Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Répás Répatorta Muffin

A kollegáimmal minden fontosabb eseményt meg szoktunk ünnepelni együtt is, így természetesen a húsvét sem maradhat ki a sorból. Gondolkodtam, hogy idén mivel lepjem meg őket, és végül erre a nagyon cuki répás muffinra esett a választásom. Kicsit macerásnak tűnik a díszítés miatt, de nagyon egyszerűen meg lehet formázni a kis mini répácskákat. (Nekem speciel a répa lereszelése nagyobb kihívást jelentett. XD) Próbáljátok ki nyugodtan, mert tényleg könnyű elkészíteni és biztos elkápráztatnátok vele a húsvéti vendégsereget. 

húsvét muffinok édességek répa marcipán fondant gyors muffinok

Hozzávalók:

30 dkg répa

4 tojás

20 dkg cukor

1,5 dl olaj

30 dkg liszt

1 csomag sütőpor

1 kk fahéj

Díszítés:

200 g marcipán vagy fondant

pici porcukor vagy étkezési keményítő a nyújtáshoz

zöld ételfesték

narancssárga (vagy sárga és piros) ételfesték

húsvét muffinok édességek répa marcipán fondant gyors muffinok

Elkészítés:

Elsőként a répát reszeld le. (Én a reszelő legkisebb lyukát használtam.)

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készítsd elő a muffin tepsidet.

A tojásokat keverd habosra a cukorral, majd öntsd hozzá az olajat is.

A liszthez add hozzá a sütőport, a fahéjat, majd az egészet szitáld a tojásos keverékhez.

Végül keverd hozzá a répát, majd adagold a muffin sütőbe.

Süsd 180 fokon kb 20 percig. Tűpróbával tudod ellenőrizni, hogy elkészült-e.

Díszítés:

A mini répákhoz és a muffinok tetejéhez használhatsz marcipánt vagy akár kész, boltban kapható/házi készítésű fondantot is. 

A fehér alaphoz porcukrozott vagy étkezési keményítős deszkán nyújtsd ki a marcipánt/fondantot és szúrj ki - például egy pohár segítségével - megfelelő méretű köröket.

Simítsd rá a muffinok tetejére. Ha nem tapadna rendesen, használj egy kevés olvasztott vajat.

A répák elkészítéséhez néhány csepp ételfestékkel színezd meg a marcipánt/fondantot és alaposan dolgozd össze egy kiskanállal.

A narancssárga anyagból gyúrj kis répa alakú hengereket, a zöldből pedig készítsd neki "bóbitát".

Egy késsel irdald be a répákat és mehetnek is a muffinok tetejére.

Kb. 24 darab muffin készül belőle.  

Ha van kedvetek látogassatok el a facebook oldalamra is.

További húsvéti receptjeim:

Húsvéti kekszek készítése gyerekekkel

Húsvéti sonkás rétes

Sonkás-tormás ricottakrém

Húsvéti epres muffin

0 Tovább

Húsvéti készülődés gyerekekkel: Készítsétek együtt a húsvéti kekszeket

Nincs még saját gyerekem, ezért könnyen bevállalok néha 1-1 maszatolós süti sütést a rokongyerekekkel, illetve a barátnőim unokahúgaival. Ilyenkor nem gond, ha fél kg liszt a földre szóródik, vagy a dekorcukrok nagy része nem a sütin, hanem a lakás különböző pontjain landol. Nyilván más lenne a helyzet, ha a mindennapokban kéne egy-két kisgyerekkel ezt végigcsinálnom. Valószínűleg akkor már nem lenne őszinte a mosolyom, de ez a pár óra mindig szuper hangulatban telik és 100 %-osan megéri az előkészületeket és a plusz takarítást. 

húsvét keksz dekorcukor készülődés édességek gyerekek sütipecsét

Mivel közeledik az ünnep, hétvégén nagy húsvéti keksz sütést tartottunk. Átjött a két kis unokatesvérem (Panka 2,5 Fruzsi 10,5 éves), illetve Zsófi barátnőm is a 4,5 éves unokahúgával, Emmával. Persze a sütizés mellett társasoztunk is egy nagyon aranyos nyuszis játékkal, illetve a hörcsögeinket is megszeretgették (vagy megkínozták...nézőpont kérdése :D) a gyerekek. De kanyarodjunk vissza a sütéshez.  

A legegyszerűbb az, ha a tésztát nem együtt gyúrjuk be, viszont a nyújtásban és a szaggatásban már 100 %-osan közreműködhetnek a kicsik. (Nyilván kisiskolás gyerekeknél már érdekes lehet - akár a mértékegységek szempontjából - is a tészta bekeverése.)  Én egy egyszerű linzertésztát szoktam készíteni és már előző este begyúrom, hogy másnap már ne kelljen foglalkozni vele.

Mindent előkészítek, a nappali asztalra kipakolom a kiszúró formákat, a tésztát, a lisztet, a sodrófát, a dekorcukrokat, a sütőpapírral kibélelt (szigorúan hideg) tepsit és mire megérkeznek a gyerekek - játszós ruhába vagy köténykébe - már kezdődhet is a móka.

Szeretnek nyújtani, lisztezni, de itt azért (ha csak nem a 10 éves Nagylány csinálja) nyilván elkél a segítség. A kiszúró formákat és a dekorcukrokat viszont már a 2,5 éves is ügyesen használja. Nyilván itt nem kell tökéletes eredményt várni, de ha már 1-2 cukorkát sikerül a kekszre varázsolni, már nyert ügyünk van. Még sütés előtt szoktuk feldíszíteni a kekszeket, mert kicsikkel ez azért jóval egyszerűbb, mintha dekortollat vagy cukormázat használnánk. Nálunk a sütipecsét is nagy sikert aratott, viszonylag könnyű kezelhetősége miatt: HÚSVÉT (pontosabban HUSVET) feliratokat nyomkodtunk a tésztába.

húsvét keksz dekorcukor készülődés édességek gyerekek sütipecsétHozzávalók: 

50 dkg liszt

15 dkg cukor

25 dkg vaj

2 tojás

1 csipet só

kevés liszt a nyújtáshoz

dekorcukrok a díszítéshez

húsvét keksz dekorcukor készülődés édességek gyerekek sütipecsét

Elkészítés:

A vajat morzsold össze a liszttel, majd add hozzá a többi alapanyagot.

Gyúrd össze az egészet.

Csomagold fóliába a tésztát és tedd felhasználásig (de minimum 1 órára) hűtőbe.

A tészta egy részét nyújtsd ki lisztezett deszkán és szúrjátok ki a kekszecskéket. 

Sorakoztasd őket sütőpapírral bélelt tepsibe, és ha van kedvetek díszítsétek ki dekorcukorral vagy sütipecséttel.

Ezt követően mehetnek is a 180 fokos sütőbe a kekszek kb. 10 percre. Figyeld őket, mert gyorsan megéghetnek. 

Ismételjétek addig, amíg a tészta el nem fogy.

Összesen kb. 3 tepsi aprósütit tudtok ebből a mennyiségből készíteni. A kész finomságokkal pedig meg lehet lepni a rokonságot, de persze el is csemegézhetik őket a gyerekek (és persze a felnőttek).

Kellemes húsvéti készülődést kívánok! :)

A facebook oldalamhoz kattintsatok ide!

0 Tovább

Húsvéti Epres Muffin

A klasszik húsvéti sütemények mellett, idén arra gondoltam, hogy megpróbálok ünnepi köntösbe öltöztetett desszerteket is készíteni, amivel megkínálhatom a vendégeket. Locsolók ugyan már elég kevesen jönnek, de a családban azért többé-kevésbé tartjuk a hagyományokat. Persze a tojáskeresés és a locsolkodás - természetesen szódásüvegből - kihagyhatatlan. :D Ti készültök már a húsvétra? 

gyors muffinok édességek muffin eper vanília puding tejszín húsvét tojás

Hozzávalók a muffinhoz:

- 30 dkg liszt

- 15 dkg cukor

- 10 dkg puha vaj

- 2 kk vanília aroma

- 3 db tojás

- fél csomag sütőpor

- 1 dl tej

- 25 dkg eper

Hozzávalók a krémhez:

- 1 csomag tejszínes pudingpor

- 3 ek cukor

- 1/2 liter tej

- 10 dkg vaj

gyors muffinok édességek muffin eper vanília puding tejszín húsvét tojás

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készítsd elő a muffin formádat.

A tojást keverd ki a cukorral, majd a szobahőmérsékletű vajjal, végül add hozzá a vanília aromát.

A lisztet dolgozd össze a sütőporral, majd szitáld bele a tojásos masszába.

Lazítsd tejjel. (Ha nem friss eperből dolgozol, hanem fagyasztottból, akkor a kiolvadt eper levével helyettesítheted a tejet.)

Az epreket darabold fel és ezt is keverd az előzőekhez.

Adagold a tésztát muffin papírokba, majd süsd kb. 20 percig.

Míg a sül a muffin, főzz meg egy csomag pudinport egy kevés cukorral és fél liter tejjel, majd keverj habosra 10 dkg vajat.

Ha kihűlt a puding add hozzá a vajat, majd tedd a krémet csillagcsövű habzsákba.

A kihűlt muffinok tetejét díszítsd a krémmel, illetve mini cukortojásokkal. (Ha nem kapsz boltban, akkor formázhatsz marcipánból is.)

Összesen 24 darab lesz belőle.

Találkozzunk facebook-on is!

0 Tovább

Áfonyás-Marcipános Bonbon

Nemrég Sárospatakon "tavaszoltunk", illetve az időjárást tekintve inkább "teleltünk". Odafelé úton megálltunk Szerencsen (lévén szakadt az eső és az idő kevéssé volt alkalmas egy csodálatos tokaji sétára) és bementünk a gyárhoz tartozó csokoládéboltba. Nagyon picike üzletet kell elképzelni, de tele mindenféle finomsággal. Észrevettem, hogy jó áron lehet kapni csokoládé pasztillát is, amit már régóta ki szerettem volna próbálni. Nagyon jól jött, mert hazaérkezésünk másnapján volt Anyukám névnapja, így kitaláltam, hogy meglepem egy házi készítésű bonbonnal. Mivel a marcipán a kedvence, a tölteléken sem kellett sokat gondolkodnom, és még este gyorsan össze is tudtam állítani Neki. :) 

bonbon marcipán étcsokoládé csoki csoki pasztilla áfonyalekvár édességek

Hozzávalók:

100 g marcipán

100 g étcsokoládé pasztilla (vagy kockákra tördelt étcsokoládé)

3 kk áfonyalekvár (vagy a kedvenc lekvárja az Ünnepeltnek)

bonbon marcipán étcsokoládé csoki csoki pasztilla áfonyalekvár édességek

Elkészítés:

A csokoládé 2/3-át folyamatos kevergetés mellett, vízgőz felett olvaszd fel. (Ehhez egy kisebb edénybe melegíts vizet, és erre helyezd a csokival teli edénykédet.)

A maradék étcsokit keverd a már felolvasztott csokoládéba. Ne aggódj, a meleg csoki felolvasztja az egészet. Azért kell ez a kis közjáték (hivatalos nevén: temperálás), hogy ne kezdjen el olvadni szobahőmérsékleten a bonbon.

És most jön a neheze. A bonbonforma mélyedéseibe csöppents 1-1 mokkáskanál olvasztott étcsokoládét és szépen kend ki a forma oldalát. Forgasd körbe és ellenőrizd, hogy mindenhol befedte-e a csoki a formát.

(Nekem barna bonbonformám van, úgyhogy ez mindig elég érdekes művelet. Ha esetleg még formavásárlás előtt állsz, akkor valami totál eltérő színűt vegyél, úgy egyszerűbb lesz a dolgod.) 

Tedd hűtőbe, hogy megszilárdulhasson a csokiréteg.

Addig a marcipánt reszeld le (lehetőleg a reszelő legkisebb lyukán) és adagold hozzá a lekvárt. Egy villa segítségével dolgozd össze az egészet.

Ha a csokoládé megszilárdult (kb 20 perc) adagolj kiskanállal egy kevés tölteléket minden csokival kikent bonbon forma közepébe.

Végül a maradék olvasztott csokival zárd le a bonbonokat. (Nekem nem kellett újramelegíteni, de ha neked már nem elég folyós, akkor pár perc alatt melegítsd vissza.)

Ha teljesen megszilárdult, egyenként szedegesd ki őket a formából és már lehet is enni.

bonbon marcipán étcsokoládé csoki csoki pasztilla áfonyalekvár édességek

Tipp: Ha ajándéknak szánod, vegyél elő egy szép dobozt - vagy vonj be csomagolópapírral egy kevésbé szépet - és ültesd mini muffin papírokba a bonbonokat, és így tedd őket a dobozba. 

Tökéletes ajándék húsvétra vagy akár Anyák napjára is.

Gyertek és nézzetek körül a facebook oldalamon is!  

0 Tovább

Mama-féle Diós Brownie(szerűség)

Sokszor gondolkodom azon, hogy mennyire szeretnék már nyugdíjas lenni és egész nap csak süteményeket sütni az unokáimnak. Mama ezt már megteheti, meg is teszi, na és milyen jól teszi! :) Nemrég egy nagyon csokis, diós csodával lepett meg minket, ami az egész családnak nagyon ízlett.  Ha még nem tudjátok, hogy mit készítsetek a hosszú hétvégén, akkor egy modern Nagymama receptjénél nincs jobb választás! :) 

csokoládé dió édességek fahéj szegfűszeg

Hozzávalók:

200 g étcsoki
200 g vaj
200 g porcukor
6 tojás
1 csipet só
100 g liszt
200 g durvára vágott dió
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
1 mokkáskanál őrölt fahéj

Hozzávalók a mázhoz és a díszítéshez:

200 g baracklekvár
100 g jó minőségű tortabevonó
1 ek olaj
kb 35 db felezett dió

csokoládé dió édességek fahéj szegfűszeg

Elkészítés:

Olvassz fel gőz fölött 200 g étcsokit.

 A tojásokat válaszd szét és a fehérjét verd fel egy csipet sóval.

A vajat keverd habosra a cukorral, majd a tojássárgájával, végül add hozzá a langyos olvasztott csokoládét.

A lisztet vegyítsd össze a dióval és a fűszerekkel, majd a habbal felváltva keverd a csokoládés masszához.

 Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral és melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

A masszát öntsd bele a tepsibe, majd a tészta tetejét simítsd el.

Süsd 25-30 percig. 

Ha megsült, még forrón kend meg a tetejét baracklekvárral.

Az apró darabokra tört tortabevonót olvaszd fel vízgőz fölött, majd keverd el az olajjal.

A mázat öntsd egyenletesen a süti tetejére és simítsd el.

Helyezd a fél diókat a már félig megdermedt csokimáz tetejére.

Mama Tippjei:

- Mielőtt teljesen megdermedne a csokimáz, késheggyel jelölj ki a tetején ugyanolyan nagyságú négyzeteket, és így tedd mindegyik közepére a fél diót. Tálalásnál lesz ez nagy segítség, mert könnyebb a jelölővonal mentén szeletelni.

- Nem hűtőszekrényben, de hűvös helyen sokáig eláll!

A facebook oldalamhoz klikk ide

2 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Legfrissebb bejegyzések

Címkefelhő

édességek (173),tojás (129),liszt (118),cukor (116),vaj (76),tej (66),vendégvárók (49),joghurt (49),tejföl (48),sütőpor (48),citrom (47),karácsony (45),fincsi ebédek (45),hagyma (42),sajt (40),ráérős reggelik (39),advent (39),csokoládé (39),túró (38),kakaópor (37),adventi naptár (36),olaj (36),habtejszín (36),paradicsom (35),fahéj (33),eper (32),rohanós vacsorák (32),tejszín (32),narancs (31),fokhagyma (31),gyors muffinok (30),porcukor (29),barack (28),bazsalikom (27),krumpli (27),mascarpone (25),meggy (25),csoki (25),leveles tészta (24),vaníliás cukor (24),vanília (24),étcsokoládé (23),sonka (22),dió (20),pohárkrémek (20),húsvét (19),ribizli (18),málna (18),lekvár (18),(18),répa (17),élesztő (17),alma (16),keksz (16),kakaó (15),leves (15),snidling (14),szeder (14),saláta (14),pite (14),puding (13),őszibarack (13),piskóta (13),sárgabarack (13),fehércsoki (13),kolbász (12),petrezselyem (12),oregánó (12),gyümölcs (12),muffin (12),szegfűszeg (12),krémsajt (12),kókusz (12),paradicsomszósz (11),étcsoki (11),kukorica (11),gasztroajándék (10),görög joghurt (10),áfonya (10),bonbon (10),csirkemell (10),paprika (10),bors (10),zöldfűszer (10),spenót (9),majonéz (9),méz (9),brownie (9),lilahagyma (9),tészta (9),rozmaring (9),olívaolaj (9),torta (8),póréhagyma (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),sütőtök (8),mustár (8),krémleves (8),halloween (8),banán (8),cseresznye (8),zabpehely (8),kókuszreszelék (8),rétes (8),kelttészta (7),mák (7),palacsinta (7),medvehagyma (7),szilva (7),újhagyma (7),ánizs (6),aszalt áfonya (6),bor (6),farsang (6),trüffel (6),anyák napja (6),likőr (6),tejcsokoládé (6),szódabikarbóna (6),chili (6),kaliforniai paprika (6),ricotta (6),fánk (6),rugelach (6),baracklekvár (6),fehércsokoládé (6),tök (5),rizs (5),levendula (5),hidegtál (5),csoki pasztilla (5),pogácsa (5),szalonna (5),mandula (5),kávé (5),marcipán (5),babapiskóta (5),réteslap (5),uborka (5),görögjoghurt (5),burgonya (5),fehérbor (5),olívabogyó (5),pizza (5),gyorsvacsi (5),nutella (5),kandírozott narancs (4),bacon (4),mogyoró (4),sajttorta (4),vanília aroma (4),zabkeksz (4),borsó (4),valentin-nap (4),cukkini (4),mandarin (4),zselatinfix (4),erdei gyümölcs (4),körte (4),cheesecake (4),káposzta (4),csirke (4),kivi (4),szalámi (4),barnacukor (4),eperlekvár (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),menta (4),kefír (3),gesztenye (3),Rohanós vacsorák (3),mozzarella (3),chili paprika (3),csicseriborsó (3),tócsni (3),gofri (3),fetasajt (3),étkezési keményítő (3),virsli (3),aprósütemény (3),blogkóstoló (3),besamel (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),tortazselé (3),szülinap (3),aszalt gyümölcs (3),mézeskalács (3),befőzés (3),búzadara (3),mazsola (3),citromfű (3),kávétejszín (3),ehető ajándék (3),lekvárfőzés (3),fondant (3),szezámmag (3),darált hús (3),tortilla (3),torma (3),vöröshagyma (3),amerikai palacsinta (3),brokkoli (3),mexikói (3),csiga (3),víz (3),rum (3),linzer (3),kalács (3),pirospaprika (3),lepény (3),mártogatós (3),lasagne (3),olajbogyó (3),cékla (3),szilveszter (3),pizzaszósz (3),feta (2),alaplé (2),zöldborsó (2),knorr (2),parmezán (2),majoranna (2),promóció (2),vodka (2),keményítő (2),szerecsendió (2),fagyi (2),kuglóf (2),ananász (2),ételfesték (2),müzli (2),zselatin (2),margarin (2),raffaello (2),fehér csokoládé (2),gyümölcsrizs (2),bukta (2),fagylalt (2),jégkrém (2),nyaralás (2),csokikrém (2),mogyorókrém (2),aszalt szilva (2),penne (2),magyarprovence (2),dzsemfix (2),salsa szósz (2),levendulabirtok (2),pálinka (2),grillcsirke (2),pasztilla (2),turmix (2),cheesecake brownie (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),Édességek (2),tejszínhab (2),tésztasaláta (2),szörp (2),jalapeno (2),teljes kiőrlésű liszt (2),bab (2),készülődés (2),zsömle (2),darált keksz (2),mozarella (2),zsír (2),töltött tojás (2),chorizo (2),pizzagolyó (2),zserbó (2),Gyors muffinok (2),pesto (2),aszalt paradicsom (2),gyümölcskosárka (2),feta sajt (2),füstölt sajt (2),juhtúró (2),kókusztej (2),lime (2),cukormáz (2),smoothie (2),curry (2),bögrés (2),zsemlemorzsa (2),alkohol (2),gyors vacsorák (2),ehető ajándékok (2),hamburger (2),meggybefőtt (2),bodza (2),balzsamecet (2),piskótatekercs (2),bodzaszörp (2),sűrített tej (2),pompos (2),háztartásikeksz (1),vaníliarúd (1),mézeskalácsfűszer (1),graham liszt (1),barna cukor (1),baileys (1),körözött (1),sütésnélkül (1),író (1),narancslé (1),blondie (1),kevert (1),karfiol (1),besamel mártás (1),füge (1),bögrés sütemény (1),aranygaluska (1),rumaroma (1),fügelekvár (1),túró rudi (1),kínai (1),szójaszósz (1),kakaóscsiga (1),töltött krumpli (1),pillecukor (1),lasagne tészta (1),hidegtálak (1),szilvalekvár (1),mézeskalács fűszer (1),vanília puding (1),puncs puding (1),méteres kalács (1),tejberizs (1),maszatolós torta (1),clafoutis (1),barackpüré (1),krumplilángos (1),gnocchi (1),vörös áfonya (1),mexikói alap (1),kávélikőr (1),húsleves alaplé (1),pirítós (1),túrós batyu (1),túrós táska (1),tejpite (1),cseresznye lekvár (1),mérésnélkül (1),bögréssüti (1),nektarin (1),nyár (1),tejpor (1),raffaello golyó (1), (1),citromsav (1),levendulás (1),rétesliszt (1),psikóta (1),tejcsoki (1),vonat (1),gyertya (1),nudli (1),tiramisu (1),vaníliás pudingpor (1),szóda (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),vanília kivonat (1),főzőkrém (1),aprósüti (1),édesség (1),chilis bab (1),bögrés süti (1),knorr 100% természetes alapok (1),bolognai (1),zödfűszer (1),daráltkeksz (1),monoszló (1),masni (1),moszonló (1),kiszúró (1),mogyoróvaj (1),erőspaprika (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),ehetőajándék (1),aszaltsárgabarack (1),aszaltbarack (1),aszaltgyümölcs (1),kenyér (1),kruton (1),denevér (1),saj (1),gorgonzola (1),lila hagyma (1),citromlé (1),narancslekvár (1),vajkrém (1),barbérlevél (1),koriander (1),ballagás (1),ciabatta (1),hawaii (1),bevonat (1),tahini (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),hús (1),töltelék (1),eperszósz (1),karaj (1),habfixáló (1),mákosguba (1),kapcsolat (1),paradicsomkonzerv (1),lecsó (1),bográcsozás (1),szalonnasütés (1),csilipaprika (1),csokipasztilla (1),bagett (1),kuszkusz (1),grillezés (1),velence (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),töltött hús (1),olaszrizling (1),quesadilla (1),nachos (1),penne (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),gyümölcslé (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),koktél (1),buli (1),rukkola (1),krém (1),muffinok (1),smarties (1),zselé (1),Anyák Napja (1),csokiskeksz (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),cookies (1),vacsora (1),kelt tészta (1),tavasz (1),sztrapacska (1),péksütemény (1),csokissüti (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),paradicsom püré (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),desszert (1),főétel (1),zeller (1),tárkony (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),rizskoch (1),avokádó (1),szaloncukor (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),karalábé (1),zeller (1),étcsokokoládé (1),gesztenyemassza (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),bejgli (1),hab (1),szósz (1),salsa (1),krumplipüré (1),köret (1),túrókrém (1),ragu (1),sertéslapocka (1),lapocka (1),sertés (1),VKF (1),pulykamell (1),rántott (1),panírozás (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),SAD! (1),ősz (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),meggylekvár (1),kandírozott narancshéj (1),almáspite (1),tökfaragás (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),pizzás csiga (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),kacsa (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),churros (1)

Utolsó kommentek