Medvehagymás, túrós lepény

Egyik nap megkértem Gy.-t, hogy a munkahelye melletti piacról hozzon nekem egy kevés medvehagymát. Tudhattam volna, hogy a keveset ő máshogy értelmezi, de valahogy úgy voltam vele, hogy csak megoldja. Tény, hogy megoldotta, hatalmas tripla csokorral állított haza. Mondtam neki, hogy ez így nagyon kedves tőle, de mit fogok csinálni ekkora adaggal. Kész recept ugyanis nem volt egy darab sem a fejemben, csak a szezonja miatt szerettem volna egy keveset. Azt már tudjátok rólam, hogy kidobni nagyon nem szeretek semmit, így rögtön elkezdtem agyalni, hogy mivel is társíthatnám a medvehagymát. Így jött a képbe a túró, a paradicsom és a kolbász. Szerintem nagyon jó kis vacsi recept, ha van kedvetek, próbáljátok ki bátran! :)

medvehagyma túró kolbász paradicsom tejföl leveles tészta rohanós vacsorák vendégvárók

 Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

25 dkg túró

1 kis doboz tejföl

1 kis csokor medvehagyma

1 kk só, frissen őrölt bors

5-10 dkg kolbász

2 paradicsom

5-10 dkg sajt

pici liszt a nyújtáshoz

medvehagyma túró kolbász paradicsom tejföl leveles tészta rohanós vacsorák vendégvárók

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy nagy tepsit.

A túrót keverd össze a tejföllel. Ízesítsd sóval, borssal.

A medvehagymát vágd apróra és add a túrós masszához.

A tésztát lisztezett deszkán nyújtsd tepsi méretűre, majd terítsd is bele a tepsibe. Szurkáld meg itt-ott villával, hogy ne púposodjon fel majd sütés közben.

Kend meg a medvehagymás krémmel az egészet.

A kolbászt és a paradicsomot szeleteld fel, majd szórd rá a lepényre.

Végül reszelj rá sajtot, majd mehet is a sütőbe.

Süsd kb. 12 percig, majd adj neki még 3 perc légkeverést, hogy kissé megpiruljon a lepény.

Ha kész, szeleteld fel és tálald friss salátával.

medvehagyma túró kolbász paradicsom tejföl leveles tészta rohanós vacsorák vendégvárók

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Petrezselymes csirkesaláta

Így született újjá egy kevés maradék grillcsirke és egy adag petrezselymes krumpli. :D Gy. előző este még fanyalgott a már kissé elcsépelt, sima husi-krumpli kombón, másnap viszont "kétpofára" nyomta be az újragondolt verziót. Őszintén szólva nem számítottam arra, hogy ekkora sikere lesz, alig tudtam megmenteni egy kis tálnyi adagot a fotó kedvéért. Azt már nem is említem, hogy elképzelésem szerint, jópár napig ez a sali lett volna a munkahelyi ebédem. :D 

rohanós vacsorák krumpli grillcsirke csirke kukorica répa tejföl póréhagyma majonéz mustár bors petrezselyem hidegtál saláta

Hozzávalók:

maradék grillcsirke vagy 1 főtt csirkemell

2 db krumpli

2 db sárgarépa

kis darab póréhagyma (10-15 cm)

1 db kukorica konzerv

1 nagy pohár tejföl vagy joghurt

3 púpos ek majonéz

1 kk mustár

fél citrom leve

1 kk só

őrölt bors

1 csokor petrezselyem

rohanós vacsorák krumpli grillcsirke csirke kukorica répa tejföl póréhagyma majonéz mustár bors petrezselyem hidegtál saláta

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, vágd kockákra, majd sós vízben főzd puhára.

A póréhagymát karikázd fel, a főtt csirkét aprítsd össze.

A répát pucold meg, majd reszeld le.

Halmozd egy nagy tálba a lereszelt répát, a felaprított hagymát és a csirkét.

Jöhet hozzá a lecsöpögtetett kukorica is.

Ha közben megfőtt a krumpli, ezt is szűrd le és add a többihez.

Egy másik tálba keverd össze a tejfölt, a majonézt és a mustárt. Ízesítsd sóval, borssal, a facsart citromlével és az apróra vágott petrezselyemmel. Ha

Öntsd nyakon a szósszal a csirkés-zöldséges egyveleget, majd jó alaposan keverd össze.

Tálalás előtt hűtsd be.

rohanós vacsorák krumpli grillcsirke csirke kukorica répa tejföl póréhagyma majonéz mustár bors petrezselyem hidegtál saláta

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Magyaros lepények

Szinte mindig van a mélyhűtőnkben 1-2 csomag leveles tészta, mert segítségével pillanatok alatt jó kis vacsit tudok összedobni kettőnknek. A legjobb benne, hogy nem is kellenek hozzá flancos alapanyagok, hiszen a legegyszerűbb, egy alap háztartásban is bármikor megtalálható hozzávalókból is szuper ételek készülhetnek. Az alábbi receptben is tényleg csak ilyan alapélelmiszerek szerepelnek, de persze akkor sem szabad megijedni, ha például kolbász helyett "csak" sonka van otthon. Nyugodtan variálhatjátok kedvetek szerint a hozzávalókat, tuti kellemes kombinációk fognak születni! 

sajt kolbász paradicsom hagyma leveles tészta paprika tejföl rohanós vacsorák

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

20 dkg tejföl

1 nagyobb hagyma

10 dkg kolbász

2 szem paradicsom

esetleg zöld erőspaprika

5-10 dkg sajt

kevés liszt a nyújtáshoz

sajt kolbász paradicsom hagyma leveles tészta paprika tejföl rohanós vacsorák

Elkészítés:

A hagymát pucold meg, majd az erőspaprikával és a kolbásszal együtt karikázd fel.

A paradicsomot szintén szeleteld fel.

A sütőt melegítsd elő 200 fokra, majd készíts elő egy sütőpapírral kibélelt tepsit.

A leveles tésztát nyújt ki, majd óvatosan húzd át a tésztát a tepsire.

Kend meg az egészet tejföllel, majd szórd rá a feltéteket.

Én külön szórtam még rá egy kevés borsot és zöldfűszert is.

Reszelj rá sajtot, majd mehet az egész a sütőbe.

Süsd kb. 15 percig, míg a tészta kicsit megpirul, a sajt pedig ráolvad a lepényre.

sajt kolbász paradicsom hagyma leveles tészta paprika tejföl rohanós vacsorák

Tálald savanyúsággal vagy friss salátával.

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább

Sajtkrémes töltött burgonya

Csütörtök felé már elfogy a hétvégéről maradt főtt étel, ezért kell valami gyors utánpótlás, ha meleg kajcsit szeretnénk vacsorára. Egyik este nagy kínban voltam, hogy mégis mi legyen (alig volt valami a hűtőben, be kellett volna már vásárolnunk), de csak nem jött az ihlet. Végül a töltött krumpli mellett döntöttem és mivel későn értünk haza, éhesek voltunk, rögtön neki is álltunk mindketten. Kaja a sütőben, asztal megterítve, saláta kész, minden adott volt, hogy amint megsül az étel, rá is vessük magunkat. Persze ez így túl szép lett volna, mert a sütési idő vége felé elment az áram a társasházban...Ott ültünk full sötétben, de az igazi "tragédia" akkor következett be, mikor rájöttem, hogy basszus, a sütő is elektromos, így a kajcsinak egy időre búcsút mondhatok. :D Hát nem mondom, hogy nem voltam szomorú, hiszen nem lehetett tudni, hogy pontosan mi is a probléma, illetve mennyi idő lesz, míg minden újra helyreáll, de Gy. gyorsan intézkedett és szerencsére viszonylag hamar megjavították a hálózatot. Végül a krumplik is megsültek, így nem maradtunk éhen sem. :)

krumpli sajtkrém sonka kukorica újhagyma póréhagyma sajt rohanós vacsorák

Hozzávalók:

6 nagyobb szem krumpli

1 tubus natúr sajtkrém

3-4 szál újhagyma  vagy egy kis darab póréhagyma

10 dkg sonka

1 db kukorica konzerv

1+1 kk só

1 kk bors

5 dkg reszelt sajt

pici olaj

krumpli sajtkrém sonka kukorica újhagyma póréhagyma sajt rohanós vacsorák

Elkészítés:

A krumplit tedd fel sós vízben főni.

Közben a hagymát karikázd fel, a sonkát vágd kockákra.

Keverd össze az előbbieket a sajtkrémmel és a kukoricával, majd ízesítsd sóval, borssal.

Egy közepes méretű tepsibe locsolj egy kevés olajat, majd melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

A megfőtt krumplit pucold meg, majd vágd ketté.

Mindegyiknak kanalazd ki a belsejét és ültesd őket a tepsibe.

A felesleges krumplit keverd a sajtkrémes egyveleghez, majd adagold a krumplikba.

Letakarva süsd kb. 20 percig, majd reszelj rá sajtot és fedő nélkül piríts további 10 percet.

Kínáld savanyúsággal vagy friss salátával.

krumpli sajtkrém sonka kukorica újhagyma póréhagyma sajt rohanós vacsorák

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Irdalt burgonya finomságokkal töltve

A következő ételt ismét a "szükség hozta", mert nyaralás előtt már nem szerettem volna új dolgokat vásárolni, hiszen ki kellett üríteni a hűtőt. Egyébként rettenetesen utálom, ha valami megromlik, így nagyon próbálok odafigyelni arra, hogy mindent felhasználjunk időben. Volt még otthon néhány szem burgonya, úgyhogy körbe néztem a hűtőben is, hogy ott milyen alapanyagok lapulnak. Találtam mozzarellát és egy darabka kolbászt, amit paradicsommal, hagymával és a kis "fűszeres kertemben" (értsd: a társasházi teraszon) szedett bazsalikom levelekkel turbóztam. Nem is gondoltam volna, de egy kis salátával szuper vacsi lett belőle.

krumpli hagyma paradicsom mozzarella kolbász bazsalikom rohanós vacsorák

Hozzávalók:

6-8 szem közepes krumpli

4-5 szem kisebb paradicsom

5 dkg kolbász

1 db mozzarella

1 csokor bazsalikom

1 kisebb fej lilahagyma

olívaolaj

1 kk só

krumpli hagyma paradicsom mozzarella kolbász bazsalikom rohanós vacsorák

Elkészítés:

A krumplit alaposan sikáld meg és sós vízben héjastul főzd elő.

A lilahagymát pucold meg, majd karikázd fel a mozzarellával, paradicsommal és a kolbásszal együtt.

A sütőt melegítsd elő 200 fokra, majd locsolj egy kevés olívaolajat egy tepsibe.

A félig megfőtt krumplikat hagyd kicsit hűlni, majd egy éles késsel irdald be őket kb. 3 milliméterenként, úgy, hogy az alja egybe maradjon.

A zsebecskéket töltsd meg tetszőleges sorrendben a felvágott paradicsommal, hagymával, kolbásszal, mozzarellával, majd dugdoss bele néhány bazsalikom levelet is.

Tedd a töltött krumplikat a tepsibe, majd süsd lefedve kb. 15 percig,  majd fedő nélkül még 5-10 percet, hogy a burgonya megpiruljon egy kicsit.

Tálald friss salátával és joghurtos öntettel.

krumpli hagyma paradicsom mozzarella kolbász bazsalikom rohanós vacsorák

Tipp: Ha több időd van, nem muszáj a krumplit előfőznöd, beirdalhatod nyersen is és sütheted az egészet a sütőben. Ebben az esetben közel 1 óra lesz a sütési időd.

Természetesen a tölteléknek szánt finomságokat is kedv szerint variálhatod. Fincsi sonkák, bacon vagy extrább sajtok is jó szolgálatot tehetnek ilyenkor. :)

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is. 

0 Tovább
«
12345

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Címkefelhő

édességek (89),tojás (55),vaj (30),cukor (30),vendégvárók (30),fincsi ebédek (30),tejföl (29),liszt (29),paradicsom (28),tej (26),hagyma (26),karácsony (26),joghurt (25),sajt (25),advent (24),adventi naptár (23),ráérős reggelik (23),citrom (23),kakaópor (20),krumpli (20),rohanós vacsorák (20),habtejszín (20),narancs (19),sonka (19),fahéj (19),tejszín (18),meggy (18),eper (17),fokhagyma (17),túró (17),csokoládé (16),leveles tészta (16),bazsalikom (15),répa (15),vaníliás cukor (14),barack (13),gyors muffinok (13),pohárkrémek (13),mascarpone (13),húsvét (12),vanília (12),alma (11),ribizli (11),kolbász (11),porcukor (11),málna (11),saláta (10),krémsajt (10),leves (10),olaj (10),étcsokoládé (10),petrezselyem (10),puding (9),élesztő (9),csoki (9),majonéz (9),gyümölcs (9),pite (8),dió (8),dekorcukor (8),kukorica (8),paprika (8),snidling (8),csirkemell (8),sajtkrém (8),sárgabarack (7),rozmaring (7),méz (7),rétes (7),lilahagyma (7),szegfűszeg (7),sütőpor (7),fehércsoki (7),szeder (7),keksz (7),paradicsomszósz (7),görög joghurt (7),krémleves (7),brownie (6),zöldfűszer (6),piskóta (6),tészta (6),mustár (6),torta (6),bonbon (6),újhagyma (6),kakaó (6),lekvár (6),sütőtök (5),kaliforniai paprika (5),medvehagyma (5),farsang (5),őszibarack (5),kókusz (5),tök (5),kelttészta (5),áfonya (5),chili (5),spenót (5),fánk (5),marcipán (5),muffin (5),gyorsvacsi (5),póréhagyma (5),csoki pasztilla (5),csirke (4),ricotta (4),hidegtál (4),sajttorta (4),fehérbor (4),bor (4),olívaolaj (4),uborka (4),oregánó (4),pizza (4),halloween (4),étcsoki (4),tejcsokoládé (4),valentin-nap (4),menta (4),réteslap (4),szalonna (4),tócsni (3),lekvárfőzés (3),gofri (3),palacsinta (3),befőzés (3),chili paprika (3),ánizs (3),kókuszreszelék (3),rugelach (3),(3),mézeskalács fűszerkeverék (3),fondant (3),szilva (3),babapiskóta (3),brokkoli (3),cukkini (3),banán (3),cheesecake (3),cseresznye (3),citromfű (3),Rohanós vacsorák (3),zabpehely (3),szalámi (3),borsó (3),mák (3),torma (3),mandula (3),blogkóstoló (3),zabkeksz (3),mozzarella (3),mandarin (3),lepény (3),aszalt gyümölcs (3),zöldség (3),mexikói (3),virsli (3),gyümölcskenyér (3),nutella (3),kivi (3),káposzta (3),olívabogyó (3),oreo keksz (2),rizs (2),mártogatós (2),nyaralás (2),aszalt áfonya (2),cékla (2),pogácsa (2),gyümölcskosárka (2),kefír (2),majoranna (2),pizzagolyó (2),pesto (2),trüffel (2),tejszínhab (2),ananász (2),fetasajt (2),zselatin (2),olajbogyó (2),baracklekvár (2),pizzaszósz (2),aprósütemény (2),salsa szósz (2),burgonya (2),szódabikarbóna (2),gesztenye (2),Édességek (2),mogyoró (2),csiga (2),mézeskalács (2),cukormáz (2),dzsemfix (2),feta sajt (2),grillcsirke (2),kalács (2),bors (2),lasagne (2),alaplé (2),curry (2),linzertészta (2),töltött tojás (2),tésztasaláta (2),csokikrém (2),lime (2),füstölt sajt (2),szerecsendió (2),kókusztej (2),penne (2),pasztilla (2),mozarella (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),Gyors muffinok (2),kávé (2),bacon (2),tortilla (2),bab (2),sütögetés (1),tökfaragás (1),író (1),kuglóf (1),olíva bogyó (1),aszalt szilva (1),salsa (1),pálinka (1),szósz (1),VKF (1),gumicukor (1),pulykamell (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),párolt lilakáposzta (1),ecet (1),sajtos roló (1),kacsa (1),kacsacomb (1),jelmez (1),lilakáposzta (1),köménymag (1),meggylekvár (1),sertéslapocka (1),ragu (1),barbérlevél (1),sertés (1),kandírozott narancshéj (1),lapocka (1),almáspite (1),desszert (1),víz (1),karalábé (1),churros (1),besamel (1),pirospaprika (1),zeller (1),fehérrépa (1),daráltkeksz (1),avokádó (1),piskótatekercs (1),rizskoch (1),sárgarépa (1),körözött (1),eperlekvár (1),kevert (1),rumaroma (1),meggybefőtt (1),aranygaluska (1),töltött krumpli (1),pillecukor (1),búzadara (1),linzer (1),pompos (1),barnacukor (1),teljes kiőrlésű liszt (1),szezámmag (1),darált keksz (1),ehető ajándékok (1),aprósütemények (1),kandírozott narancs (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),sós aprósütemények (1),zeller (1),mákos guba (1),kifli (1),krumplifánk (1),zöldborsó (1),tárkony (1),főétel (1),darált hús (1),bejgli (1),hab (1),gesztenyemassza (1),étcsokokoládé (1),szaloncukor (1),fatörzs (1),zöldségkeverék (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),franciasaláta (1),majonézes burgonya (1),dekoráció (1),grillezés (1),anyák napja (1),péksütemény (1),grillkolbász (1),balzsamecet (1),Anyák Napja (1),vacsora (1),juhtúró (1),tavasz (1),aszalt paradicsom (1),zsömle (1),sztrapacska (1),zselé (1),zselatinfix (1),csokiskeksz (1),hamburgerhús (1),töltött hús (1),olaszrizling (1),ketchup (1),street food (1),csokissüti (1),cookies (1),smarties (1),hamburger (1),reggeli (1),kelt tészta (1),gyümölcslé (1),koktél (1),rukkola (1),buli (1),alkohol (1),cheesecake brownie (1),zöldbab (1),képviselőfánk (1),penne (1),rum (1),képviselő fánk (1),sonkatekercs (1),quesadilla (1),készülődés (1),krém (1),muffinok (1),chorizo (1),áfonyalekvár (1),töltött karaj (1),borkóstoló (1),nachos (1),jalapeno (1),töltelék (1),hús (1),bográcsozás (1),szalonnasütés (1),szilveszter (1),lecsó (1),csilipaprika (1),velence (1),pizzafeltét (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),csokiszósz (1),pizzás csiga (1),csokipasztilla (1),ehető ajándék (1),steak burgonya (1),körte (1),ősz (1),SAD! (1),rántott tök (1),rántott (1),bagett (1),parmezán (1),panír (1),panírozás (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),habfixáló (1),Vendégvárók (1),Ráérős reggelik (1),gyors vacsorák (1),kuszkusz (1),mákosguba (1),karaj (1),munkaebéd (1),csicseriborsó (1),eperszósz (1),ciabatta (1),zsemlemorzsa (1),bevonat (1),kapcsolat (1),müzli (1),paradicsomkonzerv (1),margarin (1),ételfesték (1),tortazselé (1),ballagás (1),szülinap (1),hawaii (1),vöröshagyma (1)