Alapvetően nem vagyok nagy kávés, de Mr. Baba mellett alig várom a nyugis (a hét vicce) kávézós perceinket Gy.-vel. Én már reggel (ki tudja napközben lesz e időm rá) bekészítem az éltető nedűt, majd 5 óra felé startpozícióba vágjuk magunkat Gombóccal. Amint meghalljuk a kulcscsörgést a zárban, be is nyomom a kávéfőző gombját, majd passzolom is le Mr. Babát az apjának. :D Míg lefő a kávé, szépen előszedem a bögréinket, a tejet, a cukrot, a habot, sőt, most ebben a melegben akár a fagyit is, majd szépen kitöltögetem az itókát. A kávé mellé pedig süti is jár, például az alábbi fincsi zabpelyhes keksz. Nekünk nagyon bejött, próbáljátok ki Ti is. 

ribizli zabpehely cukor liszt sütőpor vaj édességek ráérős reggelik

Hozzávalók:

1,5 csésze zabpehely

1 csésze liszt (nálam teljes kiőrlésű)

1 csipet só

1 tk sütőpor

8 dkg vaj

fél csésze cukor (nálam barna)

1 tojás

1 banán

10-15 dkg ribizli

ribizli zabpehely cukor liszt sütőpor vaj édességek ráérős reggelik

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy nagyobb tepsit.

A vajat keverd ki a cukorral, majd add hozzá a tojást is. 

A banánt törd picit össze és ez is mehet az előzőekhez.

A lisztet dogozd össze a sóval és a sütőporral, majd az egészet jó alaposan keverd a banános masszához.

Végül add hozzá a zabpelyhet is, majd adagolj 1-1 evőkanálnyi tésztát a sütőpapírra. (Legyen köztük hely, mert összenőnek.)

Szórj mindegyikre jó sok ribizlit (picit nyomkodd is bele), és süsd kb. 20 percig.


ribizli zabpehely cukor liszt sütőpor vaj édességek ráérős reggelikTipp: Mikor kiveszed a kekszeket a sütőből, még nagyon puhák, így könnyen eltörnek. Hagyd kihűlni a tepsin, vagy egy lapátkanál segítségével pakold át őket.

Ha van kedvetek nézzetek be fb-ra és instagram-ra is.