Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sütőtök krémleves

Az első ősziesebb napon belefutottam egy cikkbe az interneten, amiben azt taglalták, hogy milyen sztenderd szokásokat veszünk fel, mi lányok, ősszel. A szerző szerint ilyenkor mécseseket gyújtunk, bekuckózunk a kanapéra és a kedvenc sorozatunkat nézzük egy pohár forró ital társaságban. A szabadban századjára is lefotózzuk ugyanannak a fának a színesedő leveleit - amelyiket egyébként minden évben - majd buzgón posztoljuk is a képet instára. Persze a sütőtökös italokról és ételekről sem feledkezünk meg és amint hidegebbre fordul az idő, már rohanunk is a kedvenc kávézónkba egy sütőtökös latte-re.

Na nem mondom, hogy ezeket a kliséket minden csajszira egytől egyig rá lehet húzni, de ha magamat és a barátnőimet nézem, akkor azért el kell ismernem, hogy van a cikknek némi valóság alapja. :) Nem is késlelkedtem tehát, hanem gyorsan elkészítettem az ősz első sütőtökös ételét, majd megnéztem 2 Trónok harca részt egy bögre forró csokival a kezemben. :)

leves fincsi ebédek tök sütőtök bor tejszín rozmaring hagyma fokhagyma citrom méz krémleves

Hozzávalók:

1 kisebb sütőtök

1 púpos ek méz

néhány rozmaring ág

1 hagyma

3 gerezd fokhagyma

600 ml húsleves alaplé

200 ml tejszín

150 ml fehérbor

só, bors

olívaolaj

1 citrom leve

apróra vágott szalonna, bacon, tökmag, pirítós a tálaláshoz

leves fincsi ebédek tök sütőtök bor tejszín rozmaring hagyma fokhagyma citrom méz krémleves

Elkészítés:

Elsőként a tököt pucold meg, majd vágd nagyobb kockákra.

A sütőt melegítsd elő 200 fokra és készíts elő egy nagyobb tepsit. Locsolj bele egy kevés olívaolajat.

Szórd bele a kockára vágott tököt, majd locsold meg mézzel.

Pucold meg a hagymát és a fokhagymát, majd ezeket is szeleteld fel. (Nem kell túl apróra.) Szórd a tök mellé a tepsibe.

Helyezz néhány rozmaring ágat is a zöldségek mellé, majd letakarva süsd kb. 20 percig, hogy gyorsan megpuhuljon. Fedő nélkül süsd további 10 percet, hogy kicsit megpiruljon.

Ha kész, szedd a zöldséget egy nagyobb lábosba.

Öntsd hozzá az alaplevet és botmixerrel pépesítsd.

Add hozzá a bort és a tejszínt is, majd kezdd el összefőzni. Ízesítsd sóval, borssal, citromlével.

Forrald néhány percig, hogy összeérjenek az ízek.

Kínálj mellé pirított szalonnát/bacont, fokhagymás pirítóst vagy egy kevés tökmagot.

leves fincsi ebédek tök sütőtök bor tejszín rozmaring hagyma fokhagyma citrom méz krémleves

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Zöldfűszeres húsgombócos penne

Gy.-vel eléggé szeretjük a tésztaféléket. Ennek főként az az oka, hogy ezek az ételek viszonylag nagy mennyiségben, gyorsan elkészíthetőek, laktatóak, és változatosok. Éppen ezért a repertoárt folyamatosan próbáljuk bővíteni, de ez nem is nehéz, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Persze az sem elhanyagolható szempont, hogy az olasz konyha alapvetően is közel áll hozzánk. Bár Gy.-t egy jó káposztás cvekedli is leveszi a lábáról és én sem utasítom el a diós tésztát barack lekvárral, de maradjunk most az eredeti vonalon! :) 

fincsi ebédek tészta penne zöldfűszer bazsalikom petrezselyem citrom darált hús csirkemell pulykamell újhagyma paradicsom bor

Hozzávalók:

1 csomag penne tészta (500 g)

fél kg darált csirke/pulykamell

1 nagy csokor petrezselyem/bazsalikom

1 kk só, bors

1 citrom

1 csokor újhagyma

1 konzerv darabolt paradicsom (vagy friss paradicsom)

1dl bor

10 dkg parmezán

olívaolaj

fincsi ebédek tészta penne zöldfűszer bazsalikom petrezselyem citrom darált hús csirkemell pulykamell újhagyma paradicsom bor

Elkészítés:

A tésztát tedd fel főni a csomagoláson látható utasítás szerint.

A húst dolgozd össze az apróra vágott petrezselyemmel és az újhagyma zöld részével. Sózd, borsozd, facsard rá a citrom levét, reszeld rá a parmezán felét.

Jó alaposan keverd össze, majd formázz kicsi húsgolyókat. (Ha nem állna össze, adj hozzá egy kevés zsemlemorzsát is.)

Pirítsd meg őket egy kevés olívaolajon.

Egy másik serpenyőbe szintén tölts egy kevés olívaolajat és párold üvegesre az újhagyma fehér részét és a fokhagymát.

Jöhetnek bele a húsgolyók, amiket önts nyakon a hámozott paradicsommal. Nyomkodd kicsit szét a paradicsomokat.

Öntsd a szószhoz a bort is, sózd, borsozd, majd főzd össze az egészet.

Ha a tészta megfőtt, szűrd le és már ehettek is!

fincsi ebédek tészta penne zöldfűszer bazsalikom petrezselyem citrom darált hús csirkemell pulykamell újhagyma paradicsom bor

Tálald egy kevés reszelt parmezánnal és szórd meg friss zöldfűszerekkel.

Gyertek fb-ra és instagram-ra is. 

0 Tovább

Rántott tök fűszeres mártogatóssal és steak burgonyával

Gy. egyik nap egy nem éppen bébi méretű tökkel állított haza. Néztem a giga darabot és nem nagyon tudtam eldönteni, hogy mi is legyen vele. Nem vagyok oda a rántott dolgokért (főként az olajszag és a felfordulás miatt), de Gy. nagyon szereti, így megállapodtunk, hogy mégis csak rántott tököt készítünk. Ez az az étel, ami sajna nincs meg hipp-hopp, de ha nem egyedül készíted, hanem van 1-2 lelkes jelentkező, akkor máris gyorsabban megy a munka. Le is osztottuk a feladatokat, övé volt a tök, enyém a többi. Míg ő szépen felszeletelte és bepanírozta én előkészítettem a krumplit, majd összedobtam a salit és a szószt is. Aztán megnéztem 2 részt a sorozatomból, míg ő csak sütötte és sütötte a tököt...

tök fincsi ebédek panír panírozás rántott rántott tök joghurt zöldfűszer fokhagyma citrom bazsalikom petrezselyem menta steak burgonya krumpli chili rozmaring saláta paradicsom paprika kaliforniai paprika uborka

Hozzávalók a tökhöz:

1 db nagyobb tök

3 tojás

liszt

zsemlemorzsa

1 kk só

3 dl olaj a sütéshez

Hozzávalók a mártogatóshoz:

1 kis doboz joghurt

1 gerezd zúzott fokhagyma

1 ek citromlé

1 csokor a kedvenc zöldfűszeredből (pl. bazsalikom, petrezselyem, menta, akár vegyesen)

1 mk só, frissen őrölt bors

Hozzávalók a steak burgonyához:

1 kg krumpli

néhány rozmaring ág

2 kk só

őrölt bors

chili ízlés szerint

Hozzávalók a salátához:

1 nagyobb paradicsom

negyed kígyó uborka

fél jégsaláta

1 sárga kaliforniai paprika

fél citrom leve

2 ek olívaolaj

só, bors

tök fincsi ebédek panír panírozás rántott rántott tök joghurt zöldfűszer fokhagyma citrom bazsalikom petrezselyem menta steak burgonya krumpli chili rozmaring saláta paradicsom paprika kaliforniai paprika uborka

Elkészítés:

A tököt hámozd meg, majd vágd kb. 1,5 cm széles karikákra. A magot távolítsd el a közepéből.

Készítsd elő a panírozáshoz a lisztet és a zsemlemorzsát.

A tojást verd fel, majd keverd bele a sót.

Ezt követően a tököket forgasd bele a lisztbe, majd mehet a tojásba, végül a morzsába.

Hevíts olajat és süsd aranybarnára a tökök mindkét oldalát.

Tálald fűszeres steak burgonyával, friss salátával és zöldfűszeres-joghurtos mártogatóssal:

Utóbbihoz a joghurtot öntsd egy kis tálba. Keverd bele a zúzott fokhagymát, a citromlevet és az apróra vágott zöldfűszereket. Végül ízesítsd sóval, borssal. Hűtsd be tálalás előtt.

A krumpit jó alaposan sikáld meg, majd vágd cikkelyekre. Halmozd egy tepsibe egy kevés olívaolaj, rozmaring, só és egyéb általad kedvelt fűszer társaságában. Nálam pl. chili is megy hozzá.

Először süsd letakarva 200 fokon kb. 20 percet, hogy valamelyest megpuhuljon a krumpli, majd pirítsd fedő nélkül addig, míg szép aranybarna nem lesz.

A salátához szeleteld fel a zöldségeket, tépkedd össze a salátát, majd locsold meg citromlével és olívaolajjal, végül sózd, borsozd.

tök fincsi ebédek panír panírozás rántott rántott tök joghurt zöldfűszer fokhagyma citrom bazsalikom petrezselyem menta steak burgonya krumpli chili rozmaring saláta paradicsom paprika kaliforniai paprika uborka
Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Kovászos uborka

Tavaly készítettem először kovászos uborkát, előtte mindig a Nagymamám vagy Anyukám látta el ezt a megtisztelő feladatot. Azt hittem, hogy ez nagy ördöngösség és minimum 20 év konyhai tapasztalat kell hozzá, de kiderült, hogy szó sincs erről. A tavalyi sikereken felbuzdulva, idén már az első nyári napsugarak megjelenésekor elkészítettem az első adagot, azóta pedig nincs megállás. Bátran készítsetek Ti is magatoknak a bolti verzió helyett! 

uborka kovászos uborka savanyúság fincsi ebédek

Hozzávalók egy 2,5 l-es üveghez:

kb. 15-20 közepes méretű kovászolni való uborka

3 gerezd fokhagyma 

1 csokor kapor (Én nem vagyok nagy kapor fan, úgyhogy én spórolok vele, de aki szereti, annak hajrá!)

1 ek só

langyos víz

1 kenyér csücske

uborka kovászos uborka savanyúság fincsi ebédek

Elkészítés:

Az uborkákat sikáld meg, majd vágd le a végeiket. Irdald be hosszában 3-4 helyen.

A fokhagymát pucold meg és készítsd elő a kaprot is. 

Az üvegbe állítsd be - jó szorosan - az uborkákat, majd oszd el benne a fokhagymát és a kaprot is.

Szórd rá a sót, végül öntsd fel langyos vízzel.

Mehet rá a kenyér is, majd tedd ki a napra. Melegtől/napsütéstől függően kb. 3 nap alatt megérik.

Tipp: Én egy tálcára/tányérra szoktam állítani az üveget, hogy ha esetleg kifolyna belőle a lé, ne az asztalra menjen, hanem a tálcára. Egy kis tálkát pedig a kenyér tetejére szoktam helyezni.

Ha éjszaka nagyon hideg lenne, érdemes behozni a lakásba.

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is. 

0 Tovább

Oreo kekszes narancsos sajttorta olaszrizlinges eperszósszal

Ma egy elég villantós desszertet hoztam, aminek az elkészítése egyáltalán nem nehéz, ráadásul különösebben sok időt sem vesz igénybe. Senkit se tántorítson el a hozzávalók hosszú listája és a leírás, megígérem, hogy jó lesz! :) Első körben azért, mert miközben készítitek a sütit, lecsusszanhat 1-2 dl olaszrizling, "ha már úgyis ki kell bontani az üveget a sütihez" alapon. :) 

oreo keksz sajttorta krémsajt eper olaszrizling bor citromfű fehérbor narancs édességek

Hozzávalók a tortához:

150 g oreo keksz

50 g vaj

250 g krémsajt

1 kis doboz natúr joghurt

2 nagyobb tojás

3 púpos ek porcukor

1 csomag vaníliás cukor

1 kisebb narancs lereszelt héja és a leve

oreo keksz sajttorta krémsajt eper olaszrizling bor citromfű fehérbor narancs édességek

Hozzávalók a szószhoz:

2-3 ek eperlekvár

12 dkg eper 

1 dl fehérbor (nálam a balatoni Dobosi Pincészet Bio Olaszrizlingje)

pár darab citromfű levél

1 kisebb narancs lereszelt héja és leve

A sajttorta elkészítése:

A kekszet daráld le vagy törd minél apróbb darabokra. (Én a szomszédok nagy örömére húsklopfolóval szoktam összetörni a még bontatlan csomagolásban lévő kekszeket. :D)

A vajat olvaszd meg és dolgozd össze a keksszel. 

Lapogasd egy 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába.

Tedd hűtőbe, míg összeállítod a krémsajtos réteget.

A sütőt melegítsd elő 190 fokra, majd tegyél egy vízzel teli sütésálló tálat a sütőd aljára.

A krémsajtos réteghez a krémsajtot, a joghurtot keverd ki a cukorral, vaníliás cukorral, majd add hozzá a tojásokat.

Ízesítsd a narancs levével és lereszelt héjával.

Kanalazd az egészet a kekszes alapra, majd tedd sütőbe.

Kb. 40 perc alatt sül meg.

oreo keksz sajttorta krémsajt eper olaszrizling bor citromfű fehérbor narancs édességek

Az eperszósz elkészítése:

Kb. 10 dkg epret vágj apróra, majd az eperlekvárral együtt kezdd el melegíteni. (A többire a díszítésnél lesz szükséged.)

Öntsd hozzá a bort, majd a narancs lereszelt héját és levét.

Mosd meg a citromfű leveleket és ezt is add a boros eperhez.

Főzd kb. 10 percig, majd szedd ki a citromfű leveleket.

Botmixerrel turmixold össze az egészet.

Szeleteld fel a tortát és kínáld az eperszósszal, illetve a maradék friss eperrel.

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek like-old a facebook oldalunkat és kövess minket instagramon

0 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Legfrissebb bejegyzések

Címkefelhő

édességek (173),tojás (129),liszt (118),cukor (116),vaj (76),tej (66),vendégvárók (49),joghurt (49),tejföl (48),sütőpor (48),citrom (47),karácsony (45),fincsi ebédek (45),hagyma (42),sajt (40),ráérős reggelik (39),advent (39),csokoládé (39),túró (38),kakaópor (37),adventi naptár (36),olaj (36),habtejszín (36),paradicsom (35),fahéj (33),eper (32),rohanós vacsorák (32),tejszín (32),narancs (31),fokhagyma (31),gyors muffinok (30),porcukor (29),barack (28),bazsalikom (27),krumpli (27),mascarpone (25),meggy (25),csoki (25),leveles tészta (24),vaníliás cukor (24),vanília (24),étcsokoládé (23),sonka (22),dió (20),pohárkrémek (20),húsvét (19),ribizli (18),málna (18),lekvár (18),(18),répa (17),élesztő (17),alma (16),keksz (16),kakaó (15),leves (15),snidling (14),szeder (14),saláta (14),pite (14),puding (13),őszibarack (13),piskóta (13),sárgabarack (13),fehércsoki (13),kolbász (12),petrezselyem (12),oregánó (12),gyümölcs (12),muffin (12),szegfűszeg (12),krémsajt (12),kókusz (12),paradicsomszósz (11),étcsoki (11),kukorica (11),gasztroajándék (10),görög joghurt (10),áfonya (10),bonbon (10),csirkemell (10),paprika (10),bors (10),zöldfűszer (10),spenót (9),majonéz (9),méz (9),brownie (9),lilahagyma (9),tészta (9),rozmaring (9),olívaolaj (9),torta (8),póréhagyma (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),sütőtök (8),mustár (8),krémleves (8),halloween (8),banán (8),cseresznye (8),zabpehely (8),kókuszreszelék (8),rétes (8),kelttészta (7),mák (7),palacsinta (7),medvehagyma (7),szilva (7),újhagyma (7),ánizs (6),aszalt áfonya (6),bor (6),farsang (6),trüffel (6),anyák napja (6),likőr (6),tejcsokoládé (6),szódabikarbóna (6),chili (6),kaliforniai paprika (6),ricotta (6),fánk (6),rugelach (6),baracklekvár (6),fehércsokoládé (6),tök (5),rizs (5),levendula (5),hidegtál (5),csoki pasztilla (5),pogácsa (5),szalonna (5),mandula (5),kávé (5),marcipán (5),babapiskóta (5),réteslap (5),uborka (5),görögjoghurt (5),burgonya (5),fehérbor (5),olívabogyó (5),pizza (5),gyorsvacsi (5),nutella (5),kandírozott narancs (4),bacon (4),mogyoró (4),sajttorta (4),vanília aroma (4),zabkeksz (4),borsó (4),valentin-nap (4),cukkini (4),mandarin (4),zselatinfix (4),erdei gyümölcs (4),körte (4),cheesecake (4),káposzta (4),csirke (4),kivi (4),szalámi (4),barnacukor (4),eperlekvár (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),menta (4),kefír (3),gesztenye (3),Rohanós vacsorák (3),mozzarella (3),chili paprika (3),csicseriborsó (3),tócsni (3),gofri (3),fetasajt (3),étkezési keményítő (3),virsli (3),aprósütemény (3),blogkóstoló (3),besamel (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),tortazselé (3),szülinap (3),aszalt gyümölcs (3),mézeskalács (3),befőzés (3),búzadara (3),mazsola (3),citromfű (3),kávétejszín (3),ehető ajándék (3),lekvárfőzés (3),fondant (3),szezámmag (3),darált hús (3),tortilla (3),torma (3),vöröshagyma (3),amerikai palacsinta (3),brokkoli (3),mexikói (3),csiga (3),víz (3),rum (3),linzer (3),kalács (3),pirospaprika (3),lepény (3),mártogatós (3),lasagne (3),olajbogyó (3),cékla (3),szilveszter (3),pizzaszósz (3),feta (2),alaplé (2),zöldborsó (2),knorr (2),parmezán (2),majoranna (2),promóció (2),vodka (2),keményítő (2),szerecsendió (2),fagyi (2),kuglóf (2),ananász (2),ételfesték (2),müzli (2),zselatin (2),margarin (2),raffaello (2),fehér csokoládé (2),gyümölcsrizs (2),bukta (2),fagylalt (2),jégkrém (2),nyaralás (2),csokikrém (2),mogyorókrém (2),aszalt szilva (2),penne (2),magyarprovence (2),dzsemfix (2),salsa szósz (2),levendulabirtok (2),pálinka (2),grillcsirke (2),pasztilla (2),turmix (2),cheesecake brownie (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),Édességek (2),tejszínhab (2),tésztasaláta (2),szörp (2),jalapeno (2),teljes kiőrlésű liszt (2),bab (2),készülődés (2),zsömle (2),darált keksz (2),mozarella (2),zsír (2),töltött tojás (2),chorizo (2),pizzagolyó (2),zserbó (2),Gyors muffinok (2),pesto (2),aszalt paradicsom (2),gyümölcskosárka (2),feta sajt (2),füstölt sajt (2),juhtúró (2),kókusztej (2),lime (2),cukormáz (2),smoothie (2),curry (2),bögrés (2),zsemlemorzsa (2),alkohol (2),gyors vacsorák (2),ehető ajándékok (2),hamburger (2),meggybefőtt (2),bodza (2),balzsamecet (2),piskótatekercs (2),bodzaszörp (2),sűrített tej (2),pompos (2),háztartásikeksz (1),vaníliarúd (1),mézeskalácsfűszer (1),graham liszt (1),barna cukor (1),baileys (1),körözött (1),sütésnélkül (1),író (1),narancslé (1),blondie (1),kevert (1),karfiol (1),besamel mártás (1),füge (1),bögrés sütemény (1),aranygaluska (1),rumaroma (1),fügelekvár (1),túró rudi (1),kínai (1),szójaszósz (1),kakaóscsiga (1),töltött krumpli (1),pillecukor (1),lasagne tészta (1),hidegtálak (1),szilvalekvár (1),mézeskalács fűszer (1),vanília puding (1),puncs puding (1),méteres kalács (1),tejberizs (1),maszatolós torta (1),clafoutis (1),barackpüré (1),krumplilángos (1),gnocchi (1),vörös áfonya (1),mexikói alap (1),kávélikőr (1),húsleves alaplé (1),pirítós (1),túrós batyu (1),túrós táska (1),tejpite (1),cseresznye lekvár (1),mérésnélkül (1),bögréssüti (1),nektarin (1),nyár (1),tejpor (1),raffaello golyó (1), (1),citromsav (1),levendulás (1),rétesliszt (1),psikóta (1),tejcsoki (1),vonat (1),gyertya (1),nudli (1),tiramisu (1),vaníliás pudingpor (1),szóda (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),vanília kivonat (1),főzőkrém (1),aprósüti (1),édesség (1),chilis bab (1),bögrés süti (1),knorr 100% természetes alapok (1),bolognai (1),zödfűszer (1),daráltkeksz (1),monoszló (1),masni (1),moszonló (1),kiszúró (1),mogyoróvaj (1),erőspaprika (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),ehetőajándék (1),aszaltsárgabarack (1),aszaltbarack (1),aszaltgyümölcs (1),kenyér (1),kruton (1),denevér (1),saj (1),gorgonzola (1),lila hagyma (1),citromlé (1),narancslekvár (1),vajkrém (1),barbérlevél (1),koriander (1),ballagás (1),ciabatta (1),hawaii (1),bevonat (1),tahini (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),hús (1),töltelék (1),eperszósz (1),karaj (1),habfixáló (1),mákosguba (1),kapcsolat (1),paradicsomkonzerv (1),lecsó (1),bográcsozás (1),szalonnasütés (1),csilipaprika (1),csokipasztilla (1),bagett (1),kuszkusz (1),grillezés (1),velence (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),töltött hús (1),olaszrizling (1),quesadilla (1),nachos (1),penne (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),gyümölcslé (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),koktél (1),buli (1),rukkola (1),krém (1),muffinok (1),smarties (1),zselé (1),Anyák Napja (1),csokiskeksz (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),cookies (1),vacsora (1),kelt tészta (1),tavasz (1),sztrapacska (1),péksütemény (1),csokissüti (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),paradicsom püré (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),desszert (1),főétel (1),zeller (1),tárkony (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),rizskoch (1),avokádó (1),szaloncukor (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),karalábé (1),zeller (1),étcsokokoládé (1),gesztenyemassza (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),bejgli (1),hab (1),szósz (1),salsa (1),krumplipüré (1),köret (1),túrókrém (1),ragu (1),sertéslapocka (1),lapocka (1),sertés (1),VKF (1),pulykamell (1),rántott (1),panírozás (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),SAD! (1),ősz (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),meggylekvár (1),kandírozott narancshéj (1),almáspite (1),tökfaragás (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),pizzás csiga (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),kacsa (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),churros (1)

Utolsó kommentek