1),aprósüti (1),édesség (1),chilis bab (1),bögrés süti (1),knorr 100% természetes alapok (1),bolognai (1),zödfűszer (1),daráltkeksz (1),monoszló (1),masni (1),moszonló (1),kiszúró (1),mogyoróvaj (1),erőspaprika (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),ehetőajándék (1),aszaltsárgabarack (1),aszaltbarack (1),aszaltgyümölcs (1),kenyér (1),kruton (1),denevér (1),saj (1),gorgonzola (1),lila hagyma (1),citromlé (1),narancslekvár (1),vajkrém (1),barbérlevél (1),koriander (1),ballagás (1),ciabatta (1),hawaii (1),bevonat (1),tahini (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),hús (1),töltelék (1),eperszósz (1),karaj (1),habfixáló (1),mákosguba (1),kapcsolat (1),paradicsomkonzerv (1),lecsó (1),bográcsozás (1),szalonnasütés (1),csilipaprika (1),csokipasztilla (1),bagett (1),kuszkusz (1),grillezés (1),velence (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),töltött hús (1),olaszrizling (1),quesadilla (1),nachos (1),penne (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),gyümölcslé (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),koktél (1),buli (1),rukkola (1),krém (1),muffinok (1),smarties (1),zselé (1),Anyák Napja (1),csokiskeksz (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),cookies (1),vacsora (1),kelt tészta (1),tavasz (1),sztrapacska (1),péksütemény (1),csokissüti (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),paradicsom püré (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),desszert (1),főétel (1),zeller (1),tárkony (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),rizskoch (1),avokádó (1),szaloncukor (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),karalábé (1),zeller (1),étcsokokoládé (1),gesztenyemassza (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),bejgli (1),hab (1),szósz (1),salsa (1),krumplipüré (1),köret (1),túrókrém (1),ragu (1),sertéslapocka (1),lapocka (1),sertés (1),VKF (1),pulykamell (1),rántott (1),panírozás (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),SAD! (1),ősz (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),meggylekvár (1),kandírozott narancshéj (1),almáspite (1),tökfaragás (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),pizzás csiga (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),kacsa (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),churros (1)

Utolsó kommentek