Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Barackos-ribizlis pite

És még mindig van egy tonna ribizli, egyszerűen nem tud elfogyni. :) Mivel már ötletem sincs, hogy mire használhatnám, lett belőle egy egyszerűen elkészíthető, omlós pite egy kis sárgabarackkal. Nah, nem is húzom az időt, jöjjön a recept! :D

ribizli pite édességek sárgabarack barack joghurt

Hozzávalók:

1 nagy doboz joghurt

4 tojás

1 dl olaj

12 ek cukor

16 púpos ek liszt

1 csomag sütőpor

1 mk só

1 marék ribizli

10-15 szem sárgabarack

ribizli pite édességek sárgabarack barack joghurt

Elkészítés:

A gyümölcsöket mosd meg, a ribizlit szemezd le, a barackokat magozd ki és szeleteld fel.

Ezt követően a sütőt melegítsd elő 190 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy tepsit.

A tojásokat keverd ki jó alaposan a cukorral, öntsd hozzá a joghurtot, majd az olajat is. Sózd meg egy picit, hogy jobban érvényesüljenek az ízek.

A lisztet keverd össze a sütőporral, majd dolgozd bele a tésztába.

A ribizlit is szórd bele a tésztába, majd mehet az egész a tepsibe.

Végül a cikkelyekre vágott barackkal rakd ki a süti tetejét, aztán mehet is a sütőbe.

Süsd kb. 30 percig.

ribizli pite édességek sárgabarack barack joghurt

További, ribizlivel készült recepteket itt találsz!

Ha van kedvetek nézzetek be fb-ra és instagram-ra is. 

1 Tovább

Egy nyár, egy történet, egy recept: Velence&Gyümölcsös túrótorta

A VKF! (Vigyázz! Kész! Főzz!) játék 79. fordulójának témája "Egy nyár, egy történet, egy recept"! Hozom én is a legszebb emlékemet és egy szuper sütés nélküli, gyorsan összedobható túrótorta receptjét:

velence nyaralás grillezés szalonnasütés bográcsozás torta babapiskóta habtejszín túró gyümölcs barack ribizli sárgabarack őszibarack édességek málna

Ha visszaemlékeztek az elmúlt évekre, a július 2. és 3. hete mindig iszonyatosan forró volt, mondhatni igazi strandidő, teli találat az ilyenkor nyaralóknak. Naivan azt gondoltam, hogy ennek a szuper sorozatnak sosem lesz vége, így idén is a július 16-17-i hétvégére szerveztem az éves Velence parti party-t. De miről is van itt szó?

Minden évben - 15 éves korunk óta - lejövünk páran a baráti körből a nyaralónkba a Nagyszüleim és a szomszédok „nagy örömére”! :) Kezdetben természetesen csak csajok voltunk és akár egy hetet is lent töltöttünk ilyenkor. Mivel még senkinek nem volt jogsija, autója meg főleg nem, ezért biciklivel közlekedtünk. A nyaraló ugyan csak 6 km-re van a strandtól, de sajna a hegy tetején, így azért elég szivatós volt 1-1 egész napos strandolás után feltekerni. Öröm az ürömben, hogy az alakunk miatt nem kellett aggódni, mert hiába zabáltunk (erre nem tudok írni sajna szalonképesebb szót), akkor sem híztunk egy dekát sem. Sosem felejtem el, hogy minden nap hazafelé beugrottunk a „Kenyérgyári kisközértbe” és megvettük a friss, forró ropogós héjú kenyeret. Jöhetett mellé a szalonna, a virsli, a hagyma. Nagy nehezen tábortüzet raktunk esténként (valószínűleg bármelyik kabaréba megállta volna a helyét a bénázásunk) és csaptunk egy jó kis „parasztos” szalonnasütést. A kertben persze szedtünk hozzá friss, érett, piros paradicsomot és házi, lédús uborkát. Imádtam ezeket a nyarakat.

velence nyaralás grillezés szalonnasütés bográcsozás torta babapiskóta habtejszín túró gyümölcs barack ribizli sárgabarack őszibarack édességek málna

Pár évvel később, a jogsik, kocsik, pasik megjelenésével már változott a helyzet és egyszerűbb lett minden. Persze a bő 1 hetes nyaralások is lecsökkentek 1-1 hétvégére, mert egyre nehezebb volt összehozni, és nyilván a társaság összetétele is változott valamennyire. Ilyenkor a szakácsok szerepét átvették a fiúk, mi meg foglalkozhattunk azzal, hogy a napközben a frizuránkba ivódott 5 tonnányi velencei iszapot kimossuk a hajunkból. XD

Volt, hogy túlbonyolítottuk és valamilyen bogrács kaját akartunk készíteni, például csirkepörköltet tésztával, paprikás krumplit, de általában maradtunk a jó öreg grillezésnél és már előre bepácolt husikat sütöttünk a rácson vagy hamburgert készítettünk. Valahogy ilyenkor sosem a kezünk járt és hiába értünk fel már 7 körül a strandról, éjfél előtt sosem lett kaja. Kifejlesztettük később a legegyszerűbb és leggyorsabb vacsit, ami hot-dog és görög sali kombóból állt. Persze a dinnye (olykor egy kis itallal felturbózva) és a fagyitorta sem maradhatott el soha.

Idén - e miatt a "gyönyörű" idő miatt - kicsit necces volt megtartani a bulájt, de a vízszintesen szakadó 6000 mm-nyi eső sem szegte kedvünket és csaptunk egy jó kis garázs partit. Ugyan a szokásos strandos, grillezős rituálé elmaradt, de barátnőmet idén is itt köszöntöttük némi itókával és egy fincsi tortával:

velence nyaralás grillezés szalonnasütés bográcsozás torta babapiskóta habtejszín túró gyümölcs barack ribizli sárgabarack őszibarack édességek málna

Hozzávalók:

2 csomag babapiskóta (2x200 g) Igazából másfél csomag is elég, de néha szeretnek eltörni ezek a fránya babapiskóták, így jobb a békesség! :)

2 kis doboz habtejszín (2x200 g)

1 nagy csomag túró (450 g)

1 csomag zselatinfix

3 púpos ek porcukor

sok-sok gyümölcs, lehetőleg többféle (Nálam ribizli, málna, meggy, sárgabarack, őszibarack, amiket természetesen mind szakadó esőben és mínusz ezer fokban szedtem a kertben.)

velence nyaralás grillezés szalonnasütés bográcsozás torta babapiskóta habtejszín túró gyümölcs barack ribizli sárgabarack őszibarack édességek málna

Elkészítés:

A túrót törd át és keverd bele a porcukrot, illetve a zselatinfixet.

A habtejszínt verd kemény habbá, majd forgasd óvatosan a túrós krémhez.

A gyümölcsöket mosd meg és ízlés szerinti mennyiséget keverj a krémhez. (Nálam ez egy marék ribizli volt és 6 szem kis darabokra vágott sárgabarack.)

Készítsd elő a kapcsos tortaformádat és a babapiskótákat.

Vágd a babapiskóták egyik végét egyenesre, majd állítsd őket a tortaformád szélére. Az alját rakd ki a pici levágott darabokkal.

Simítsd a túrókrémet a babapiskótával kirakott tortaformába, majd tedd néhány órára hűtőbe. (Akár egy egész éjszakára.)

Felszolgálás előtt díszítsd a fincsi gyümölcsökkel a tortát.

Tipp: Én azért csak az utolsó pillanatban pakoltam a gyümölcsöket a tortára, mert féltem, hogy pl. a barack megbarnul. Ha előre kell elkészítened, akkor használj olyan gyümiket, amiknek nem lesz bajuk (pl. eper, ribizli, málna, cseresznye, meggy, szőlő) vagy öntsd le tortazselével.

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.
 

0 Tovább

Barackos-kókuszos pohárkrém

Imádom a sárgabarackot, szerencsére már érik és szedhetek belőle bőven a telken. Persze utána meg agyalok ezerrel, hogy mi történjen a 6 tonna leszedett gyümölccsel. Ennél nagyobb gondom, mondjuk sose legyen! :) Szoktam belőle pitét sütni vagy más bedobálós édességet készíteni. Idén főztem belőle lekvárt is, sőt már jó pár üveg pikáns, csípős, gyömbéres chutney is figyel a polcokon. (Jó lesz ez még télen a sülthúsokhoz.) Egyik este egy nyári, barackos pohárkrémmel kísérleteztem, és a visszajelzések alapján nagyon jól tettem! :) Próbáljátok ki Ti is!

barack sárgabarack pohárkrémek habtejszín kókusz citrom müzli

Hozzávalók 4 adaghoz:

250 g habtejszín

200 g görög joghurt

4 ek kókuszreszelék

2 ek méz

1 citrom

50 g müzli

100 g barack


barack sárgabarack pohárkrémek habtejszín kókusz citrom müzli

Elkészítés:

Elksőként a joghurtot keverd össze a mézzel és a kókuszreszelékkel.

Facsard bele a citrom levét.

Verd fel a habot és forgasd a joghurthoz.

Vágd fel a barackot kis kockákra, majd jöhet is a rétegezés.

Szórj a poharak aljába egy kevés müzlit, majd adagolj rá egy kevés habot. Ezt követően helyezd rá a barackokat.

Kanalazz még egy réteg habot a poharakba, majd díszítsd a maradék barackkal és müzlivel.

Találkozzunk facebookon és instagramon is!

0 Tovább

Ribizlis-sárgabarack lekvár

Van vagy 6 óriási bokor ribizlink a telken és minden évben iszonyú mennyiségű termést hoz. Különösebben senki nincs oda érte, így mindig rám marad az a nemes feladat, hogy elhasználjam. Nem mondom, hogy egyszerű leszedni, de ha már van, akkor mindig megpróbálok kitalálni belőle valamit. Szoktam a mélyhűtőbe rakni jó pár zacskóval, hiszen télen minden gyümölcsöt jobban értékel az ember. Nem csak magában, hanem vegyesen pl. szederrel is fagyasztottam már le. Ebből készült ez a fincsi brownie is, de sajttortákhoz, gyümölcskosárkákhoz és más édességekhez is szuperül fel lehet használni. Főztünk már egyszerű ribizli lekvárt is belőle, aztán tavaly szederrel kombináltuk, idén pedig sárgabarackkal próbáltuk ki.

ribizli sárgabarack lekvár befőzés barack lekvárfőzés

Hozzávalók:

5 kg sárgabarack

2 kg ribizli

4 csomag 3:1 dzsemfix 

kb. 1 kg cukor (én kicsit kevesebbet tettem hozzá, mert elég édes volt a barack)

Elkészítés:

A ribizlit mosd meg, szedegesd le a száráról. (Állítólag villa segítségével könnyebb, de nekem egyszerűbb simán kézzel.)

A barackot szintén mosd meg jó alaposan, majd vágd félbe és szedd ki a magját. Vágd ki a csúnyább, ütődött részeket (ha vannak).

Öntsd rá a cukrot a gyümölcsre, majd egy botmixerrel pépesítsd össze az egészet. Ha szereted, hagyhatsz benne nagyobb darabokat is.

Jó alaposan keverd el a dzsemfixet is a gyümölcspépben, majd kezd el melegíteni.

Forrás után hagyd 5 percet főni, majd adagold steril üvegekbe a lekvárt.  

Jól csavard rá mindegyik üvegre a tetejét, majd tekerd újságpapírba őket és néhány perce állítsd fejre az üvegeket. Pokrócba bugyolálva hagyd kihűlni. Ez 2-3 napot is igénybe vehet. Sokan a fejre állítás után már rögtön a kamra polcra teszik, de mi családilag ezt a módszert használjuk úgyhogy ki vagyok én, hogy ellenkezzek ezzel? :) 

ribizli sárgabarack lekvár befőzés barack lekvárfőzés

Tipp: Ha van mosogatógéped a legjobb, ha ott tisztítod meg az üvegeket, mert tuti sterilek lesznek. Nekem sajna nincs (kellett a hely a konyhában a sütőformáknak XD), ezért én forró vízzel elmosogatom, majd pár másodpercre berakom a mikróba őket. Még sosem romlott meg ezzel a módszerrel se lekvárom, se befőttem, se savanyúságom, úgyhogy nekem bevált.

Minket nem zavar a ribizli magja, de aki nem szereti nyugodtan paszírozza át. A barack héját sem szoktam lehúzni, mert annyira vékony, hogy szerintem nincs értelme, és simán összedolgozható a botmixerrel. Persze ha úgy jobban szeretitek, akkor forrázátok le őket és úgy könnyen le tudjátok szedni a héját.

A fenti mennyiségből nekem 15 darab 2,5 dl-es és 3 darab 7 dl-es befőttesüvegem lett tele lekvárral. 

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Currys csirke wokban

Egy egész napos állatkerti séta után nem volt sok kedvünk nagy főzőcskézést rendezni, így egy - viszonylag - gyors, egyszerű de egyben nem a megszokott ízvilágú, tartalmas fogásra esett a választásunk. Míg én gyorsan felvágtam a húst, Gy. elkészítette a pácot és mehetett is a husi egy kis időre a hűtőbe. Emelett felvágtuk a zöldségeket, majd bedobáltunk mindent a wokba. Közben persze megfőztük a rizst is és már ehettünk is. (És ettük és ettük 3 napig, mert jó nagy adag lett belőle :D) 

curry kókusztej zöldbab répa káposzta csirke chili rizs barack gyorsvacsi rohanós vacsorák

Hozzávalók:

-1 kg csirkemell

- 2-3 ek curry paszta

- 1 zacskó kínai fűszerkeverék

- só, bors

- 4 sárgarépa

- 200 g zöldbab

- egy kisebb káposzta fele

- 200 g kókusztej

- olívaolaj

- chili ízlés szerint

curry kókusztej zöldbab répa káposzta csirke chili rizs barack gyorsvacsi rohanós vacsorák

Elkészítés:

Először a csirkét csíkozd fel, sózd, borsozd, szórd rá a fűszerkeveréket, chilit, kanalazd rá a curry pasztát és tedd be lefedve a hűtőbe egy kis időre, hogy összeérjenek az ízek. (Az sem baj, ha egy egész éjszakát áll.)

A zöldségeket vágd csíkokra és kezdj el olajat hevíteni egy wokban.

A befűszerezett csirkét pirítsd fehéredésig, majd öntsd hozzá a zöldségeket is.

A csirkét és a zöldségeket keverd össze, majd folyamatos kevergetés mellett főzd kb. 10 percig. 

Ezt követően öntsd hozzá a kókusztejet és pirítsd további 10-15 percig, míg a csirke elkészül és a zöldségek is megpuhulnak egy kicsit, de még roppanósak maradnak. 

Tipp: Mi rizzsel és paradicsomos-ruccolás salátával tálaltuk.

Ui: Fent nem mertem leírni, de itt le fogom, hogy - mivel nem volt otthon ananász - tettünk a raguhoz, a még nyáron lefagyasztott sárgabarackból is egy keveset. Furcsa ízlésünk van az biztos, de nekünk bejött. Ha szereted a sós-édes-csípős kombinációt, illetve szereted a gyümölcsöt hússal párosítani, akkor neked is ízleni fog. :)

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek likeold a facebook oldalunkat vagy gyere instagramra. :) 

1 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Címkefelhő

édességek (173),tojás (129),liszt (118),cukor (116),vaj (76),tej (66),vendégvárók (49),joghurt (49),tejföl (48),sütőpor (48),citrom (47),karácsony (45),fincsi ebédek (45),hagyma (42),sajt (40),ráérős reggelik (39),advent (39),csokoládé (39),túró (38),kakaópor (37),adventi naptár (36),olaj (36),habtejszín (36),paradicsom (35),fahéj (33),eper (32),rohanós vacsorák (32),tejszín (32),narancs (31),fokhagyma (31),gyors muffinok (30),porcukor (29),barack (28),bazsalikom (27),krumpli (27),mascarpone (25),meggy (25),csoki (25),leveles tészta (24),vaníliás cukor (24),vanília (24),étcsokoládé (23),sonka (22),dió (20),pohárkrémek (20),húsvét (19),ribizli (18),málna (18),lekvár (18),(18),répa (17),élesztő (17),alma (16),keksz (16),kakaó (15),leves (15),snidling (14),szeder (14),saláta (14),pite (14),puding (13),őszibarack (13),piskóta (13),sárgabarack (13),fehércsoki (13),kolbász (12),petrezselyem (12),oregánó (12),gyümölcs (12),muffin (12),szegfűszeg (12),krémsajt (12),kókusz (12),paradicsomszósz (11),étcsoki (11),kukorica (11),gasztroajándék (10),görög joghurt (10),áfonya (10),bonbon (10),csirkemell (10),paprika (10),bors (10),zöldfűszer (10),spenót (9),majonéz (9),méz (9),brownie (9),lilahagyma (9),tészta (9),rozmaring (9),olívaolaj (9),torta (8),póréhagyma (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),sütőtök (8),mustár (8),krémleves (8),halloween (8),banán (8),cseresznye (8),zabpehely (8),kókuszreszelék (8),rétes (8),kelttészta (7),mák (7),palacsinta (7),medvehagyma (7),szilva (7),újhagyma (7),ánizs (6),aszalt áfonya (6),bor (6),farsang (6),trüffel (6),anyák napja (6),likőr (6),tejcsokoládé (6),szódabikarbóna (6),chili (6),kaliforniai paprika (6),ricotta (6),fánk (6),rugelach (6),baracklekvár (6),fehércsokoládé (6),tök (5),rizs (5),levendula (5),hidegtál (5),csoki pasztilla (5),pogácsa (5),szalonna (5),mandula (5),kávé (5),marcipán (5),babapiskóta (5),réteslap (5),uborka (5),görögjoghurt (5),burgonya (5),fehérbor (5),olívabogyó (5),pizza (5),gyorsvacsi (5),nutella (5),kandírozott narancs (4),bacon (4),mogyoró (4),sajttorta (4),vanília aroma (4),zabkeksz (4),borsó (4),valentin-nap (4),cukkini (4),mandarin (4),zselatinfix (4),erdei gyümölcs (4),körte (4),cheesecake (4),káposzta (4),csirke (4),kivi (4),szalámi (4),barnacukor (4),eperlekvár (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),menta (4),kefír (3),gesztenye (3),Rohanós vacsorák (3),mozzarella (3),chili paprika (3),csicseriborsó (3),tócsni (3),gofri (3),fetasajt (3),étkezési keményítő (3),virsli (3),aprósütemény (3),blogkóstoló (3),besamel (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),tortazselé (3),szülinap (3),aszalt gyümölcs (3),mézeskalács (3),befőzés (3),búzadara (3),mazsola (3),citromfű (3),kávétejszín (3),ehető ajándék (3),lekvárfőzés (3),fondant (3),szezámmag (3),darált hús (3),tortilla (3),torma (3),vöröshagyma (3),amerikai palacsinta (3),brokkoli (3),mexikói (3),csiga (3),víz (3),rum (3),linzer (3),kalács (3),pirospaprika (3),lepény (3),mártogatós (3),lasagne (3),olajbogyó (3),cékla (3),szilveszter (3),pizzaszósz (3),feta (2),alaplé (2),zöldborsó (2),knorr (2),parmezán (2),majoranna (2),promóció (2),vodka (2),keményítő (2),szerecsendió (2),fagyi (2),kuglóf (2),ananász (2),ételfesték (2),müzli (2),zselatin (2),margarin (2),raffaello (2),fehér csokoládé (2),gyümölcsrizs (2),bukta (2),fagylalt (2),jégkrém (2),nyaralás (2),csokikrém (2),mogyorókrém (2),aszalt szilva (2),penne (2),magyarprovence (2),dzsemfix (2),salsa szósz (2),levendulabirtok (2),pálinka (2),grillcsirke (2),pasztilla (2),turmix (2),cheesecake brownie (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),Édességek (2),tejszínhab (2),tésztasaláta (2),szörp (2),jalapeno (2),teljes kiőrlésű liszt (2),bab (2),készülődés (2),zsömle (2),darált keksz (2),mozarella (2),zsír (2),töltött tojás (2),chorizo (2),pizzagolyó (2),zserbó (2),Gyors muffinok (2),pesto (2),aszalt paradicsom (2),gyümölcskosárka (2),feta sajt (2),füstölt sajt (2),juhtúró (2),kókusztej (2),lime (2),cukormáz (2),smoothie (2),curry (2),bögrés (2),zsemlemorzsa (2),alkohol (2),gyors vacsorák (2),ehető ajándékok (2),hamburger (2),meggybefőtt (2),bodza (2),balzsamecet (2),piskótatekercs (2),bodzaszörp (2),sűrített tej (2),pompos (2),háztartásikeksz (1),vaníliarúd (1),mézeskalácsfűszer (1),graham liszt (1),barna cukor (1),baileys (1),körözött (1),sütésnélkül (1),író (1),narancslé (1),blondie (1),kevert (1),karfiol (1),besamel mártás (1),füge (1),bögrés sütemény (1),aranygaluska (1),rumaroma (1),fügelekvár (1),túró rudi (1),kínai (1),szójaszósz (1),kakaóscsiga (1),töltött krumpli (1),pillecukor (1),lasagne tészta (1),hidegtálak (1),szilvalekvár (1),mézeskalács fűszer (1),vanília puding (1),puncs puding (1),méteres kalács (1),tejberizs (1),maszatolós torta (1),clafoutis (1),barackpüré (1),krumplilángos (1),gnocchi (1),vörös áfonya (1),mexikói alap (1),kávélikőr (1),húsleves alaplé (1),pirítós (1),túrós batyu (1),túrós táska (1),tejpite (1),cseresznye lekvár (1),mérésnélkül (1),bögréssüti (1),nektarin (1),nyár (1),tejpor (1),raffaello golyó (1), (1),citromsav (1),levendulás (1),rétesliszt (1),psikóta (1),tejcsoki (1),vonat (1),gyertya (1),nudli (1),tiramisu (1),vaníliás pudingpor (1),szóda (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),vanília kivonat (1),főzőkrém (1),aprósüti (1),édesség (1),chilis bab (1),bögrés süti (1),knorr 100% természetes alapok (1),bolognai (1),zödfűszer (1),daráltkeksz (1),monoszló (1),masni (1),moszonló (1),kiszúró (1),mogyoróvaj (1),erőspaprika (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),ehetőajándék (1),aszaltsárgabarack (1),aszaltbarack (1),aszaltgyümölcs (1),kenyér (1),kruton (1),denevér (1),saj (1),gorgonzola (1),lila hagyma (1),citromlé (1),narancslekvár (1),vajkrém (1),barbérlevél (1),koriander (1),ballagás (1),ciabatta (1),hawaii (1),bevonat (1),tahini (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),hús (1),töltelék (1),eperszósz (1),karaj (1),habfixáló (1),mákosguba (1),kapcsolat (1),paradicsomkonzerv (1),lecsó (1),bográcsozás (1),szalonnasütés (1),csilipaprika (1),csokipasztilla (1),bagett (1),kuszkusz (1),grillezés (1),velence (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),töltött hús (1),olaszrizling (1),quesadilla (1),nachos (1),penne (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),gyümölcslé (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),koktél (1),buli (1),rukkola (1),krém (1),muffinok (1),smarties (1),zselé (1),Anyák Napja (1),csokiskeksz (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),cookies (1),vacsora (1),kelt tészta (1),tavasz (1),sztrapacska (1),péksütemény (1),csokissüti (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),paradicsom püré (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),desszert (1),főétel (1),zeller (1),tárkony (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),rizskoch (1),avokádó (1),szaloncukor (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),karalábé (1),zeller (1),étcsokokoládé (1),gesztenyemassza (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),bejgli (1),hab (1),szósz (1),salsa (1),krumplipüré (1),köret (1),túrókrém (1),ragu (1),sertéslapocka (1),lapocka (1),sertés (1),VKF (1),pulykamell (1),rántott (1),panírozás (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),SAD! (1),ősz (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),meggylekvár (1),kandírozott narancshéj (1),almáspite (1),tökfaragás (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),pizzás csiga (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),kacsa (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),churros (1)

Utolsó kommentek