Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szederhabos-Banános Pohárkrém

A hétvégi sütögetésnél túl sok tejszínhabos mascarpone krémet kevertem, illetve maradt pár szem szedrem is. Nem akartam, hogy megromoljon, mert nagyon utálok feleslegesen pazarolni. Időm viszont nem volt, úgyhogy valami extra gyors édességet kellett kitalálnom, amihez elhasználhatom a fenti alapanyagokat. Ezeknek a kritériumoknak mi más is felelhetne meg, mint a pohárkrém. :) A kedvenc desszertem, mert a befektetett energia köszönő viszonyban sincs a sikerrel, ráadásul szabadon variálható az otthon lévő alapanyagok (kekszek, gyümölcsök, krém alapanyagok) szerint. 

mascarpone habtejszín szeder banán citromfű porcukor zabkeksz édességek pohárkrémek

Hozzávalók 4 adaghoz:

10 dkg mascarpone

15 dkg habtejszín

3 ek porcukor

10 dkg szeder

2 db kisebb banán

kb. 15 dkg zabkeksz

mascarpone habtejszín szeder banán citromfű porcukor zabkeksz édességek pohárkrémek

Elkészítés:

A mascarpone-t keverd ki a cukorral, majd a habtejszínt verd kemény habbá.

Forgasd a habot óvatosan össze a cukros mascarpone-val.

A szedret egy lábosba kezd el melegíteni és egy villával törd kicsit össze. Én szeretem, ha maradnak benne nagyobb darabok, úgyhogy nem főzöm halálra. :)

Öntsd a szederpürét a habhoz és  jó alaposan keverd össze.

Karikázd fel a banánokat, majd jöhet a rétegezés.

Vegyél elő 4 poharat és tördeld az aljukra a keksz felét.

Kanalazd rájuk a szedres krém felét, majd pakolj mindegyikre néhány karika banánt.

Ezt követően megint jöhet a keksz, majd a krém másik fele és végül a maradék banán.

mascarpone habtejszín szeder banán citromfű porcukor zabkeksz édességek pohárkrémek

Tipp: Érdemes a banánra egy kevés citromot csepegtetni, hogy ne barnuljon meg.

Ha van kedved, díszítésként tegyél 1-1 citromfű levelet a poharakba.

Át is szűrheted a szederpürét, ha zavar a szeder magja. Ez esetben először jól főzd és törd össze a gyümölcsöt, majd egy szitán keresztül préseld ki a levét.

Szeder helyett készítheted eperrel, málnával, ribizlivel, szamócával vagy akár meggyel is. 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek like-old a facebook oldalamat

0 Tovább

Mandulás-Epres-Túrós Rétes

Néha fillérekért (konkrétan 30 forintért) találok az egyik nagyobb áruházban leárazott réteslapokat. Ilyenkor mindig veszek néhány csomaggal, aztán persze meg vagyok lőve, hogy mit is készítsek hirtelen belőle. Szerencsére nyáron, amikor sorra érnek a fincsi gyümölcsök, nem kell sokat gondolkodni, mert csak ránéz az ember a választékra és már tudja is, hogy milyen tölteléket készítsen. A sort most egy túrós-epres rétessel kezdem, de ígérem, bőven lesz még folytatás. :)

túró eper mandula rétes réteslap

Hozzávalók:

1 csomag (6-8 db) réteslap 

250 g túró

250 g eper

3 ek tejföl

3 ek porcukor

10 dkg olvasztott vaj

1 felvert tojás a rétes lekenéséhez

mandulapehely

túró eper mandula rétes réteslap

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy nagy tepsit.

A túrót keverd össze a porcukorral és a tejföllel.

Az epret vágd kisebb darabokra, de - ha gondolod - előtte tegyél félre 1-2 gyönyörű szemet a tálaláshoz.

A vajat olvaszd fel.

Teríts ki egy konyharuhát, majd tedd rá az első réteslapot. Kend meg jó alaposan olvasztott vajjal, majd helyezd rá a második lapot, majd megint a vaj, végül az utolsó réteslap következik.

Kend meg a túrós keverék felével, majd szórd rá az aprított eper egy részét.

A rövidebbik oldalánál hajtsd be, hogy nehogy kifolyjon a töltelék, majd a konyharuha segítségével a hosszabbik oldala mentén szorosan tekerd fel az egészet.

Helyezd át a rétest a tepsibe, majd kend meg felvert tojással és szórj rá mandulapelyheket.

Ismételd meg ugyanezt a másik 3 réteslappal, maradék túrókrémmel és eperrel.

Süsd kb. 20 percig, amíg szép barna nem lesz.

túró eper mandula rétes réteslap

Tipp: Magában is csoda finom, de én fagyival és friss eperrel tálaltam. 


Ha tetszett a bejegyzés kérlek like-old a facebook oldalunkat és ha van kedved gyere insta-ra is. 

ui.: A recept egyébként a VKF (Vigyázz! Kész! Főzz!) 78. fordulójára készült, melynek témája "A tavasz zöldségei-gyümölcsei-virágai".

0 Tovább

Joghurtos Panna Cotta Eperpürével

A legnagyobb sikerek és elismerések - nálam - mindig hirtelen és váratlanul jönnek. :) Ha rákészülök, hogy "namostaztán" készítek valami "hiperszuper csillagromboló" sütit, a végeredmény tuti katasztrófa lesz.  Ellenben, ha úgy állok hozzá, hogy "dobjunk össze gyorsan valamit, abból, amink van", a siker garantált. Múlt szombaton nézegettem a hűtőt (mármint nyilván a beltartalmát, nem az ajtaját XD), hogy csak kéne azért ebéd utánra valami finomság. Nagy sütést nem akartam rendezni, mert hátra voltak még az Anyák napi édességek is. Nyitva volt egy adag görög joghurt, találtam tejszínt is, így adta magát a helyzet egy gyors joghurtos panna cotta elkészítéséhez egy Stahl recept alapján. 

eper tejszín görög joghurt joghurt tej citrom narancs zselatinfix édességek pohárkrémek

Hozzávalók:

30 dkg görög joghurt

1 dl tejszín

1 dl tej

3 ek cukor

1 kk vanília aroma

1 csapott ek zselatinfix

1 citrom/narancs lereszelt héja és leve

25 dkg eper

citromfű a díszítéshez

eper tejszín görög joghurt joghurt tej citrom narancs zselatinfix édességek pohárkrémek

Elkészítés:

A tejet, tejszínt és a joghurtot jó alaposan keverd ki a cukorral és a vanília aromával.

Kezd el melegíteni, de ne forrald fel.

Szórd a zselatinport egy kisebb edénybe, majd adj hozzá egy keveset a tejszínes keverékből és kézi habverővel dolgozd össze.

Öntsd a zselatinos folyadékot a többihez, majd jó alaposan keverd el. 

Szórd hozzá a citrom/narancs lereszelt héját és kifacsart levét, majd adagold 4-6 db pohárba/kehelybe, attól függően, hogy mekkorákat szeretnél. 

Tedd hűtőbe, amíg megszilárdul. (Akár egy éjszakára is.)

Az eperszószhoz az epreket mosd meg, majd vágd kisebb darabokra. Egy lábosban kezd el melegíteni, hogy levet eresszen, majd botmixerrel pürésítsd. (Ha mirelit eperből dolgozol, akkor elég csak összeturmixolni, mert elég levecses magában is.)

Öntsd a megszilárdult panna cotta-k tetejére az eperszószt, majd díszítsd friss eperrel és citromfűvel.

eper tejszín görög joghurt joghurt tej citrom narancs zselatinfix édességek pohárkrémek

Tipp: Ha forró víz alá tartod a poharakat, a panna cotta-k könnyen kicsusszannak belőle, így külön tányéron is tudod tálalni. Ez esetben is kínálj mellé eperszószt, mert sokkal finomabb.

Ha nagyon savanykásnak találod az eperpürét, adhatsz hozzá pár evőkanál cukrot, de a panna cotta alapvetően is édes, így szerintem felesleges, mert jól összepasszolnak. 

A facebook oldalam eléréséhez kérlek kattints ide. 

Az eredeti receptért klikk ide

0 Tovább

Nutellás-gyümölcsös brownie

Lassan érik a meggy és a cseresznye, így próbálom a tavalyi készleteket felszámolni, hogy legyen hely az idei adagnak is. Éppen ezért, a hétvégén megint egy különleges, gyümölcsös brownie-t sütöttem. Ennek a kicsit tömény édességnek szerintem kifejezetten jól áll a meggy savanykássága, a málna pedig még nagyobbat dob rajta. Engem most az sem zavart, hogy fagyasztott gyümölcsből dolgoztam, így is szuper volt az összhatás.

brownie málna meggy nutella

Hozzávalók:

4 tojás
15 dkg cukor
20 dkg liszt
3 ek jó minőségű cukrozatlan kakaópor
10 dkg nutella
20 dkg vaj

+ Kb. 20 dkg meggy és málna vegyesen

brownie málna meggy nutella

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és bélelj ki egy nagyobb (kb. 20x30 cm-es) tepsit sütőpapírral.

A tojásokat üsd fel és keverd ki a cukorral.

A lisztet és a kakaóport dolgozd össze, majd szitáld a tojásos-cukros keverékbe.

A vajat gőz fölött olvaszd fel, majd adagold a tésztához.

Végül keverd a nutellát is a krémhez, majd simítsd az egészet a tepsibe. 

Szórd meg gyümölcsökkel, majd süsd kb. 20 percig. (Akkor jó, ha a beljese még ragacsos marad.) 

Tipp: Ha befőttel vagy fagyasztott meggyel dolgozol, nyugodtan locsolj egy kevés levet a tészta tetejére, majd egy villa segítségével húzd össze a masszával, hogy márványos legyen. Gyönyörű mélybordó színe lesz - ez által - helyenként a sütinek. 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek like-old a facebook oldalamat

0 Tovább

Túrókrémmel és eperrel töltött csokis szívecskék

Lassan már hagyomány, hogy Anyák Napjára nem csak virággal készülök, hanem sütök néhány ünnepi süteményt is. Ez lehet akár egy fincsi muffin sok-sok dekorgyönggyel, gumicukorral díszítve, de egyéb - akár - szív alakúra formázott keksz vagy sütemény is. A felcicomázott finomságokat felteszem egy szép tányérra, majd celofánba csomagolom az egészet. Nekem egyébként ez a része  a okozza a legtöbb gondot: Valahogy sose találom el, hogy hogyan kéne összecsomagolni, hogy vállalhatóan nézzen ki. Ráadásul sose sikerül elég celofánt vennem és mindig utolsó pillanatban rohangálunk utána. :D Persze Anyukám és a Nagymamáim még "pucéran" (érts: csomagolatlanul) is mindig örülnek az ajándéknak.

(Azt mondjuk csak remélni merem, hogy ilyenkor ők is meg tudják kóstolni a sütit, mielőtt még befalnák családom férfi tagjai a finomságokat.)

Anyák Napja eper túró joghurt tojás kakaópor édességek

Hozzávalók a tésztához:

- 15 dkg vaj

- 15 dkg cukor

- 3 tojás

- 15 dkg liszt

- 2 ek kakaó

- 1 kk sütőpor

- 0,5 dl tej

Hozzávalók a töltelékhez:

25 dkg túró

10 dkg görög joghurt

1 dl habtejszín

3 ek porcukor

1 csomag vaníliás cukor

fél citrom leve

10 szem eper

Anyák Napja eper túró joghurt tojás kakaópor édességek

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, majd a tojásokat válaszd szét.

A vajat a cukorral keverd habosra, majd egyesével add hozzá a tojássárgákat is. 

A lisztet, a kakaóport és a sütőport szintén keverd össze, majd add az előzőekhez. Lazításként öntsd bele a tejet is.

Végül a tojásfehérjét verd kemény habbá és óvatosan forgasd a tésztába.

Adagold kicsi, szív alakú, szilikonos sütőformákba a krémet.

Süsd meg 180 fokra előmelegített  sütőben. Tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült e. 

A krémhez a túrót jó alaposan keverd össze a joghurttal, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citrom levével.

A habtejszínt verd fel, majd óvatosan forgasd a túrókrémhez. 

Az epreket mosd meg, csumázd ki és szeleteld fel.

A kihűlt sütiket keresztbe vágd szét, majd az aljukat kend meg egy kevés krémmel és helyezd rájuk az epreket.

Hintsd meg porcukorral a kész sütiket és már kész is az ehető ajándék! :)

Anyák Napja eper túró joghurt tojás kakaópor édességek

Tipp: A piskótát már megsütheted - akár - előző este, így a nagy napon "már csak" össze kell állítanod a krémmel és az epperrel a sütikéket. 

További Anyák napi ötletekért látogass el a fb oldalamra. 

0 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Legfrissebb bejegyzések

Címkefelhő

édességek (173),tojás (129),liszt (118),cukor (116),vaj (76),tej (66),vendégvárók (49),joghurt (49),tejföl (48),sütőpor (48),citrom (47),karácsony (45),fincsi ebédek (45),hagyma (42),sajt (40),ráérős reggelik (39),advent (39),csokoládé (39),túró (38),kakaópor (37),adventi naptár (36),olaj (36),habtejszín (36),paradicsom (35),fahéj (33),eper (32),rohanós vacsorák (32),tejszín (32),narancs (31),fokhagyma (31),gyors muffinok (30),porcukor (29),barack (28),bazsalikom (27),krumpli (27),mascarpone (25),meggy (25),csoki (25),leveles tészta (24),vaníliás cukor (24),vanília (24),étcsokoládé (23),sonka (22),dió (20),pohárkrémek (20),húsvét (19),ribizli (18),málna (18),lekvár (18),(18),répa (17),élesztő (17),alma (16),keksz (16),kakaó (15),leves (15),snidling (14),szeder (14),saláta (14),pite (14),puding (13),őszibarack (13),piskóta (13),sárgabarack (13),fehércsoki (13),kolbász (12),petrezselyem (12),oregánó (12),gyümölcs (12),muffin (12),szegfűszeg (12),krémsajt (12),kókusz (12),paradicsomszósz (11),étcsoki (11),kukorica (11),gasztroajándék (10),görög joghurt (10),áfonya (10),bonbon (10),csirkemell (10),paprika (10),bors (10),zöldfűszer (10),spenót (9),majonéz (9),méz (9),brownie (9),lilahagyma (9),tészta (9),rozmaring (9),olívaolaj (9),torta (8),póréhagyma (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),sütőtök (8),mustár (8),krémleves (8),halloween (8),banán (8),cseresznye (8),zabpehely (8),kókuszreszelék (8),rétes (8),kelttészta (7),mák (7),palacsinta (7),medvehagyma (7),szilva (7),újhagyma (7),ánizs (6),aszalt áfonya (6),bor (6),farsang (6),trüffel (6),anyák napja (6),likőr (6),tejcsokoládé (6),szódabikarbóna (6),chili (6),kaliforniai paprika (6),ricotta (6),fánk (6),rugelach (6),baracklekvár (6),fehércsokoládé (6),tök (5),rizs (5),levendula (5),hidegtál (5),csoki pasztilla (5),pogácsa (5),szalonna (5),mandula (5),kávé (5),marcipán (5),babapiskóta (5),réteslap (5),uborka (5),görögjoghurt (5),burgonya (5),fehérbor (5),olívabogyó (5),pizza (5),gyorsvacsi (5),nutella (5),kandírozott narancs (4),bacon (4),mogyoró (4),sajttorta (4),vanília aroma (4),zabkeksz (4),borsó (4),valentin-nap (4),cukkini (4),mandarin (4),zselatinfix (4),erdei gyümölcs (4),körte (4),cheesecake (4),káposzta (4),csirke (4),kivi (4),szalámi (4),barnacukor (4),eperlekvár (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),menta (4),kefír (3),gesztenye (3),Rohanós vacsorák (3),mozzarella (3),chili paprika (3),csicseriborsó (3),tócsni (3),gofri (3),fetasajt (3),étkezési keményítő (3),virsli (3),aprósütemény (3),blogkóstoló (3),besamel (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),tortazselé (3),szülinap (3),aszalt gyümölcs (3),mézeskalács (3),befőzés (3),búzadara (3),mazsola (3),citromfű (3),kávétejszín (3),ehető ajándék (3),lekvárfőzés (3),fondant (3),szezámmag (3),darált hús (3),tortilla (3),torma (3),vöröshagyma (3),amerikai palacsinta (3),brokkoli (3),mexikói (3),csiga (3),víz (3),rum (3),linzer (3),kalács (3),pirospaprika (3),lepény (3),mártogatós (3),lasagne (3),olajbogyó (3),cékla (3),szilveszter (3),pizzaszósz (3),feta (2),alaplé (2),zöldborsó (2),knorr (2),parmezán (2),majoranna (2),promóció (2),vodka (2),keményítő (2),szerecsendió (2),fagyi (2),kuglóf (2),ananász (2),ételfesték (2),müzli (2),zselatin (2),margarin (2),raffaello (2),fehér csokoládé (2),gyümölcsrizs (2),bukta (2),fagylalt (2),jégkrém (2),nyaralás (2),csokikrém (2),mogyorókrém (2),aszalt szilva (2),penne (2),magyarprovence (2),dzsemfix (2),salsa szósz (2),levendulabirtok (2),pálinka (2),grillcsirke (2),pasztilla (2),turmix (2),cheesecake brownie (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),Édességek (2),tejszínhab (2),tésztasaláta (2),szörp (2),jalapeno (2),teljes kiőrlésű liszt (2),bab (2),készülődés (2),zsömle (2),darált keksz (2),mozarella (2),zsír (2),töltött tojás (2),chorizo (2),pizzagolyó (2),zserbó (2),Gyors muffinok (2),pesto (2),aszalt paradicsom (2),gyümölcskosárka (2),feta sajt (2),füstölt sajt (2),juhtúró (2),kókusztej (2),lime (2),cukormáz (2),smoothie (2),curry (2),bögrés (2),zsemlemorzsa (2),alkohol (2),gyors vacsorák (2),ehető ajándékok (2),hamburger (2),meggybefőtt (2),bodza (2),balzsamecet (2),piskótatekercs (2),bodzaszörp (2),sűrített tej (2),pompos (2),háztartásikeksz (1),vaníliarúd (1),mézeskalácsfűszer (1),graham liszt (1),barna cukor (1),baileys (1),körözött (1),sütésnélkül (1),író (1),narancslé (1),blondie (1),kevert (1),karfiol (1),besamel mártás (1),füge (1),bögrés sütemény (1),aranygaluska (1),rumaroma (1),fügelekvár (1),túró rudi (1),kínai (1),szójaszósz (1),kakaóscsiga (1),töltött krumpli (1),pillecukor (1),lasagne tészta (1),hidegtálak (1),szilvalekvár (1),mézeskalács fűszer (1),vanília puding (1),puncs puding (1),méteres kalács (1),tejberizs (1),maszatolós torta (1),clafoutis (1),barackpüré (1),krumplilángos (1),gnocchi (1),vörös áfonya (1),mexikói alap (1),kávélikőr (1),húsleves alaplé (1),pirítós (1),túrós batyu (1),túrós táska (1),tejpite (1),cseresznye lekvár (1),mérésnélkül (1),bögréssüti (1),nektarin (1),nyár (1),tejpor (1),raffaello golyó (1), (1),citromsav (1),levendulás (1),rétesliszt (1),psikóta (1),tejcsoki (1),vonat (1),gyertya (1),nudli (1),tiramisu (1),vaníliás pudingpor (1),szóda (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),vanília kivonat (1),főzőkrém (1),aprósüti (1),édesség (1),chilis bab (1),bögrés süti (1),knorr 100% természetes alapok (1),bolognai (1),zödfűszer (1),daráltkeksz (1),monoszló (1),masni (1),moszonló (1),kiszúró (1),mogyoróvaj (1),erőspaprika (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),ehetőajándék (1),aszaltsárgabarack (1),aszaltbarack (1),aszaltgyümölcs (1),kenyér (1),kruton (1),denevér (1),saj (1),gorgonzola (1),lila hagyma (1),citromlé (1),narancslekvár (1),vajkrém (1),barbérlevél (1),koriander (1),ballagás (1),ciabatta (1),hawaii (1),bevonat (1),tahini (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),hús (1),töltelék (1),eperszósz (1),karaj (1),habfixáló (1),mákosguba (1),kapcsolat (1),paradicsomkonzerv (1),lecsó (1),bográcsozás (1),szalonnasütés (1),csilipaprika (1),csokipasztilla (1),bagett (1),kuszkusz (1),grillezés (1),velence (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),töltött hús (1),olaszrizling (1),quesadilla (1),nachos (1),penne (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),gyümölcslé (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),koktél (1),buli (1),rukkola (1),krém (1),muffinok (1),smarties (1),zselé (1),Anyák Napja (1),csokiskeksz (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),cookies (1),vacsora (1),kelt tészta (1),tavasz (1),sztrapacska (1),péksütemény (1),csokissüti (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),paradicsom püré (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),desszert (1),főétel (1),zeller (1),tárkony (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),rizskoch (1),avokádó (1),szaloncukor (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),karalábé (1),zeller (1),étcsokokoládé (1),gesztenyemassza (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),bejgli (1),hab (1),szósz (1),salsa (1),krumplipüré (1),köret (1),túrókrém (1),ragu (1),sertéslapocka (1),lapocka (1),sertés (1),VKF (1),pulykamell (1),rántott (1),panírozás (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),SAD! (1),ősz (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),meggylekvár (1),kandírozott narancshéj (1),almáspite (1),tökfaragás (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),pizzás csiga (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),kacsa (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),churros (1)

Utolsó kommentek